Sabtu, 30 Oktober 2010

Ruginya .. ruginya.. ruginya ...

 

Ali : Ko g mana petang ni ?

Abu : Dating ler .. apa lagi nak buat ?

Ali : Sementara tu ?

Abu : Ni dok menganga dengan kau ni apa kemendanya ?

Ali : Sapa kata aku dok menganga je ni ?

Abu : Dah tu .. dari semalam aku tengok kau dok mengadap laptop tu jer  !! Bila aku jeling kat skrin kau tu , ko dok layan FB .. Dari melayan menda gitu , baik aku tengok tv... huh

Ali : Oooo.. jadi selama ni kau ingat aku membuang masa dok mengadap laptop ni la yer ?  Meh sini aku tunjuk kat kau ..

image

Ni yang aku dah dapat dan bakal dapat tau ! Dah ada lagi yang aku dpt .. Boleh aku nak tunjuk kat kau berapa aku dapat tapi aku malas .. Bukan apa , kau ni kaki meminjam .. Kalau pinjam , bayar balik tak per .. tapi ni sampai jadi 'arwah' si peminjam tu pon belum tentu terbuka hati kau nak membayarnya ..

Aku bukan nak berkira dengan kau tapi aku nak bagi kau lubang .. lubang buat duit yang tidak memerlukan kau membanting tulang keringat kau hari hari . Aku tengok kau pandai mengayat perempuan .. Dari kau buang air liur kau dok mengayat diorng , baik kau 'mengayat' cara aku ni .. Berbaloi baloi !! Tak payah tunggu bonus dari company dah ! Tiap tiap bulan kau dapat bonus woooii ..

Abu : Kau cerita betul atau cerita hindustan kat aku ni , Ali ???

Ali : hurm... kau nak aku buktikan lagi ??? Nah.. tengok ni lak ...

image

Cheque dia akan sampai sehari dua lagi.. ni haa... 3 keping sekali !

image

Jadi , duit belanja aku tu .. boleh la aku simpan dalam bank .. kot esok esok aku gatal nak menikah awal , tak payah la nak g pinjam kat ALONG ke .. kat ANGAH ke.. kat KAK CHIK ke... g je kat ASB tu haa.. kasi korek keluar semua .. selamat masa depan buat sementara .. hehe ..

Abu : Hurmm ... berbaloi jugak kan ? Tapi aku tak tau nak buat la .. idea nak menulis cerita pon takde ... kang sia sia jer ..

Ali : Aku dulu macam kau gak .. Terpikir .. ada ke orang nak baca blog aku ni ?? Aku bukan artis .. Aku bukanlah penulis novel.. Tapi tak cuba tak tau la kan ? Aku buat je la... Maka .. taraaaaa... berbaloi baloi... kalau nak nikah skang pon ok dah ni.. hahaha..

Abu : Weh .. aku nak buat gak boleh ? kau ajar aku eh ?

Ali : Eh .. boleh je.. sila la beli E-BOOK aku .. kau ingat dunia ni semua free ?? Air kosong pon dah 50 sen !!

Abu : Ceh .. ngan kawan kawan pon berkira !!

Ali : Ala... kawan , kawan gak .. bisnis tetap bisnis .. cmana la melayu nak maju kalau semua menda nak free ????

Abu : Yela yelaaa .. berapa ??

Ali : Kau nak harga kawan kawan atau harga biasa mahupun harga ahli ?? 

Abu : Camana tu ?? Berapa ?

Ali : Harga biasa .. RM50 .. Harga Ahli .. RM40 .. Harga kawan kawan , murah la.. aku baru RM 60... ok ?

Abu : Hah ???? RM60 ? Nape mahal dari yang lain ???

Ali : Sbb aku tau , kalau kawan kawan nak , mesti bayar bulan bulan.. silap silap sebulan rm1 ! mau giler aku menghabiskan kredit mintak hutang .. hahahahha .. acah je la.. ye laa.. aku ajar kau nanti.. Mana tau kot kau jadi popular .. senang gak hidup aku.. Boleh bayar semua hutang kau tu kat aku balik ... hahahaha .. Aku gurau je laaa... Terus muka ketat cam muka mat gebu tu.. ahhahaha..

Abu : Mat Gebu tu sapa ???

Ali : Haa.. nanti bila kau dah jadi ahli kelab blogger sedunia , kau pasti kenal dia .. hahaha .. kan mat kan ..

Abu : Dah dah .. malam kang ajar aku .. aku nak abiskan duit aku ni kat awek tu.. tu kaki kikis aku tu.. asik asik nak makan kat hotel jer .. ceh... dah la tu , makan  tak abis.. order macam lembu sekawan nak makan .. huh ! Mau gak aku terminate dia nanti !!

Ali : Hahahaha.. padan muka kau.. kau yang cari pasal.. kau jawab sendiri laaaa .. okeh.. selamat bermaksiat !!

Abu : Huh ...

21 komen :

shafa berkata... [Reply to comment]

pergh! jeles fa tgk entry ni en.ben... bila nak merasa ntah. T_T

IKRAM berkata... [Reply to comment]

hehehehe.. en. ben dah kaya :D saya bila la pula ye.. UV tak tinggi, sikit la dapatnye.. hurm...

missbby berkata... [Reply to comment]

kreatif, kaya dan bergaya..:)

=) berkata... [Reply to comment]

confused jap dgn cerita, tu kat atas tu bakar ke abu? or mebbie bakar dah pegi digantikan dgn abu selepas tgk jadual pertama?

Miza Yusof berkata... [Reply to comment]

bila agaknya miza nak merasa semua ni macam encik ben kan. hihih

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@=)heehe..tqqqq ..dah betul kan...

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@shafa
insyaAllah.. akan datang juga nanti ..

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@IKRAM
akan tinggi gak tu... rajin skit lagi !

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@missbby
tqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@Miza Yusof insyaAllah..tak lama dah tuu

Peri PiA berkata... [Reply to comment]

peluang3...

Cik Cyida berkata... [Reply to comment]

hohoho.. En. Ben;

Mat Gebu tue sape eh?

tiefazatie berkata... [Reply to comment]

wah...bestnye en.ben...tahniah2..ifa nie..bru je 1st time nk merasa nie..hii..

Qiera d' Dapur berkata... [Reply to comment]

moga2 saya pun dapat macam mana ben dapat k..

mffzone berkata... [Reply to comment]

bestnyer kalau dpt mcm abg ben

Nur Azila Ismail berkata... [Reply to comment]

nak jugak lah macam ni :)

SyUhAdA berkata... [Reply to comment]

wah..
thniah ek...
3 cek skaligus..
leh blanja ar nie~

Affieza berkata... [Reply to comment]

Wow...great achievement
want to be like u too
But when????huhu
I'm still new in blogging

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Erkk..sempat lagi tuu selitkan "muka ketat"..sabar jee lahh...

kakchik@ella berkata... [Reply to comment]

hakikatnya bkn sume org sama. pernah org ckp kat saya yg blogger ni mcm org bodoh, sikit2 ambek gmbr, pastu taruk kat blog. Well .. ada aku kesah?? yg penting kita hepi dgn apa yg kita buat. malas layan arr org camni.

Qaseh berkata... [Reply to comment]

bestnyee abang ben...bilalah dapat rasa mcm ni..mmg berbaloi2 kan.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI