Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 3 April 2012

Akhirnya setelah lebih 12 jam menunggu …

 

Kena saman satu hal .. Dok ke hulu ke hilir lagi .. Sabar ? Memang kena sabar ! Masa ni macam macam dugaan datang .. Kena bijak tangani dan masa ni jugak la sahabat akan tunjukkan muka memberi semangat. Yelah , kelam kabut … Nak pikir itu ini lagi kan ?

Apa perasaan aku ? Bila lihat wajah dia … Dia memandang aku .. hahaha .. Siap bukak mata lagi nak tengok ayah dia . Sebelum tu , dia menangis kuat daaahh .. Alhamdulillah .. Sedap suara dia .. huhuh..

Nurse suruh aku amik dia .. Hahaha .. Tatoottttt wooo .. Manyak tatooott wooo ..  Bila tengok dia.. uhuhu.. Aku tersangatlah bersyukur pada Allah .. Beratnya , 4.02kg .. huhu.. Ikut ayah dia , mak aku kata ..

IMAG2342-1

Rambut cam ikut mak dia jer .. dagu pon mak dia punya .. lain , serupa aku .. huhuhu …

IMAG2343

Masa nurse bagi kat aku , dia menangis .. Aku azan di telinga kanan dia dan tepuk bontot dia .. huhu .. Diam diaaa .. Aku nak nangis laak masa ni sbb apa tau ? Betapa dia kenalnya kekuasaan Allah ! Dia diam bila mendengar azan ..

Kemudian aku sua pada mak mertua aku untuk qamat di telinga kirinya.. Dan mak aku untuk cium dahinya .. Aku macam tak nak lepas dah dia bila kat tangan aku sbb dia dah diam ..

Tak sempat aku nak tahnikkan dia dengan madu .. Tapi , Alhamdulillah .. dia nak terus menyusu ..

IMAG2341

Kemudian , serah semula pada nurse dan tunggu wife lak siap ..  Hampir jam 12 malam  , segalanya settle … Dan aku kena basuh uri tu sendiri dan menanamnya …

Bermulalah tugas besar aku mendidik darah daging aku sendiri .. Dan tak lupa , jutaan terima kasih pada semua rakan rakan yang telah mendoakan kesejahteraan wife dan kandungannya . Hanya Allah saja mampu membalas kebaikkan korang semua ..

11.20 – 2/4/2012 – Nama ??

217 komen :

«Lebih lama   ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 217   Terbaru›   Baru»
d'zlicious bakery berkata... [Reply to comment]

congrats....selamat menjadi ayah & mendidik

AlyaniOshyn berkata... [Reply to comment]

Tahniah Abg Ben...
Alhamdulillah semuanya selamat...

Sheqynne Hotloverzs berkata... [Reply to comment]

congrets abg ben ..

nysAh ngEhz berkata... [Reply to comment]

tahniah ben! happy nyer dapat baby...corakkan lah dia dgn sebaiknyer :)

Aien Nia berkata... [Reply to comment]

Wahh comelnye baby ...

sHa berkata... [Reply to comment]

Congrat for both of u..Abg Ben n wife..baby sgt2 la cute..n chubby..
moga segala kebahagian n kesejahteraan menjadi milik u'll as fmly..tc

sabar dubai berkata... [Reply to comment]

tahniah en ben sekeluarga..wahh same bday dgn sy plak tuh cayalahh

saya berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah.semoga terus diberkati Allah yer abg ben :)

none name berkata... [Reply to comment]

wahhh tahniah abg ben.. selamat menjadi papa ye.. ;) turut tumpang gembira tengok wajah baby tu..comel!

Cik Ayu :) berkata... [Reply to comment]

taniah abg ben!!! cumel dgt baby :)

AMMAR YASIR berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah semuanya selamat. Tahniah dapat anak yang comel

SURIANI ISMAIL berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..... BEN JR dah keluar dgn selamatnye.. semoga die menjadi insan yg bergunaa dan menjadi pemimpin yg berjaya.. aminnn

annur hafizah berkata... [Reply to comment]

Alhamdullillah. buat kak Zila dan Abg Ben.
selamat menjadi parents ;) sweetnyer.;)
baby comey sgt.,ramai baby melihat dunia pada hari ni..subhanallah..bertambah lagi umat Nabi Muhammad kita..

fikir nama baik2. hehe. ikut kata opah saye, klu nangis je kejenye, tak sesuai la kot namenye tu..hehe.
apa-apa pun, moga menjadi anak yang soleh.amin

CikPuan Azizah berkata... [Reply to comment]

wah..tahniah abg ben!! beratnya 4.2kg... seksa nak keluar tu. hahaha comey sgt!

aRa ❤ aFiq™ berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben.. :)

shahrazali berkata... [Reply to comment]

tahniah ben......semoga menjadi ayah yang baik....

Imddin Ahmad berkata... [Reply to comment]

Tahniah sebab dah jadi ayah.. Lelaki ke perempuan ni Ben? Dah ada nama?

Cik Penguin_Solehah berkata... [Reply to comment]

tahniah pakcik ben.. Comey anak^^

sherah berkata... [Reply to comment]

lepas nie mesti abg ben dah jarang update dahkan..sibuk dengan baby baru....selalunya gitulah...kalau tak kesian lah wife sorang2 jaga baby....sblum nie takpala...wife tak nagis kalau abg ben dok blogging...kih3..nie baby...habihhlaaaa jiran sebelah dengaq teriyak kalau abg ben tak layan dia...hehehehe

Kuronofu91 berkata... [Reply to comment]

Sama tarikh dengan pelnacaran album Mahir Zein yg baru(2 Apr 12) laaaa....hehehe

Iena Eliena berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben
alhamdulillah semuanye selamat..
comel sgt baby abg ben(^_~)

AISYA@AISHA berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah... semoga jd anak yg soleh...

Yuyu Ashari berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben. dah ade junior daaaahh. hehe. comel baby tu.

Are_Rull berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah abg ben,sglanya dh slmat..smga baby kelak akn mnjdi ank y soleh dn taat pd parents nya..

same date(months-01/04) lak dgn ank sulong my sis..hehehehe..

Faizz's Jamil berkata... [Reply to comment]

alhamdullilah sihat . tadak cacat celah . doa kan kesejahteraan bro , isteri dan owg baqu okay .

hope bertambah2 rezeki daripa-Nya isyaAllah . amin . (:

mamasuri berkata... [Reply to comment]

tahniah2..comel sgt2

DiDiE eLa berkata... [Reply to comment]

comey.... congratss..

moga jadi papa dan mama yg baik buat baby~~

baby, nanti jadi anak yg baik taw..:D

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ berkata... [Reply to comment]

tahniah!bsarnya dia 4 kg lbih..sihat;) smoga jd ank yg soleh ye:D

IBU GEBU berkata... [Reply to comment]

yang pasti tengok muka baby mesti tersenyum...

"sesungguhnya hanya dengan kalimah Allah hati menjadi tenang"

... sebab tu baby diam masa dengar azan... wallahua'lam

i Pakcik Zharul berkata... [Reply to comment]

Alamdulillah, tahniah abg ben ! :)

Pembawa_Wacana berkata... [Reply to comment]

tahniah bro.... semoga menjadi seorang ayah yang baik dan semoga anak menjadi seorang mukmin sejati....aminn

Busyra Takiyudin berkata... [Reply to comment]

tahniah abg Ben.. comel!

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..tahniah abang ben dan kak zila... :)

Snazzy Naz berkata... [Reply to comment]

mabruk abg ben, comel sungguh permata yang diberikan oleh Allah SWT. Semoga anak tu terdidik dengan sempurna, InsyaAllah

caliph shuriken berkata... [Reply to comment]

congratz bro ^^

Ezad Skytech berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben...(^^,)

Nini Mohd berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah. tahniah encik ben.
berat tu baby. memang ikut encik ben. huhuu~

ell lina berkata... [Reply to comment]

kongeret abg ben..cumil sangat bha baby itu,,,merah lagi..nanti bila dh buat nama untuk dia, announce la kt blog ni..eheheh...

Yasmin Aris II berkata... [Reply to comment]

Hihi . comel sgt3 !
Lepas ni entry pakcik ben mesty banyak pasal babyy je . hihii .

NunAlifNunAlif berkata... [Reply to comment]

Tahniah Abg Ben & isteri :) semoga baby membesar dengan sihat & menjadi anak yang soleh :)

Baby cuuuuuuuuute~ baby cerdik+pandai ni... insyaAllah :)

Aboy93 berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg Ben, dalam menghadapi pelbagai masalah akhirnya abg Ben dah dibalas dengan kurniaan yang tak terhingga.. Alhamdulilah

E Ja berkata... [Reply to comment]

congrats....alhamdulillah slmt keduanya. welcome to this world baby! =)

vivana berkata... [Reply to comment]

Tahniah.

Sharina Abdullah berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg ben :D moga baby abg ben dan isteri menjadi anak yang soleh/solehah :D

IBU GEBU berkata... [Reply to comment]

BEN, jemput baca...
http://ibugebu81080.blogspot.com/2012/04/anak-ben-ashaari-dah-boleh-google-dah.html

aMiYs berkata... [Reply to comment]

Baby comel.. Congrats..
:-)

eliyaezlinalias berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah tahniah..

Cik Rendang berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben...

..cik faTiha Tea'ah... berkata... [Reply to comment]

Masa nurse bagi kat aku , dia menangis .. Aku azan di telinga kanan dia dan tepuk bontot dia .. huhu .. Diam diaaa .. Aku nak nangis laak masa ni sbb apa tau ? Betapa dia kenalnya kekuasaan Allah ! Dia diam bila mendengar azan .(perenggan ini juga wat sy tacing..ALLAHUAKBAR :'))

P.S: Buat abg ben and wife,selamat menjalani fasa baru bergelar umi and abah..semoga dpt mendidik anak menjadi insan yg cemerlang dunia n akhirat dan menjadi kebanggan umi dan abah..anyway,u have such a cute baby..congrats to both of you :)

myravea berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah, semuanya selamat. Tahniah abg ben :)

Rokiah Wandah berkata... [Reply to comment]

tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ^^

Faiz berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..
Rasanya amai yg mennti kelahiran anak ini..moga ank ini mnjadi ank yg baik untuk ben n wife di dunia n akhirat..insyaallah

Affieza berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah penantian berakhir...tahniah buat En.Ben dan isteri

Husna berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..TAHNIAH!!
welcome to the parenting and sleepless world haha!

Nemesis berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah... tahniah abg ben :) tomey3 baby tu :3

syahirahfs berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah.. Tahniah abg Ben :)

Cik Tie@Akak berkata... [Reply to comment]

tahniah buat papa Ben..Papa?Ayah?daddy?abah?
whatever lah..janji semuanya selamat...selamat datang kedunia wahai sikecil Ben Jr...

risa berkata... [Reply to comment]

alhamdulillahhhhh... semangat baby...tahniah en.ben dan isteri ye;)

siti berkata... [Reply to comment]

syukur ke hadrat Allah...lahir lagi seorang umat Nabi Muhammad...tahniah abg Ben..moga kebahagiaan ini kekal hingga ke syurga..baby tuh cute sngt2 :)

Huda berkata... [Reply to comment]

Tahniah, comel baby tu..:)

ciklaili.com berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..tahniah buat encik Ben & isteri..

comelnya Ben jr ni..

deno berkata... [Reply to comment]

tahniah abgben... comel baby.. :) kaklong deno bersalin ikut pembedahan juga dan dia amalkan makan sup ikan haruan. luka pembedahan cpt sembuh.. bolehlah isteri abgben amalkan.. insyaallah.. tahniah sekali lagi buat pasangan papa n mama ben Jr :)

lemongrass berkata... [Reply to comment]

Congrats Ben and wife.
Sangat lah comelnya your baby tu.
Semoga sentiasa kuat untuk menempuhi alam 'ibubapa' yang penuh dugaan but also penuh dengan utter joy and happiness.

Mama Qist berkata... [Reply to comment]

congrate ben, comell.. 360 darjah kehidupan berubah..time
wife berpntg jgn cpt mlenting, time ni isteri cpt terasa.sabar byk2 klu bby mragam..

eh trlebih sudah..

just kongsi pngalmn saja.. tahniah..

Haruno Hana 하나 berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah semua selamat :) tahniah abang ben.. pilih lah nama sesama.. hehe :D

m.u.l.a.n berkata... [Reply to comment]

congrats ben..!!!

comel ben jr...

Zamani berkata... [Reply to comment]

tahniah!

miss Z berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah...semuanya berjalan dgn lancar..syukur..kedua-duanya selamat...
kini tugas yg lebih besar menanti..Tahniah

Cik Sue berkata... [Reply to comment]

Tahniah!!!...

Mas berkata... [Reply to comment]

syukur alhamdulillah...
semuanya berjalan dgn lancar dan selamat...
comelnya baby boy ben..
tahniah untuk ben dan zila

Yatie berkata... [Reply to comment]

Syukur Alhamdulillah, Tahniah buat Ben dan Zla..slmt menempuh alam baru sebagai ayah dan ibu, semoga sabar dan tabah dlm membesarkan dan mendidik anakmu..moga anakmu menjadi anak yg soleh yg sentiasa membahagiakan dan membanggakan kedua orng tuanya....comelnya baby ni..geram tngk, kirim salam kat Zla ya Ben dan sampaikan peluk cium buat baby comel tuuuuu...

FasiHaH SupiaN berkata... [Reply to comment]

Tahniah Abang BEN! MOga menjadi anak yang soleh :)

NHF berkata... [Reply to comment]

comelnye...congratulations. Selamat menjadi ayah.

jangan lupe bace blog ni...

http://darwishndarwisya.blogspot.com/

ainna baijan berkata... [Reply to comment]

tahniah kpd en ben dan sekeluarga~

Arham Md Ali berkata... [Reply to comment]

Wah comel!
Tahniah abang Ben, orang kata seorang lelaki tu akan berubah 180 darjah lepas ada anak.
Nak tengok abang Ben camne pasni.

Mr. E'raz Fadli berkata... [Reply to comment]

Tahniah Ben.. :-)

~queraiza cullen~ berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..lahir sudah ben ashaari jr...sgt comel..tahniah abg ben..selamat mengharungi parenting life.

Liza @ Adzriel AB berkata... [Reply to comment]

syukur Alhamdulillah... dah selamat. maunya nak menitis air mata melihat si comel ni lahir setelah sekian lama menanti. bertarung nyawa zila nak melahirkannya & keresahan Ben yang menanti, risaukan kedua2nya. Kak liza tumpang gembira, serius syahdu sangat hati melihat si comel yg baru lahir. jaga pantang elok2... jgn segan2 tanya.

OgysiJemariSeni berkata... [Reply to comment]

Tahniah! Selamat menempuh alam keibu bapaan... Comelnyeeee ni rasa nak ada baby lagi ni....

With Julia berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben...terharu bila abg ben citer pasal baby diam tatkala mendengar azan dialunkan...masyaAllah...julia dh terus menangis sekarang nih sbb ju pun baru mengandung 5 bulan tp dpt merasai perasaan tersebut...moga nama yg diberi ada maksud yg baik disisi Allah...amin :D

majirashid berkata... [Reply to comment]

wa..comel baby..Tahniah and sume selamt..

rosmina samin berkata... [Reply to comment]

Tahniah!!!!!! Baby comelnyer... :)

Vanessa berkata... [Reply to comment]

comel :D
tahniah mr.ben~

Masya berkata... [Reply to comment]

tahniah... ben....

ummiP3 berkata... [Reply to comment]

Ahamdulillah..kedua-duanya selamat..tapi pussss semangat..babynya 4.02 kg....TAHNIAH YER....

Ayu Muslim berkata... [Reply to comment]

tahniah papa ben n wife.. happy parenting

mamalieyna berkata... [Reply to comment]

Tahniah..sgt comel!

Pink Lavender berkata... [Reply to comment]

tahniah!!!
selamat menjadi ayah yang terbaik!!!

lady scooter berkata... [Reply to comment]

tahniah.......peh ni selamat berjaga malam tukar lampin anak lak..kih3...

Fitri Senin berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg ben

lieynanilaz berkata... [Reply to comment]

Tahniah!!....

Ckin Kembaq berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah... ^_^

smell delicious! a.k.a inachomel berkata... [Reply to comment]

Salam Ben,

Tahniah! Semoga 'permata' kurniaan Allah buat Ben & isteri menjadi anak soleh. Salam buat isteri Ben semoga cepat sembuh dan gembira selalu sebagai sebuah keluarga yang sakinah! Alhamdullillah.

Citra NaniZam berkata... [Reply to comment]

Tahniah!!

Jaja berkata... [Reply to comment]

secara kebetulan.... anak Jaja pun lahir 2/12/2011 operation setelah 12 jam menunggu...

ashiekien berkata... [Reply to comment]

tahniah...lpas ni mesti citer tentang dia je kannnn.....

Mamanurin berkata... [Reply to comment]

tahniah!!! ala ala coomeinya baby!!! eeee geram rasa mcm nak gigit gigit je..

Mamanurin berkata... [Reply to comment]

tahniah!!! geramnya !!! nak gigit boleh tak?

