Aku berjaya kurus ! - BEN ASHAARI

Aku berjaya kurus !

 

Secara jujur , aku tak sangka aku berjaya turunkan berat badan. Ikutkan sejarah aku , nak kasi kurang dari 90 kg amatlah payah ! Baju memang size XL memanjang ! Tapi setelah aku amalkan air detoks yang wife aku buatkan dan kerap workout di gym.. aku berjaya kurangkan berat badan aku..

Tetapi.. aku perasan.. badan aku terlebih kurus ! Maka aku kembali amik suppliment untuk sadokan diri semula.. Otot otot pon dah kecut ! Tak comeyy wehhh ! Hahahahaha..

image

Aku berjaya pakai baju baju bersize L ! Contohnya , baju Goku yang aku beli kat Osaka , Jepun ni.. Masa beli tu , aku pakai macam.. huhu.. Buruk giler ! Terpaksa simpan dalam almari ! Nasib baik tak bagi orang atau jual.. Huhuh..

Akhirnya , dapat jugak pakai !

image

Dan satu lagi baju.. Ni aku beli kat Wakaf Che Yeh.. Boleh lepas pakai tapi buruk ! Lemak terkeluar keluar ! Arghhhh.. Gile ke apa ? Takkan nak pakai baju gitu kot ? Namun , aku tetap beli gak.. sebab suka design dia..

Tak sangka.. aku dapat pakai jugak akhirnya ..

image

Tapi makin lama makin kurus lak ! Baju aku semua abis longgar ! Seluar pon. Asik kena tarik naik atas lak ! Huhuhu.. Camana ? Nak tak nak.. aku kena berisikan semula.. Aku amik balik suppliment dan banyak amik makanan berprotein tinggi..

Aku rasa berat aku sebelum aku amik balik suppliment mesti dalam 85kg ! Sebab aku dah terasa ada balik otot dan jugak perut ! Arghhhh… Naya nayaa..

image

image

Baru seminggu layan.. terasa ada perubahan laa.. perut pon ikut naik gak ! Huuh.. Aku kena keja keras pasni..

Aku buat semua ni bukan sebab aku nak masuk Mr.Badan Cantik.. aku tak layak pon.. Tapi lebih pada karier aku.. Sekurangnya , aku nak kekal lagi dalam dunia blog ni.. 4-5 tahun lagi.. pastu leh bersara penuh..

Nak bersaing dengan orang muda.. aku perlu ada satu kelebihan.. Faktor umur membuatkan aku hilang banyak job.. tapi aku perlu ada kelebihan.. perlu ada !

1 ulasan:

  1. Wowww memberangsangkan pencapaian kental ben...ayat last sekali tu buat julia terfikir juga

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.