Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 13 November 2014

Qhaliff tak boleh main tab dah ???

 

Nanti anti sosial ? Gulp.. Benarkah ??? Apakah gadget akan membuatkan Qhaliff jadi gitu ? Hurmmmm… Hurmmm.. Yeke Qhaliff ?? Takkan kot ?

Qhaliff akan dapat handphone mak dia tak lama lagi.. Sony Xperia C3 .. InshaAllah mak dia akan guna aku punya dan aku dapat baru ! Wee.. InshaAllah .. lom confirm ! Hahahaha..

Er , apakah Qhaliff akan abiskan masa dengan handphone ? Aku rasa tak mungkin !

Alhamdulillah.. dalam tab dia takde game ! Aku sendiri tak main game dalam handphone. Dia gemar tengok youtube jer.. Citer Ultraman dan seangkatan dengannya.. Dia layan pon tak lama.. dia boring , dia cari bola dan ajak aku main dengan dia .. Tak pun dia gi tumpahkan air dan makanan ..

Risau dia dengan tab ? InshaAllah tak …

8 komen :

Papaglamz berkata... [Reply to comment]

Tu pandangan org je.. Slagi kita kawal xde masalah rasanya.. :)

Faizal Zaman berkata... [Reply to comment]

Kat oversea budak2 belajar guna tab....semua kerja sekolah ada dlam tab. so x yah risau kalau Qhaliff asyik main Tab je...sistem dah x sama mcm dulu.... hehe

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

kalo guna tab utk pembelajaran x slh..tp kalo leka sgt dgn game tu yg bermslh..

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Anak kita pon belajar ngan tab jugak ..kat dalam macam2 ilmu kita donlop unuk dia hehehe

Johan Harith berkata... [Reply to comment]

sekadar berkongsi informasi :-)

bahaya gadget pada kanak2 --> http://iamaproudmama.blogspot.com/2013/11/bahaya-gajet-pada-kanak-kanak.html?m=1

Noor Hidayu berkata... [Reply to comment]

tapi tak silap pernah baca, boleh membantutkan motor skill kanak-kanak, jd degil dan tak nak bersosial. Anak saya pun suka sgt main gadget. Tapi mmg tetapkan masa. Dan sehari sekali je. Tapi yg bagusnya dia dah pandai kira 1-10 dan ABC dari apa yg dia belajar dari YouTube. Bagus actually cuma perlu sentiasa dipantau apa yg dia buat dan tgk dari sana :)

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

kalau abg ben tau bagikan masa takpe..takde masalah

Miela Asmila berkata... [Reply to comment]

Emm...jangan bagi main game..sebab anak mila main game... Satu hari dia boleh bersama tab... Jika di biatkan sampai lewat pagi.. Umur 7 tahun.bila tak bagi tab dah pandai membetontak... Sblm ni suka baca buku... Sekarang nak minta baca buku dgn janji lrpas baca blh main tab..huhu...risau...balik kg x kwn dgn sepupu sibuk dgn tab...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI