Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 26 Disember 2016

Best ke Bangi Wonderland Theme Park ?

 

image

Viral di media sosial sebelum ni mengatakan yang Bangi Wonderland Theme Park indah khabar dari rupa… aku tak tau sebab aku tak pergi waktu tu.. Sebab tu aku suka pergi mana mana tempat , selepas berbulan di buka. Beri peluang untuk mereka tingkatkan kualiti atau aku akan beri review yang tak sepatutnya..

Alhamdulillah.. hari ni , aku bersama keluarga #KBBA9 berpeluang mengunjungi Bangi Wonderland Theme Park selepas melihatnya viral di Facebook. Teringin nak merasainya sendiri.. best ke atau sebaliknya ? Hurmm..

Bangi Wonderland Theme Park and Resort ni terletak di No 2 Persiaran Bangi Avenue , Bangi Avenue 43000 Kajang ,Selangor dan beroperasi pada jam 10 pagi sehingga 6 petang , Bangi Wonderland Theme Park mengenaikan harga tiket yang mana bagi aku amat berpatutan. Nak kata mahal , tak patut gak sebab memang akan puas anak anak kita bermain di dalam nanti !

image

image

Ok.. harga dah tau.. Makanan luar dilarang bawa. Dalam ada jual. Harga , ok la.. Tapi bukan harga seperti di pasar malam yer.. Heee.. Contoh cam laksa , RM7…Nugget , RM4.

Permainan dia ok ke ??? Kalau tengok dari gambar peta , macam best.. Tapi paham paham je la kan zaman ni.. Dari gambar je mana boleh caya kan ? Kena gi tengok sendiri.. kan kan ?

image

Amacam ? Gempak kan ? Serius.. aku tergoda masa tengok gambar ni. Tapi selepas viral negatif tu , ketergodaan aku ke laut ! Sehinggalah aku pergi sendiri , hari ini ! Dan… aku sendiri tak sabar nak gi masuk dalam kolam ! Haahahha..

Berbaloi ! Sila pergi awal yer atau nak parking nanti memang susah dah ! Memang ramai orang wooo kalau gi hari cuti cam Krismas ni. Hari lain , aku tak pasti. Nanti nak try gi hari biasa lak..

image

image

image

image

image

image

Satu je nasihat aku ketika berada di sini.. Kalau nak bergerak dari satu tempat ke satu tempat , sila pakai selipar yang getahnya mencengkam yer. Jangan berkaki ayam sebab ada tempat tempat agak licin.

Ada disediakan laluan berkaki ayam dan sila gunakan..

image

Amacam ? Jangan bandingkan dengan taman tema yang lain sebab ni baru je bukak.. Dan harga pon ok la. Nak murah lagi , kena beli kolam kat pasaraya tu dan mandi depan umah.. Heeee.. Jangan marah aaa..

Ok.. untuk pertanyaan lebih lanjut , sila hubungi admin Bangi Wonderland.

 

PS: Jangan lupa baca MINYAK HERBA ASMAK yer.

11 komen :

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Mmg nak repeat tp bukan time cuti sekolah. Huhu. Tak sanggup ramai..

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

memang best tempat ni.. ank suka!ss pun suka hahaha...

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Nampak cam best je. InsyaAllah nak bawak si kembar pi nnt

mrs kayrul berkata... [Reply to comment]

dekat dah ngan umah...boleh try terjah nie

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

Memang nampak best nya.. nak pergi jugak.... huwaa jelesnya...

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

Bangi Wonderland Theme park memang best sekali suka sangat.

mas saari berkata... [Reply to comment]

teruja baca review semua rakan KBBA9, ni yang tak sabar nak pi jugak!

Emarieys berkata... [Reply to comment]

Memang tak puas nak main semua games kat dlm tu...kena pergi lagi

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Alhamdulilah seronok ke Bangi Wonderland ni ben...jumpa zahra dgn Qhalif lagi comel diorg hehe

Dura Norell berkata... [Reply to comment]

Banyak juga game kat situ ya. View pun cantik 👍

PCL berkata... [Reply to comment]

Owh harga promosi dah tamat eh.. Kena cari bajet tahun depan lak..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI