Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 27 Mei 2016

Ni semua salah Transformers !

 

Aku ada sehari tinggal puasa tahun lepas sebab musafir ke Kelantan di penghujung Ramadan lepas. . Disebabkan bisikan setan , aku melengahkan hutang puasa  hingga hampir Ramadan tahun ni. Kononnya nak train sebelum masuknya Ramadan walhal boleh je puasa sunat setiap minggu !

Aku pun bagitau la niat aku tu kat wife. Dan jam 5 pagi tadi , wife kejutkan aku untuk bersahur. Wahhh.. fefeeling Ramadan sudah ! Makan nasi putih dengan telur kicap. Permintaan aku.. Hehehehe..

Selepas bersahur , aku siapkan entri tertunggak aku. Aku buat entri Transformers.. Bila aku baca , tergerak hati lak nak bawak Qhaliff ke sini. Minggu depan mesti ramai orang ni !!

Best ni kalau bawak Qhaliff ! Mesti dia teruja tengok BumbleBee nanti ! “ . Bisik hati kecik aku.

Seperti yang dirancang.. jam 9 lebih , aku bertolak ke One Utama bersama Qhaliff dan sepupunya. Kat sana , dengan aku aku sekali rambang mata ! Semua aku nak amik bawak balik ! Hahahaha.. Best pulak tengok robot robot kat situ..

image

image

Dan aku membelanjakan hampir RM400 dalam masa setengah jam. Main amik jer ! Beli bantal dan baju.. Dapat la satu robot. Puashati la diorang.. Aku gak tak beli apa apa ! Huhuhuh….

Pastu bergambar lak ! Aku penat dah… Adehh.. Nak kejar solat Jumaat lagi.. Settle semua  termasuk bergambar.. Qhaliff bagitau dia lapar ! Nak nasi dan Milo Ais.. Huhuuh.. Jom makannn !

Order KFC.. Set dinner . 3 ketul ayam , ais krim dan apa tah… yang ada chesse tu haa.. Letak atas meja.. Semua g basuh tangan.. Memula aku suruh Qhaliff makan.. Dia amik french fries jer.. Aku pon makan skali laa.. Sedap ! Tengah lapar dan penat la katakan..

Tiba tiba aku teringat..

“ Alamakkk… aku kan puasa !! “ .

Masa sedar tu , ayam dah nak masuk ketulan ke dua serta air milo secawan dah abis !

Acaner tuuuu … Gelak besar je la aku ! Dan masa makin suntuk ! Menyesal melewatkan ganti puasa tuuu.. Haishh..

5 komen :

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Salahkan transformers pulak ye? Hahahaaaa...

Afiq Halid berkata... [Reply to comment]

Kesian transformer. Haha. Mesti pergi balik kat planet masing2.

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Hehe..alahai...

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

hahaha dah masuk ayam yg kedua baru sedaq ehh? makan je laa sampai kenyang hahaha

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Ada unsur-unsur meragukan di situ

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI