Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 8 Oktober 2014

Tommee Tippee untuk Zahra dan Qhaliff

 

Bulan depan , Zahra akan cecah 6 bulan. Wife dah plan untuk dia .. Sama cam Qhaliff , dia akan mula makan .. Jeng jeng jeng .. Persediaan ? Tu diaaaa ..

Bekas makanan .. bekas minuman.. Sudu khas untuk dia termasuk .. satu sudu ni !! Haaaa… Explora !! Apakah keistimewaannya ? Hehhehee… Bayangkan aku bagi Zahra bubur yang masih lagi panas dan aku tak perasan.. sudu tu akan bertukar warna ! Ahaaaa.. automatik mesej sampai ke otak aku yang makanan tu , panas !! Merbahaya untuk si kecil .. haaaa… Menarik kan ? Aku tau.. aku tauu… Heeee..

Ada banyak bekas makanan untuk Zahra dan juga Qhaliff.. semuanya dari Tommee Tippee. Boleh dibeli di Mothercare yer kawan kawan.. Untuk yang tersayang , tak kisah laa.. asalkan selamat , dah … kan kan ?

Dan ada dua bekas minuman. Satu berstraw tu untuk Zahra dan satu lagi untuk Qhaliff.. heee…

Bila masuk MotherCare , memamg boleh gila jap ! Macam macam ada !! Huhuhu.. Try gi Mothercare di Bangsar Shopping Centre.. heee…

11 komen :

Ija Rased berkata... [Reply to comment]

BETUL TU. RASA NAK BOROng semuanye.

Nurul Nadiah berkata... [Reply to comment]

meriahnya abg ben.. cer, share sikit harga barang2x tu.... kot la nanti berkenan

baby comel berkata... [Reply to comment]

buat masa skg rasanya masih awal lagi. tapi sy dah mula survey apa yg patut. tapi jugak... sekejap je masa berlalu kan. tengok, Zahra pun dah nak masuk 6bulan..

Ummi Zarra berkata... [Reply to comment]

Wahhh seronoknya..
Tommie Tippee mmg best lah kan... Suke koleksi brand ni..

hanis berkata... [Reply to comment]

Berapa rm tu abe ben. Nak tau..

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

ada lebih tak ?? hahahah :)

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

anak 1st saya mmg guna sudu ni..senang tau mknn tu panas ke tak. memula beli tu tak de pengehtahuan lg. Main beli je. Sekali cuci dgn air panas. terus jerit!! ngat colornya luntur kene air panas. rupanya ada ukuran temp tersendiri ;)

ayus halim berkata... [Reply to comment]

nasib anak saya dah besar, kalau tak maunya grab je, skg pakai sudu biasa je:)

http://tipssihat-ibuzara.blogspot.com/

Nurul Afifah berkata... [Reply to comment]

bagusnya rekaan macam ni..seronok ada org boleh fikir jejauh macam ni..

P/S : Jom sokong segmen pertama kami! >>> Segmen Blogwalking bersama AfifahAddnan dan Amiez

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

wah..mmborong sakan nya

Maria Firdz berkata... [Reply to comment]

Dah mcm kdai baby dh.. Hehe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI