Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 16 Mei 2016

Kenapa Butik SuriScha patut jadi pilihan wife aku ?

 

Bang.. nak beli baju raya laa.. tapi nak gi beli kat Jalan Tar ! Sana murah dan banyak pilihan ! “.

Dialog setiap tahun ! Tapi bila nak gi sana, aku jadi malas sangat !! Sangat malas ! Arghhhh.. Serius , aku malas ! Kenapa aku malas ? Sebab ramainya insan insan di sana ! Dan paling menakutkan , kalau kena seluk saku atau paling tidak pon , tangan lenguh dukung anak ! Nak tinggalkan diorang , kesian.. huhu..

Tapi tahun ni. segalanya berubah sama sekali. Tak payah nak pening pening dah ! Ada satu tempat di Bandar Baru Bangi.. situ ada berpuluh butik pakaian muslimah !! Sila pilih jer.. hehehehe..

Bila dah terlalu banyak.. tak tau mana lak yang ok.. mana yang tak ok ? Bagi aku , semua ok ! Tapi paling ok..pastinya yang pernah aku masuk dan melihat sendiri layanan serta pakaian yang dijual di sana. Paling penting bagi aku ialah kualiti serta rekaannya. Wife aku tak suka pakai seksi meksi ni. Ketat ketat , takde dalam kamus hidup dia ! Huhuh..

Destinasi pilihan ? Yer.. aku cadangkan dia SuriScha. Kenapa situ ? Sebab aku ke sana baru baru ni dan dapati , SuriScha ni lain dari yang lain ! Yang pertama.. mereka sanggup layan karenah pelanggan mereka yang cerewet ! Aku cuba jadi secerewet yang mungkin.. tapi tidak la memualkan mereka.. hahahaa..

image

image

Yang kedua.. rekaan dia memang menarik hati ! Aku sendiri pon tak senang duduk tengok jubah atau baju yang tergantung kat sana ! ARghhh.. Aku kena bagi kat wife aku tengok gak ni !

Menariknya , harga dalam RM75 – RM150 ! Giler murah ! Kain lak tu , berkualiti !

image

Yer.. aku pun pilih laaa.. pastu whatsapp ! Wife kata , jgn pilih lagi. Dia nak turun sendiri ke butik tu ! Oh , nooooo ! Kalau dia turun , jawabnya…. jawabnyaaa… Maka sebelum dia turun , aku bagi dia sehelai dulu.. hehehe..

Sila pilih.. aku bagi dia pilihan ! Dan juga aku bertanya pada rakan rakan di Facebook.. mana satu pilihan mereka..

image

Dan ada banyak pilihan lagi sebenarnya..

image

image

image

image

image

Cantik cantik , kan ? Diorang ni pon rambang bijik mata ! Tak tau nak pilih mana satu nak pakai untuk bergambar ! Nasib baik aku punya size takde ! Kalau ada.. mau gak aku try ! Huhhh…

Yang ketiga.. Keselesaan ! Butik ni luas dan tak semak mata memandang ! Tak perlu nak berhimpit dan berebut rebut.. Tenang jer gituuu.. Kalau bawak anak  pon , takde nak pening kepala tengok diorang berlari sana sini.. Huhuhu..

image

Yang keempat.. Mesra alam ! Terima kasih dan senyuman senantiasa di bibir ! Ni penting ni.. kasi sejuk hati pelanggan… Haaaa.. Dan aku pun sejuk laa.. Selepas dicadangkan oleh owner dan wife pon berkenan.. maka…

Bawak balik laaa sepasang jubah untuk isteri !

image

Ok.. berkenan gak ? Design baru ? Design raya ? Harga ? Camana nak tengok design lain ? Di mana butik ni ? Ada facebook tak ? Instagram ? Huhuhuh..

Sebelum tuuu.. Ada sedikit pesanan dari pemilik SuriScha..

SuriScha akan mengadakan Jualan Koleksi Hari Raya sempena pembukaan Wisma  SuriScha pada 26 Mei  2016 di Kota Fesyen MiTC Air Keroh , Melaka. Anda semua dijemput hadir !

Alamat :

HQ SURISCHA ,

3-41-3 ( Level 2 )

Pusat Bandar Medan  8 , Bangi Sentral ,

Seksyen 9 , 43650 Bangi , Selangor

No Hotline : + 6017 984 0807

No Pejabat : + 603 8922 0267

Facebook : Surischa Malaysia

Instagram : Surischa

18 komen :

Bonda Zahra berkata... [Reply to comment]

Cantik & harga mampu milik!:).

mas saari berkata... [Reply to comment]

tak sabar nak tunggu koleksi raya..

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Nanti nak singgah jugak,InsyaAllah..semua cantik dan banyak pilihan..

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Kalau ada koleksi pakaian untuk lelaki mesti akan lagi meletup... susah nak cari pakaian lelaki yang murah sekarang ni...

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Yang penting ada saiz xs dan s..hehehe

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

memang rambang mata.,....semua berkenan

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Suka tengok design dia...menepati syariat...nak beraya pun senang selesa kan

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Cantik cantik laa... yg Dkna ngan yanty pakai tu lawa sgt. Blaus labuh tu pun cantik. Btw, Ben nampak cam designer plak bergambar tgh tgh model muslimah hehe

Ishak Ismail berkata... [Reply to comment]

fuuuh bahaya gak kalau bawak wife kt butik ni.. semua lawa2.. hahahaha

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Cantik kardigan tu

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

cantik design baju jubah nya..

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

menarik juga dan mampu milik

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Cantik...ada yang berkenanlah pulak...hehe.

Rozita Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

cantiknya... mujur jauh...hahaha... errr... dia ada jual online tak ben? #eh...

Nurhidayu berkata... [Reply to comment]

Cantik2 la baju dia...yg Ben pilih utk wife pun kombinasi warna yg memang menarik..

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

Cantik-cantik..

Bolehlah nanti pergi shoping dekat situ

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

cantiknya. tgh imagine pakai salah satu jubah kt ctu. hehehe

DNIBaby'sCUTE berkata... [Reply to comment]

Assalmualaikum..
Memang cantik baju2 yang ada kat butik tu. Nak jugak ke sana suatu hari nanti,..
http://mummyumardian.blogspot.my/

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI