Segmen TUKAR LINK BLOG

 

Ari tu aku dah buka untuk  masuk ke dalam bloglist blog aku . Hari ni , kita tukar antara kita.. Maksudnya antara blogger sendiri laa .. Aku tak terlibat dah .. Tapi kalau nak letak blog aku , comeyyy laa korang neh .. hehe ..

Memandangkan segmen ari tu yang mana dah tamat pon tempoh kontraknya , korang leh la buat yang baru .. Ok pe ? Sapa yan rajin update , dapat la apa yg dia nak.. Yang kurang tu , tak leh nak tolong la den ni haa ..

Sebelum tu , aku mintak tolong dulu . Leh ? Klik link ni http://bit.ly/JiGSp6 dan klik VOTE .. tu je.. Terima kasih :)

 

Dah ? Jom mula  .. Dalam segmen ni , setiap blogger yang terlibat perlu buat group bloglist yang baru .. Ok ? Bagi aku , pertukaran bloglist ni mmg berbaloi la .. Terbukti memberi kesan pada blog blog yang baru nak mencari tapak untuk mengembangkan lagi sayap mereka .. Eceh ..

Caranya ? Ikut je arahan kat bawah ni . Wajib ke buat entri ? Yup , sebagai tanda persetujuan untuk menyertai pertukaran link ni .. Kira cam ada kontrak laa .. ok ? Jom … Mula- mula ..

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Sediakan satu entri khas yang bertajuk : BEN ASHAARI tanya blogger  sapa nak ? dan linkkan ke entri ini
  3. Jelaskan kenapa mereka patut pilih blog anda  ?
  4. Tinggalkan link url korang di ruangan komen ini .

Bahagian penting !

  1. Sediakan satu bloglist yg baru bertajuk JUN 2012 ( sebab tamat kontrak bloglist ni hujung bulan Jun 2012 )
  2. Sila pilih blog-blog yang korang minat untuk bertukar tukar link.. Masuk ke blog mereka , kemudian tinggalkan pertanyaan di ruang komen tersebut , dengan ayat yang bertulis begini ..

ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ? “

Dan jika blogger tersebut bersetuju , maka sila balas kembali lawatan ke blog mereka dan tinggalkan komen di entri segmen ini dengan ayat ..

“ YA . SAYA BERMINAT DENGAN TAWARAN ANDA “

Selesai perjanjian , maka masukkan link blog masing masing ke dalam bloglist tersebut  dalam tempoh 24 jam. Selepas 24 jam , kembali pastikan link anda dah dimasukkan . Jika tiada , sila kembali tanya pada blogger tersebut. Jika tiada respon, remove link dia ! Senang citer .. Tak yah gaduh gaduh .. ok ?

Setiap bloglist boleh memuatkan lebih 200 blog. Maka pandai pandai la pilih yer ..

Bloglist yg dah diwujudkan itu akan kekal sehingga hujung JUN 2012 dan selepas tamat tempoh perjanjian , blogger ada hak untuk hapuskan bloglist tersebut berdasarkan persetujuan di segmen ini . Cam lawyer lak aku… hehe..

Pertukaran link blog ini adalah salah satu usaha untuk menambahkan dan menukar pembaca di kalangan blogger sendiri. Ini bukanlah satu segmen utk tarik trafik atau untuk jadi popular .

Dengan cara ini juga diharap dapat meningkatkan lagi semangat blogging .. InsyaAllah ..

Aku sekadar membantu  .. Bloglist aku ? Padat dah.. ni pon berat dah pon masa loading..

Tamat segmen ini , jam 11.59 malam , 4/5/2012 . Tiada penyenaraian list dibuat . Geledah je link kat ruangan komen ni yer ..

Terima kasih ..

69 ulasan:

  1. Abg ben, nak join. Tp tak sempat. Tgh kerja. Panjangkan lah sikit waktu. Sampai pukul 10 ke, bole tak?? Nak join jugak!

    BalasPadam
  2. cik lynn join...=)

    http://lynnlinda.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  3. http://kata-kata-kiki.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    join :D

    BalasPadam
  4. siap :)

    http://fyapelangi.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-siapa-nak.html

    jom semua ^^

    BalasPadam
  5. http://zamani84.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    join!

    BalasPadam
  6. http://ernaziana.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  7. http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  8. Mieya join !

    http://budakshumort.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  10. yuyu join segmen abg ben lagi. :)

    http://anakashari.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  11. http://xiaoxandriabunk.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-sapa-blogger-nak.html

    Saya join

    BalasPadam
  12. pka join..

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    tq :)

    BalasPadam
  13. Join......

    http://ayuejean.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  14. wah bgos la Bro Ben kembali buat segmen huhu...untuk le blogger.

    BalasPadam
  15. join

    http://nanieybarnieylurviey.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  16. eyqa join :)

    http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/05/segmen-ben-ashaari-tanya-siapa-nak.html

    BalasPadam
  17. assalamualaikum En.Ben....mama join gak ni...

    http://maszull.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  18. Join :

    http://masrinasidek.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  19. saya join :)

    http://ilusi-fantasidunia.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  20. http://belogeyja.blogspot.com/2012/05/uncle-b-buat-segmen-lagi-jom.html =)

    *harap ada yang sudi terjah :)

    BalasPadam
  21. join jugak ! :)

    http://heartylolipop.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  22. YaHooOO.. kite dah join..sekian lame menanti. .

    http://mantino-sedihgumbirabahgia.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-segmen-tukar-link-blog.html

    BalasPadam
  23. Yahhoooo Kite dah join..

    http://mantino-sedihgumbirabahgia.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-segmen-tukar-link-blog.html

    BalasPadam
  24. Misz J pun join... :o)

    http://miszj79.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-siapa-nak.html

    BalasPadam
  25. http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  26. Saya Join :)

    http://mistaqila.blogspot.com/2012/05/segmen-ben-ashaari-tanya-blogger-sapa.html

    BalasPadam
  27. anys join !
    jom tukar traffic sesama !
    dan selamat berkenalan ! ;)


    http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2012/04/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    jangan lupa tukar link dgn anys ya ! ;)

    BalasPadam
  28. Ibu alisha n irsyad nk join gak...

    http://irsyad-nazmi.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  29. Saya join ye abg Ben..:)

    http://jai-diari.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    sudi2lah datang yer.:)

    BalasPadam
  30. terima kasih :)

    http://kelimenari.blogspot.com/2012/05/segmen-xix-ben-ashaari-tanya-blogger.html

    BalasPadam
  31. join !!!


    http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  32. Solehah nak support segmen ni juga.

    http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  33. FiZ mahu join jugakkk ;)

    http://fizah-sukhri.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  34. Salam.

    OHC nak join sama. Harap dapat diterima ramai :)

    http://our-hidden-closet.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  35. tumpang senaman bersama blogger lain.. -.-

    http://lovestory313.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  36. join !

    http://aisyahhumaira99.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  37. Join....

    http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  38. Mai ler kite tukar link sesama ;)

    http://eerashera.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  39. Join...

    http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  40. aku mad datang join :)

    http://www.akumad.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  41. MANGSA UPSR JOIN!!

    http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  42. http://ezzuraza.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    ter'join' wehh..hehehe

    BalasPadam
  43. JOIN =)

    http://emmaeema.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  44. dah join ~~ jom tukar2 link

    http://paanzai.blogspot.com/2012/05/ben-ashari-tanya-blog-sapa-nak.html

    BalasPadam
  45. http://kisahsidairy.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html
    join segmen nie

    BalasPadam
  46. join too..

    http://pz2504.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  47. Join , syg pulak nak buang yg April punya .

    http://dismybelog.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  48. HAI !!






    ok nampak kan LINK bawah ni...



    haaaaaa CLICK! ^^


    http://errakyra.blogspot.com/2012/05/blog-ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  49. iman nak join dan lagii..Link iman
    http://ayuiman88.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.ht

    BalasPadam
  50. Saya nak..Saya nak..pilih la saya... Hahahaha....


    http://princessofhemp.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  51. BLogger tak BEST dan BLOG tak BEST menjoinkan diri..semoga dengan segmen ini mampu membantu blogger2 muda dan hensem macam saya..sila muntahijo!

    http://informations-the.blogspot.com/2012/05/edisi-segmen-ben-ashaari-tanya-blogger.html

    BalasPadam
  52. jom tukar link dengan sy? :D

    http://eyfaaliasstory.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  53. exchange link jommm ! :D

    http://www.kyrahizrina.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    -kyrahizrina-

    BalasPadam
  54. JOM JOIN BLOGLIST CHENTA !!!

    http://ceritacintachenta.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  55. winkkk ! nak join sini. feel free 2 vst me alls

    http://mishmeenieyempire.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  56. SAYA JOIN :)

    http://yayahnasake.blogspot.com/2012/05/segmen-ben-ashaari-tanya-blogger-sapa.html

    BalasPadam
  57. SAYA JOIN :)

    http://yayahnasake.blogspot.com/2012/05/segmen-ben-ashaari-tanya-blogger-sapa.html

    BalasPadam
  58. join. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  59. http://riangriaremaja.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  60. miyo ready ..lor..:)

    http://enjoykidding.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  61. join..

    http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  62. yang..ni betul join..yg first sakni cancel hehe..

    ok miyo ready nak tukar ?
    http://enjoykidding.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  63. Join :)

    http://inassyuhaidah-mystory.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  64. Join,harap masih sempat lagi ^_^

    http://lindaannur2008.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  65. saya harap masih sempat..

    http://www.hafizaiman95.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  66. http://arisyalee.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    BalasPadam
  67. http://cikalyaa93.blogspot.com/2012/05/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    fuh.fuh. harap masih sempat lagi. :)

    BalasPadam
  68. http://manjer.blogspot.com/2012/06/ben-ashaari-tanya-blogger-sapa-nak.html

    ANDA NAK TUKAR LINK NGAN SAYA??

    BalasPadam
  69. http://sasaumovie.blogspot.com/

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.