Jangan ingat wanita lemah bila memandu !! - BEN ASHAARI

Jangan ingat wanita lemah bila memandu !!

Berlaku pada wife aku pada Jumaat lepas.. aku terlupa nak cerita pasal ni ...

Kejadian itu berlaku dia sekitar kawasan PUTRAJAYA ketika wife nak g amik aku di Stsn ERL Putrajaya .. Sewaktu dia berada satu jalan lurus tiba-tiba sebuah kereta dr lorong kiri terus 'memancung' kereta yg dipandu wife aku .. Wife aku terkejut arr.... terus dia bunyikan hon yang agak panjang ..

Kereta yang memotong dia tadi tu terus memperlahankan keretanya seolah olah tidak berpuashati dengan apa yang dilakukan oleh wife aku ... Bila sampai di satu jalan yang agak tidak byk kereta , tiba tiba dia memberhentikan kereta dan cuba menghalang kereta wife aku !!

Wife aku terkejut tapi tak berdiam diri.. Sekali lagi pemandu kereta tu ( dipercayai lelaki ) menerima ' habuannya ' !! Terus wife aku membunyikan hon yang lebih panjang dari tadi ... Mmg panjang katanya... Pemandu tadi tu terkejut gamaknya...terus memecut keretanya dengan laju .. Namun no platnya sempat di ingat dan di salin oleh wife aku ..

Diteruskan pemanduan dan akhirnya sampai ke stsn ERL .. dia menceritakan kejadian tu pada aku lalu aku mengajaknya membuat laporan ke balai polis tapi dia tak nak ... hehehe.. malas nak panjang cerita kot ...

Pengajaran ... wahai wanita di malaysia ... kalau kejadian ini berlaku pada anda , jgn sesekali memberhentikan kereta anda !! Jangan tunjuk simpati atau kasihan .. Pertama , utamakan keselamatan anda... Kalau nak berhenti sekali pun , pastikan di kawasan yang ramai orang dan dirasakan selamat ... tapi dinasihatkan cari balai polis berhampiran ... tu lebih selamat ... Lelaki zaman sekarang ni dah kembali ke zaman gladiator ROME... ganas tak bertempat !!

Ingat... jgn tunjuk berani tapi mesti berani !!

8 ulasan:

  1. hahaha tabik la wife bro. haha pernah jadi kat kawan saya, masa kat dalam UTM ni, kitorang nk g kelas, lalu kat trafic lite. kete kawan saya kat depan skali, pastu, tetibe je kete kat blkang kete kawan saya ni hon, then terus memancung jugak. haha bengan gila kawan saya tu. terus die kejar keta tu, mmg kebetulan kete tu nak masuk utm, ape lagi kejar sampai la kat blakang kete die, kawan saya honn panjang2. dengar satu area kat situ. hahah berani gila.


    pastu lelaki tu berentikan kete, siap panggil kawan saya tu guna jari macam nak gaduh. saya pun cuak . hahhaha. pastu mula la bertengking2 kat situ, salah laki tu la, die ckp lampu dah hijau,kawan saya tak jalan2. padahal mane ade. gila lah. tak semua orang ikut peraturan kat jalan raya ni.

    tapi lelaki tu siap nk mintak nama, course ape siap bagai. saya rasa dia tu pegawai UTM. heheheh. pegawai tak pegawai, undang-undang kena ikut la.


    panjang nya. HAHAHAHA

    BalasPadam
  2. Tak herannn....tengok lah laki dia sapa...betul tak Ben...

    BalasPadam
  3. memang org pompuan nie kena tunjuk berani walaupun kecut gak hati nie,,, byk kali berlaku kat ayu..asal nak keluar simpang jer..ada yang ekan hon keter ayu..apa dia ingat ayu nie penakut ker,,,,terus jer tekan minyak...peduli apa..kita pun berani gak tau...

    tips dr ben tu mmg ayu amalkan..kalau tayar pancit pun ayu sanggup tak turun..hanya turunkan tingkap sikit jer,kalau ada yang nak bantu ayu ucap terima kasih dan beri alasan dah dapat pertolongan..walhal tunggu zalie(heheheeh)...

    BalasPadam
  4. segelintir pemandu kat Malaysia ni kalau memandu memang teruk sampai membahayakan nyawa pengguna jalanraya lain...jenis pentingkan diri sendiri macam tu la...

    bro punya bini memang berani...tabik spring jap...hehe

    BalasPadam
  5. eja....tq kongsi cerita ..

    mat gebu ... hehehe... dia dari dulu mmg berani ...sebelum kenal pun dh berani ...black belt color hitam la katakan ..

    alyn....tqqqq...kena berani tau ..

    ayu...chaiyokkk..

    azrul..thanks bro..

    BalasPadam
  6. leh jdikan heroin malaya laa wife cik ben nh..hehe...:)

    BalasPadam
  7. wahh..bgs2..wanita mmg berani..:)

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.