Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 15 Mac 2014

Maggie ketam telur asin

 

Wowww .. menyelerakan gituuu.. Mana dapat resepi yang tak pernah didengari langsung ini ??

Ok.. memula wife masak ketam telur asin ini hinggakan ada rakan marahkan aku sbb post gambar ni di FB.. Heheheh.. Maafkan saya penunggu gua.. Heee..

Photo: Lapar benar dia

Pas makan nasi tengahari ni , ada baki ketam dan telur asin dalam mangkuk tu. Aku yang malas nak makan nasi kebelakangan ni tetiba rasa nak makan maggie..

Terpandang baki ni , lalu imaginasi liar aku membuatkan aku terliur sebentar.. heeee .. Maka , aku gabungkan maggie ayam dan ketam telur asin tuuu ..

Photo

Perghhhh .. kalau ada cili padi , sayur skit .. kasi gabung.. Mabeles ! Telur ? Rasanya jangan campur kot sbb telur akan serap kesedapan ketam tu.. heee.. Aku rasa je la.. Kalau nak try , apa salahnya.. Heheh.. Masing masing punya tekak ..

7 komen :

Nur Madihah berkata... [Reply to comment]

pergh, memang sedap. Perut pun dah berbunyi ni -_-

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Wah hebatnya resepi bro, mengancam diet zumal. Haha :)

Zarul Shazidee berkata... [Reply to comment]

ayooo ben,... sedap giler kottt

Ardini Humaira berkata... [Reply to comment]

perghhh memang leleh tengok megi ketam.. huhuuu

umie berkata... [Reply to comment]

eh.. tadi pun umie masak ketam telur masin gak...hehehe

http://athiyyah-hannani.blogspot.com

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Aisehhhh.... Tak tahan nihhhhh

Dahlia Abas berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI