Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 5 Ogos 2015

Bila jamban terlalu canggih !

 

Sakit perut ! Aku tak tau laaa kenapa boleh sakit sangat perut semalam.. Tak sabar nak masuk bilik hotel. Huhuh.. Tapi bila dah dapat masuk , dapat duduk.. dan lepaskan hajat.. timbul satu masalah !

image image

Puaslaaah aku menekan segala butang kat situ ! Macam tekan papan kekunci komputerlak !  Tapi tak tanda tanda air nak bergerak ! Takkan rosak kot ? Nak call ‘bantuan’ kat bawah ? Aiseyman.. Gilo koo apoooo .. Kang tengok bahan hampas perut dok terapung menari nari , malu den ni haaaa.. mana nak sorok muka ! Hahahahha ..

Aku cuba dan cuba dan cuba ! Gagalll sama sekali ! Yang berjaya ialah part mencuci.. Hahaha.. Siap ada angin lagi kooooo.. Sejuk dan panas tetiba rasanya ! Hahaha.. Adehhh … Aku nak flush laaa ! Camana haa ???

Aku keluar dari bilik air dan berfikir camana nak selesaikan masalah aku..

image

Aku terpandang bekas sampah yang diperbuat dari plastik yang sangat kukuh. Aku tersenyum.. Ah , lega.. selesai masalah aku ! Tapi , kalau curah air dalam tu.. kot kot air tak clear camana ? Malah takut melimpah keluar lak.. Haaaa ! Camana tuuu ?

Aku try curah dan .. fuhhhhh ! Legaaa kooooooo !! Dan tadi , aku sakit perut lagi.. Try gak la guna tandas ! Akhirnyaaa.. akhirnya , aku berjaya ! Berjaya ! Pastu aku cuba sekali lagi… kali ni tak berjaya ! Aku guna cara manual sekali lagi jer laa ! Hahahaha.. Adeh..

Dan akhirnya.. bila nak balik , baru pandai guna .. Huhhhh!

17 komen :

Fida Z Ein berkata... [Reply to comment]

Kalau canggih sangat memang payah la buat sesiapa yang tak biasa...Sedangkan tandas yang tiada hos air dah rasa susah...

Ezad Skytech berkata... [Reply to comment]

bila jamban canggih sangat pun susah kan...maklumlah, pertama kali guna...yang manual juga senang kan...hehe

Zaidalifah Hussin berkata... [Reply to comment]

Last year masa kat Hotel Airport , Seoul kene juga toilet cam tu...mmg tercabar betul, habis segala button yg ada di tekan sebab... kawan kat luar nak masuk nak melepas hajat gak... nasib berjaya hilang nebes disitu.... clear...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Menjirus la jawabnya ye abang ben..tak kisahlah asalkan beres..hehehe..kena buat kajian lagi tu abang ben..

Shuhaida Kabdy berkata... [Reply to comment]

hahahaha..jenuh jugak ye dah moden sgt..

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Hahahaha..adehh..kalau tak berjaya etrapungla..

yaya cendana berkata... [Reply to comment]

ahahahaa!!!ben!!!hahahahaa....adoilaaa....

AkuSeorangTraveler berkata... [Reply to comment]

tu la payahnyer lau jamban sgt canggih. smpai tak tau nk guna. penah je rasa mcmtu, dulu. 1st time masuk toilet yang takde paip air tu. adoi, siap pikir mcmane nak basuh ni huhu

Allene typicalmommy berkata... [Reply to comment]

tahniah aben... hihihih

Min Aina Ila Aina berkata... [Reply to comment]

Ce cerita apa button yang nak ditekan? Ni ramai perlu tau ni kalau nak melancong ke negara-negara canggih.

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

kihkih..lemah btul bila jumpa tndas canggih2 ni..

yoorin melacolea berkata... [Reply to comment]

hahaha..lawak laa aben ni.. tak de pulak dia letak manual book ke nak pakai toilet.. kekekeke.. jakun sekejap..

Fieza Sani berkata... [Reply to comment]

haih..canggih sangat pun susah gak abg ben..

Zurina Hj.Zainal berkata... [Reply to comment]

hahahaha! lawak....kt jepun siap ada sound x bagi dengar kite tercirit...hehehe...

aeinna Musa berkata... [Reply to comment]

kah3

ainnurnisa zul berkata... [Reply to comment]

Tandas dkt shoping mall dkt kuantan macam nie last last kali tkn flash terpancut air keluar
Tapi kecik je

Wan Widget berkata... [Reply to comment]

http://ebookbisnesonline.com/

aiseh, apsal xder citer macam mana nak flush, nak tahu jugak

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI