Jangan terlalu kasar dalam mengomen entri orang lain ..

 

Mungkin nak tunjuk 'kita' ni ikhlas bila memberi reaksi terhadap sesuatu entri tapikan , ibarat masuk rumah orang la ...kalau orang tu hidang sesuatu masakan , tak sedap lalu terus memberi 'kritikan membina' ;

" Apa ni ??? Tak sungguh kau masak .. tak reti masak ke atau macam tak bagi aku datang je ni "

Boleh ke bagi pandangan sebernas begitu ?? Jangan lupa , apa yang keluar dari jari jemari anda itu , datangnya dari pemikiran anda yang semestinya datang dari hati...  ;)

22 ulasan:

  1. yup! betul.. huhu... kalau rasa tak best kat hati tu, memang takkan komen.. takut nanti, over plak... tapi kadang2 ada jugak orang cakap memang kasar.. tapi tak bermaksud kan? dah memang style dia macam gitu.. huhu

    BalasPadam
  2. betul tu Ben... kena selalu fikir..."jaga hati kawan"...

    BalasPadam
  3. sesetengah orang tu, kadang dia tak rasa yang die komen tu kasar dan membuatkan orang lain terasa hati. :)

    BalasPadam
  4. memang betul tu..sebab tu TE masih belajar memberi komen dgn baik

    BalasPadam
  5. Ha ah, betul tu Ben, sokong seratus percenttt. Nak ikhlas pun, biarlah beralas kan? Sendiri mau ingatlah... terlajak perahu, leh gostan (walaupun payah sketlah kalau arus deras) tapi kalau terlajak kata, tak bley tarik balik ooo..... cakap sori selori pun, yang terluka tetap tergarit!

    BalasPadam
  6. btul btul btul..
    kadang2 ade komen kite yg scare x sngaje menyakitkn ati org len..

    so..
    blaja la utk letak diri kite kt tmpt org len dulu!
    ;D

    BalasPadam
  7. betul betul... komen kena ikhlas tapi berpada-pada..
    kuman "18SX??.." Entry

    BalasPadam
  8. setuju!

    tapi, take it as 'negatif komen' as positif pun ok juga..

    BalasPadam
  9. betul2
    kritikan teguran biarlah membina
    bukan mengondem kan orang
    silap2 tuan rumah boleh basuh balik
    kau masak je la sendiri aku datang makan rumah kau < baca secara tersirat> ~~"
    pagi pagi aku dah terjebak kat blog ben 10 hahah :-)

    BalasPadam
  10. ishhh... ksrnyer... aper la wat gitu...

    BalasPadam
  11. insya-Allah..
    thanks for reminding me..
    setakat ni Alhamdulillah

    BalasPadam
  12. Paling sokong part yang "apa yang terhasil dari jari jemari kita ni adalah hasil dari pemikiran"..opss sorii kalo salah pernyataan..

    BalasPadam
  13. sbr ben..den tahu prsaan ekau.

    hrp org tsebut baca & dpt perbaiki kslapan tersobut... ;)

    BalasPadam
  14. BA; Tu yg org kata lbh baik diam klu x tau apa yg patut kita ckp......:)

    BalasPadam
  15. setuju
    fikirlah perasaan si penulis :)

    jangan nak hentam penulisan penulis tersebut

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009