Khamis, 28 Oktober 2010

Cara dapat menjana duit dari Nuffnang ..

 

Hurmm .. aku ditanya tadi tentang NUFFNANG .. Bagaimana 'mereka' boleh mendapat $$ dari NUFFNANG ? Camana nak bagi $$ tinggi eh ? Camana nak register ? Apa itu NUFFNANG ?

Hurm... Dah cuba google cari jawapannya ? Sejak dunia blog ini meletup ( aku rasa fenomena ini muncul bila ada media 'buat cerita ' income seorang blogger popular mengalahkan artis mampu menjana pendapatan melalui blog sehingga RM20K sebulan .. okeh !! Sebulan yer ... diulangi.. SEBULAN .. Erk... Betul ke ? Dengarnya dia dah buat pembetulan di dalam blognya.. Tak la sampai setinggi tu .. hehehe.. Takut yer .. income tax mari ehhh .. hehehe.. no komen yer ... Kalau betul la kan , turunkanlah ilmu ilmu tu pada kami kami yang daif ini .. kan kan ?

Eh.. terlari tajuk.. maaf yer ..Sejak kecohnya pasal tu , maka ramai blogger tumbuh bak cendawan selepas ribut !  Kemudian masing masing mengeluarkan tips tersendiri .. Macam macam ada .. masing masing dengan kreativiti tersendiri .. Kalau rajin google , pasti jumpa .. boleh la curik tips tips tu ..

Kalau korang tanya aku , bagaimana aku dapat $$ dari NUFFNANG , maka dengan rendah diri aku bagitau , tak tinggi pon... cukup cukup lepas beli baju jer..  :)

Tapi tak pe.. aku sudi memberi tips menjana $$ dari NUFFNANG atau syarikat2 yang lain ..  Sangat basic.. hehehe TINGKATKAN TRAFIK !!!Perkemaskan blog ... Pastikan trafik tinggi dari pembaca luar .. Kalau blogger sendiri , berapa ramai akan klik iklan tu ?? Kalau pembaca yg bukan dari kalangan blogger , pastinya akan tertarik dengan iklan tersebut.. kan ?

Itu yang biasa.. ada yang akan dapat iklan berterusan yang dipanggil BUFFERED EARNINGS atau BE ... Yang ni mmg meriah .. $$ masuk tak henti henti.. Kalau mereka ( blogger ) dapat ni , pastinya akan sedaya upaya mendapatkan pageviews yang tinggi .. Setiap pageviews tu akan dibayar , setiap hari yer ... bukan minggu ...

Faham ? tingkatkan pembaca .. pelbagai teknik ada untuk tingkatkn trafik ... G.O.O.G.LE !!

26 komen :

relevan berkata... [Reply to comment]

Sedang berusaha untuk meningkatkan trafik..tapi tak boleh laju laju..nanti terlanggar lampu merah..

Tomato Gurl's Life berkata... [Reply to comment]

betul..
memang kena berusaha nk dpt trafik dr google...xyah bw sgt pun xpe..tue la ciri2 blog yg bgs..
tgh belajar seo n keyword hit..
huhu ;)

arek berkata... [Reply to comment]

BE dah abis la bro..nak dapatkan balik memang payah rasanya..tak gitu??

JAI berkata... [Reply to comment]

Salam Ziarah bro..hehe..wahh..RM20k tuhh.hehe.macam pernahku dengar tapi dimana ya..apa-apa pun blogging is about sharing just keep up blogging dan cari seramai mungkin sahabat..adios bro...ada masa gua komen lagi...teringin nak bersua si badang nie..ahaks..

fara dean berkata... [Reply to comment]

salam en ben..
ermm mcmana ye? akak punya asyik 2.60 jekk..hihi

faizs berkata... [Reply to comment]

still blajo lagi.. G.O.O.G.L.E.

d_tieah berkata... [Reply to comment]

Menarik..
X penah fikir sangat pun nak dapat duit hasil nuffnang..
Xpe, rezeki kalau memang untuk kite, pasti akan dapat..
Tp tipulah kalau ckp x ingin langsung dapat duit!
Hehe..
Cuma sekarang sdg fikir cara tingkatkan trafik dululah..

nur berkata... [Reply to comment]

rasanya kalau ikut kat blog BA ni pun banyak juga tip2 yang diberi.. thank you BA
ALL IN ONE

eLL berkata... [Reply to comment]

saya tak paham langsung. huhu

http://ellnekimura.blogspot.com/

Pala Maldini berkata... [Reply to comment]

macam mudah.. tapi, ermmm.,..

a i d a ; berkata... [Reply to comment]

setakat ni cash increase wlupun tak byk mana.
but alhamdulillah.
still waiting for BE.
tak pernah dpt lagi.
huu.

M.R.I berkata... [Reply to comment]

apasal iklan nuffnang xkuar setiap hari ek..dhla aku blogger baru.4 sure xde yg klik lg..huhu..sedih

AdiaLuze berkata... [Reply to comment]

Yeeeaahhhh G.O.O.G.L.E !!! Segalanye dgn hanya meng 'click' jee (^-^)

ohoeya858.blogspot.com berkata... [Reply to comment]

skali lg tima kaseh ben :)

eiela berkata... [Reply to comment]

saya tak pandai nuffnang nih. main letak je. tapi tadi terperanjat tengok earning tinggi utk blog cerita dari saya, berbanding blog newbie. tengok2 komen 'zero'. rupanya ada silent reader. lagipun saya pun dah tak promote dah blog nih bila blogwalking sebab hanya luahan dari hati dan sekadar aktiviti harian shj.kisah personal life,,thank kepada BA sbb ada traffic dari sini. TQ bg tips.

Amni berkata... [Reply to comment]

Mungkin sebab saya blogger baru, sebab tu tak tau pe nuffnang dan segala bagai tu.. nuffnang pon tak de kat blog.. apa lagi la benda nama be tu.. hoho

areen_ae berkata... [Reply to comment]

kalo ada rzki, ada la kan...xmharap...

cplud miera berkata... [Reply to comment]

thanx sharing info nih. sy punyer earning masih di tahap memilukan..aduyaai ;(

.::: Princess MOMOY :::. berkata... [Reply to comment]

@relevan

betul2 tu...kadang2 terhenti jap biler lampu kuning . aisehhh

Firdaus Kasim berkata... [Reply to comment]

ok betul cakap bro, kena perbanyakkan artikel untuk pengunjung yang bukan dikalangan blogger.

maryatyqa17 berkata... [Reply to comment]

mak ai...traffik aku lampu merah...
tsk tsk...
sabor je la...

Redlomo berkata... [Reply to comment]

let try www.nufftag.com

bundle kami berkata... [Reply to comment]

terbaik

bundle kami berkata... [Reply to comment]

terbaik

Yaya Tomey berkata... [Reply to comment]

hurmm... byk tips yg bgus kat sini... yaya pun suka2 aje pasang nuffnang.. simpan byk2 wat pekasam...hihi

Aiena Syamiera Daniesha berkata... [Reply to comment]

Tak faham la . Trafik tu yg mcm mana ? Sorry .. Masih baru :'(

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI