Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 27 Oktober 2010

Jangan terlalu kasar dalam mengomen entri orang lain ..

 

Mungkin nak tunjuk 'kita' ni ikhlas bila memberi reaksi terhadap sesuatu entri tapikan , ibarat masuk rumah orang la ...kalau orang tu hidang sesuatu masakan , tak sedap lalu terus memberi 'kritikan membina' ;

" Apa ni ??? Tak sungguh kau masak .. tak reti masak ke atau macam tak bagi aku datang je ni "

Boleh ke bagi pandangan sebernas begitu ?? Jangan lupa , apa yang keluar dari jari jemari anda itu , datangnya dari pemikiran anda yang semestinya datang dari hati...  ;)

22 komen :

n a d e a berkata... [Reply to comment]

betul3 ;)

Amni berkata... [Reply to comment]

yup! betul.. huhu... kalau rasa tak best kat hati tu, memang takkan komen.. takut nanti, over plak... tapi kadang2 ada jugak orang cakap memang kasar.. tapi tak bermaksud kan? dah memang style dia macam gitu.. huhu

Pinky Mummy berkata... [Reply to comment]

betul tu Ben... kena selalu fikir..."jaga hati kawan"...

Anitadahahs berkata... [Reply to comment]

sesetengah orang tu, kadang dia tak rasa yang die komen tu kasar dan membuatkan orang lain terasa hati. :)

tengkorakemas berkata... [Reply to comment]

memang betul tu..sebab tu TE masih belajar memberi komen dgn baik

MamaFaMi berkata... [Reply to comment]

Ha ah, betul tu Ben, sokong seratus percenttt. Nak ikhlas pun, biarlah beralas kan? Sendiri mau ingatlah... terlajak perahu, leh gostan (walaupun payah sketlah kalau arus deras) tapi kalau terlajak kata, tak bley tarik balik ooo..... cakap sori selori pun, yang terluka tetap tergarit!

Deeyaudeen Sabri berkata... [Reply to comment]

btul btul btul..
kadang2 ade komen kite yg scare x sngaje menyakitkn ati org len..

so..
blaja la utk letak diri kite kt tmpt org len dulu!
;D

Kuman Chaos berkata... [Reply to comment]

betul betul... komen kena ikhlas tapi berpada-pada..
kuman "18SX??.." Entry

Pala Maldini berkata... [Reply to comment]

setuju!

tapi, take it as 'negatif komen' as positif pun ok juga..

Asyraf Hamasaki berkata... [Reply to comment]

betul2
kritikan teguran biarlah membina
bukan mengondem kan orang
silap2 tuan rumah boleh basuh balik
kau masak je la sendiri aku datang makan rumah kau < baca secara tersirat> ~~"
pagi pagi aku dah terjebak kat blog ben 10 hahah :-)

mamaaerish@eb berkata... [Reply to comment]

ishhh... ksrnyer... aper la wat gitu...

.cik yaya. berkata... [Reply to comment]

betul. fikir sebelum komen!

Zhafarina berkata... [Reply to comment]

insya-Allah..
thanks for reminding me..
setakat ni Alhamdulillah

relevan berkata... [Reply to comment]

Setuju bro..

Ellen berkata... [Reply to comment]

Paling sokong part yang "apa yang terhasil dari jari jemari kita ni adalah hasil dari pemikiran"..opss sorii kalo salah pernyataan..

Skype Crew berkata... [Reply to comment]

sbr ben..den tahu prsaan ekau.

hrp org tsebut baca & dpt perbaiki kslapan tersobut... ;)

nur berkata... [Reply to comment]

setuju dgn BA
ALL IN ONE

CikMakhlukBumi berkata... [Reply to comment]

betul3..jglah hati masing2

Noor Faezah Mazli berkata... [Reply to comment]

setuju!!

ohoeya858.blogspot.com berkata... [Reply to comment]

erkkk!! bahasa jiwa bangsa dekkk :)

azzey berkata... [Reply to comment]

BA; Tu yg org kata lbh baik diam klu x tau apa yg patut kita ckp......:)

Nur Azila Ismail berkata... [Reply to comment]

setuju
fikirlah perasaan si penulis :)

jangan nak hentam penulisan penulis tersebut

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI