Aidiladha di Kok Lanas, Kelantan.

Ni kali pertama aku menyambut Aidiladha di Kelantan..

Org kata raya haji di Kelantan best .. Aku tnya kat geng kelate , katanya biasa je.. tak tau la tang mananya yg best ..

Skang ni aku kat Benta ... Berehat kat stesen Petronas .. cuaca mendung saja ..

Bertolak jam 6 pagi tadi dlm keadaan hujan yg amat lebat dan syukur pada Allah bila masuk area Pahang , cuaca kembali cerah .
Ikut rancangan , esok nak turun KB .. Nak menyopping tudung ...

Ada sapa nak order tudung atau baju kelawar ? Hehe.. Hari Selasa , nak bercuti kat Cherating..

Doakan kitorang. ( aku , wife dan adik ipar ) selamat pergi dan balik .. Terima kasih

Published with Blogger-droid v1.7.4

39 ulasan:

  1. bia betul ni??? wawhhh dkt dah ngn umah nuru heheheh...nty raye boleh nuru g umah x? hahahahah~

    pape pon nnuru doakan abg ben n fmly selamat tibe ye =)

    BalasPadam
  2. wahhh . selamat datang ke Kota Bharu . nanti pergi Wakaf Che Yeh kalau nak cari tudung yang murah . :D

    BalasPadam
  3. wahh...itu kampungku!!!
    salam aidil adha..=)

    BalasPadam
  4. moga selamat sampai ke destinasi ngan selamat ya abg ben..

    saya pun nk ke KB gak esok ni.. :)

    BalasPadam
  5. wow ! bestnye klantan ! lme x pg ~

    BalasPadam
  6. 1st time..???..baru kawin ke abg Ben...??


    Follow sudah, komen sudah, klik iklan pun sudah...
    Jom singgah sini pulak... =D

    http://takbest.blogspot.com/2011/11/apple-macbook-air-percuma.html

    BalasPadam
  7. amin..

    jage wife n baby dlm peyot tu. bukan peyot AB tp wife. ngee.

    AB pon tc !

    happy hri raya haji :)

    BalasPadam
  8. selamat hari raya aidiladha abg ben..:)cek raya kl..yahuuu...

    BalasPadam
  9. lg meriah dr raye puase
    sbb diorang akan kunjung ngunjung
    bagi gula ke ape
    makan2
    ade kenduri2 kawen

    BalasPadam
  10. wahh.. abg ben beraya kt kelantan yer.. bleh la say singgah kok lanas esok. saya balik kb. tp kan kok lanas tu slalu jem tau. tak tau la esk jln ok ke tak... dgn baby yg tgh membuas skrg nk naik keta 5-6 jam. huhhh...

    BalasPadam
  11. semoga semenya selamat..salam aidiladha..

    BalasPadam
  12. huh...sempat lagi update blog. kelantan meriah dengan korbannya...

    BalasPadam
  13. semoga Allah melindungi Bro sekeluarga.

    BalasPadam
  14. wah....

    nanti jemput datang rumah saya kat kok lanas ye

    http://laman-ayahsu.blogspot.com/2011/11/ben-raya-di-kok-lanas.html

    jemputan khas utk ben
    kalau sudi.....dan berkesempatan

    BalasPadam
  15. selamat datang ke negeri kelantan:) semoga aidiladha lebih meriah dengan adanya rakyat kelantan balik ke kampung halaman:)

    selamat bershopping!

    BalasPadam
  16. kalau nak beli tudung kat kb pegi la kedai mak saya kat bazar tok guru,no 300...insyaallah dpt harga murah,nak borong pon boleh...

    BalasPadam
  17. singgah rumah ben

    dah lama xjumpe ni

    bowling ke dulu

    BalasPadam
  18. tiap2 thn mmg blik kg raya kelantan dgn family.. best2.. pg semayang raya. then ada mkn2.. kumpul cm ari raya aidilfitri cuma xkasi duit raya. kelantan kn negeri kaya dgn mknan.. so mkn je

    BalasPadam
  19. menyoping kat wakaf che yeh la ben...
    slmt hari raya aidiladha...

    BalasPadam
  20. semoga selamat...jumpa d klate..:D

    BalasPadam
  21. nk order tudung hehe..
    apa2 pun selamat sampai & selamat hari raya aidiladha wt abg ben sekeluarga :)

    BalasPadam
  22. Abg Ben datang la pasir mas.. kite duk kat pasir mas.. :) datang la rumah.. nanti kita masak sedap-sedap untuk abg Ben

    BalasPadam
  23. hehe..meriahnye raye abg ben...

    smoge slmt pegi & blk :)

    BalasPadam
  24. mmg best...wahhh selamat datang laa yerr bro...hehe

    BalasPadam
  25. hujan ni bro...mcm mana nak bercuti kat cherating...;)...have a nice trip bro.

    BalasPadam
  26. wahh nok rayo di klate....slmt ari rayo la ben.

    BalasPadam
  27. wooooooooooo!! geng kelate! yup, memang best raya kat kelate, aku tatau sebab apa, tapi nampak semangat orang kampung tue lagi tinggi kat sini

    BalasPadam
  28. thn ni xblik klntn..yg bestnya sbb bg yg bela-bela lembu tu diorg korban sefamily sedara mara. dpt berkumpul tu yg meriah. my husband la ckp. upacara korban buat blkg umh je, ada sesi msk msk orak birak...klu bndr korban kt masjid bkn blkg umah.

    BalasPadam
  29. uiks...beraya d kok lanas?dekat jer ngan umah sy tu...hehe... =)

    BalasPadam
  30. Kok Lanas kampung saya tu, kawasan mana ek ?

    BalasPadam
  31. aidiladha kat klate kan selalunya meriah...hati2 abg ben..semoga selamat sampai... =)

    BalasPadam
  32. saya dah sampai semalam..skg kat kubang kerian. Lalu ikut gua musang je semalam.

    BalasPadam
  33. aah
    selalu dgr gak
    kat pntai timur meriah kan

    insyaAllah
    semoga perjalanan selamat ye abg ben

    syoknye jalan2
    weeee

    BalasPadam
  34. oh abg ben kite jiran sekampung! ngehngehngeh..jemput datang rumah rya nnti! ;)


    hmmm, nak shopping pegi wakaf che yeh, the place place for shopping lah kiranya kt klate ;)

    have a nice journey abg ben & family.

    BalasPadam
  35. semoga selamat sampai ke destinasi dan selamat beraya !

    BalasPadam
  36. wah abg ben raye di kg sye ! jeless.sbb taun ni rye di perantauan:|

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.