Qhaliff tak boleh main tab dah ???

 

Nanti anti sosial ? Gulp.. Benarkah ??? Apakah gadget akan membuatkan Qhaliff jadi gitu ? Hurmmmm… Hurmmm.. Yeke Qhaliff ?? Takkan kot ?

Qhaliff akan dapat handphone mak dia tak lama lagi.. Sony Xperia C3 .. InshaAllah mak dia akan guna aku punya dan aku dapat baru ! Wee.. InshaAllah .. lom confirm ! Hahahaha..

Er , apakah Qhaliff akan abiskan masa dengan handphone ? Aku rasa tak mungkin !

Alhamdulillah.. dalam tab dia takde game ! Aku sendiri tak main game dalam handphone. Dia gemar tengok youtube jer.. Citer Ultraman dan seangkatan dengannya.. Dia layan pon tak lama.. dia boring , dia cari bola dan ajak aku main dengan dia .. Tak pun dia gi tumpahkan air dan makanan ..

Risau dia dengan tab ? InshaAllah tak …

8 ulasan:

  1. Tu pandangan org je.. Slagi kita kawal xde masalah rasanya.. :)

    BalasPadam
  2. Kat oversea budak2 belajar guna tab....semua kerja sekolah ada dlam tab. so x yah risau kalau Qhaliff asyik main Tab je...sistem dah x sama mcm dulu.... hehe

    BalasPadam
  3. kalo guna tab utk pembelajaran x slh..tp kalo leka sgt dgn game tu yg bermslh..

    BalasPadam
  4. Anak kita pon belajar ngan tab jugak ..kat dalam macam2 ilmu kita donlop unuk dia hehehe

    BalasPadam
  5. sekadar berkongsi informasi :-)

    bahaya gadget pada kanak2 --> http://iamaproudmama.blogspot.com/2013/11/bahaya-gajet-pada-kanak-kanak.html?m=1

    BalasPadam
  6. tapi tak silap pernah baca, boleh membantutkan motor skill kanak-kanak, jd degil dan tak nak bersosial. Anak saya pun suka sgt main gadget. Tapi mmg tetapkan masa. Dan sehari sekali je. Tapi yg bagusnya dia dah pandai kira 1-10 dan ABC dari apa yg dia belajar dari YouTube. Bagus actually cuma perlu sentiasa dipantau apa yg dia buat dan tgk dari sana :)

    BalasPadam
  7. kalau abg ben tau bagikan masa takpe..takde masalah

    BalasPadam
  8. Emm...jangan bagi main game..sebab anak mila main game... Satu hari dia boleh bersama tab... Jika di biatkan sampai lewat pagi.. Umur 7 tahun.bila tak bagi tab dah pandai membetontak... Sblm ni suka baca buku... Sekarang nak minta baca buku dgn janji lrpas baca blh main tab..huhu...risau...balik kg x kwn dgn sepupu sibuk dgn tab...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.