EmbunRosaliza berkata... [Reply to comment]

Tahniah buat Ben , selamat menjadi ayah ya, comellll sangat bby tu

norhidana berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah... congrats bro ben n wife...
sgt comei itu bby... bam2 sgt...rasa nk cubit itu pp...
slm peluk cium utk si comei tu...
muah2

Aizat Shafiq berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..semuanya selamat....
Tahniah buat anda dan isteri... ;)

Ana Farhana berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben! laki ke ppuan ?

erma nazillah berkata... [Reply to comment]

tahniah!! comel sgt2 :)

~ yus ~ berkata... [Reply to comment]

Tahniah Ben! Comel sangat...

BrightEye berkata... [Reply to comment]

Congratulations Mr.Ben.. May Allah Bless you, wife & your new born baby..

Chekgu Azrine berkata... [Reply to comment]

Tahniah BA!!

Mummy Princess berkata... [Reply to comment]

Tahniah, Abg Ben............Selamat menjadi ayah. Boleh ler selalu update perkembangan baby kat blog nanti..........

Nur Hasyimah Mahasan berkata... [Reply to comment]

Tahniah both of u...dh bergelar ibu n ayah..selamat menjaga amanat Allah sebaik mungkin...

areen_ae berkata... [Reply to comment]

selamat berpuasa utk abg ben10 ! ! ehhehehe . . tahniah !

Nur-Azam Shahdan berkata... [Reply to comment]

tahniah Ben!! dah jadi ayah dah :D comel sangat dia! ahaha, syukur semua okay.. :)

fizafantagirO berkata... [Reply to comment]

Tahniahh ben .. cute sangat =)

haslinda berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben. cute nye baby abg ben... smga dia mbesar mjadi anak yang soleh.. :)

Mama Awin berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah ibu & anak selamat..Tahniah Abg Ben..Selamat menjalani ranjau kehidupan sbg seorang ayah & ibu..

alin syamsul berkata... [Reply to comment]

Comelnyaaaa. Comelnyaaaa. Tahniah ben n wife.

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ berkata... [Reply to comment]

mabruk abg ben... (^___^)

Nur Raihana Abd Rahim berkata... [Reply to comment]

congrats abg ben dan wife!waaa bsrnya 4kg baby tu..tembam dan comel!

alin syamsul berkata... [Reply to comment]

Comelnyaaaa. Comelnyaaaa. Tahniah ben n wife.

~AmyLiana86~ berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..tahniah abg ben..

MeknaBlog berkata... [Reply to comment]

Tahniah pak cik ben...dh jd ayahhh skrg..

eima berkata... [Reply to comment]

tahniah .... sila suruh isteri up cite kronologi bersalin ek ...

Mia Liana berkata... [Reply to comment]

tahniahhhhhhhh...... :) semoga menjadi seorang ayah yang mithali...

nanieybarnieylurviey berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben.. comey anak tuh.. alhamdulillah semuanye da selamat..

fieda berkata... [Reply to comment]

tahniah....

http://mylovely-fieda.blogspot.com/2012/04/blogger-otai-dah-jadi-bapaktahniah.html

||aLeaSaRa|| berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah syukur kepada kebesaran Allah SWT yg mengurniakan cahayamata yg sggh comel..seronok tau ada baby :)

Sis-Lin berkata... [Reply to comment]

Alhamdulilah..Tahniah bt kalian berdua...aku btumpang gembira jgk dn sedih sayu bila membaca entry ko ni..huhuhu

Apa2 pun bersyukur...mmg comei anak ko Ben, aku tak leh tahan tgk hidung dia mancung tu..huhuhu
Mudah2an akan menjadi anak yg soleh...
Zila jaga baik2 dlm pentang ye.. :)

Tahniah sekali lagi...

shaFazie berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben & wife ...:)

are_lin@yu berkata... [Reply to comment]

mintak2 tk trlmbar wish lagi...selamat menjadi ayah mr ben!!!!!..comelnya baby gram tgk..;-)

misz_eyza berkata... [Reply to comment]

A big congratz to both of u... so cute baby tue dlm pic 1...

debaran abg ben berakhir jugak bila si kecil nie akhirnya menjengah dunia...selamat berjaga malam yer abg ben.

Mrs Lurve berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben...
moga dia menjadi anak yang soleh

CIK MAY berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..selamat semuanye..tahniah..

**lately ni asik tacing je bace entry berkaitan baby2 ni....

Sis AI berkata... [Reply to comment]

Muka mcm bro Ben la, haha! Mta dia! Apapun, kitorg kat sni wlaupun tak knal bro, still taktau apa pasal la happy kemain, haha!

Lpas ni msti bro crite psl ragam baby tu, hehe. Apapun, jgn lupa tnggungjwb bru.

Smoga Allah SWT mmberkati kluarga bro Ben dan semua yg mnyokong.. :)

AbbotCottage berkata... [Reply to comment]

Tahniah, syukur alhmadulillah ke hadrat Allah SWT.

(happynyaaaaaaaa, same date dgn aku, syukur syukur syukur..ngeeengee)

Golden Rose berkata... [Reply to comment]

ALHAMDULILLAH....tahniah

Aina berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah,

tahniah utk ben dan zila. semoga menjadi ibu dan ayah cemerlang dunia akhirat.

Puteri Salju berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah...tahniah..

mas saari berkata... [Reply to comment]

tahniah Ben dan Azila!
akhirnya bergelar seorang ayah..

comelnya dia... berat pun semangat!
nanti jgn lupa update dok wad mana ye, nak datang tengok baby dan mama dia!

CINTA UNTUK KITA berkata... [Reply to comment]

laki ke perempuan ni abg ben? hmm klau girl nk d sesuaikn dgn kesyukuran mndpt chya mta letak la nma NURSHAKIRA abg ben.. tp trserah abg n akak le.. hehe apa2 pun tahniah..

Ummi berkata... [Reply to comment]

Tahniaaahhh Ben n Azila...ketahuilah betapa nikmatnya menjadi ibu dan bapa pulaaa....corakkan lah kain putih itu sebaik2nya dan semampu mungkin dengan ilmu yang ada...semoga dia menjadi insan bertakwa dan cemerlang di dunia dan akhirat...amiinn...

*Waah, kena tanam uri eh, tanam dalam2 sikit eh..kata org tua2, kalau baby girl punya uri jgn tanam belakang2 rumah, nnt anak teruna x nampak, lambat kahwin...kah kah...kalu baby boy, tanam depan jgk, kasi jadi jaguhan...hehehhee...ntaaaahhh..

Masz Sidek berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg ben....

Mala Nasohah berkata... [Reply to comment]

Tahniah!.Comel sangat baby.
Bersedia bangun malam
Bersedia bantu isteri tersayang
Bersedia tukar lampin & bansuh susu baby
Bersedia mendidik anak mnjadi soleh&solehah
Semoga segala urusan dipermudahkan oleh NYA
Good Luck Abg BEN :D

bersama kak Es berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah papa Ben highlight kesedarannya mengenal ALlah.. bermulalah tugas besar kita utk mencorakkan si kecil yg suci ini .. Tahniah !! kem salam cik la eh..

Nazz@Purple berkata... [Reply to comment]

Tahniah Ben..smoga dia membesar jadi anak yang membanggakan ibu bapa

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ berkata... [Reply to comment]

abg ben, tahniah! comel sgt!!

pasni kene byk bersabar ye melayan kerenah ibu2 dlm pantang.. :)

de'orchid berkata... [Reply to comment]

congrats abg ben!
sangat cumil baby...=)

Ummi Iman berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah. tahniah both of u..

Peri PiA berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah,tahniah3!!!

masyAllah comel sgt baby En Ben & Wife

ReeneeRaaid berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah.. congrats abg ben :)

AdaM Hawa berkata... [Reply to comment]

tahniah!! baby boy..

Rosniena berkata... [Reply to comment]

tahniah..semangatnya baby..so cute
dapatkan produk vco catalyst utk kulit dan badan yang sihat.sesuai untuk breastfeeding juga.

sila bace entri ni yer, im sharing the tips for u

http://mawarbiruairlaut-bicarakudanmu.blogspot.com/2012/04/ben-ashaari-jadi-bergelar-ayah.html

shafiq berkata... [Reply to comment]

wah2 , tahniah abg ben .. hehe , kena panggil pak cik ben dah ni , xpun panggil uncle ben .. ngeh3 ..


selamat mendidik uncle ben . alhamdulillah ,

miss Fyqa berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..
Tahniah Abg Ben :)

Pn Sheila berkata... [Reply to comment]

wah... tahniah, dh jd ayah... comeynyer bby boy...

yuyu Zulaikha berkata... [Reply to comment]

tahniah abang benggggggggggggggggggggg!! dah ada pun bengg jr! ^^

MamaFaMi berkata... [Reply to comment]

Tahniah Ben dan Zila. Alhamdulillah.

amiey lee berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah congratz both of u

fazitaismail berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah...

tahniah abg ben n kak zila...
syukur semuanya selamat...
besarnya bb dia..4 kilo lebih tu...
hehe

Nadiah berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg ben..alhamdulillah syukur kepada ALLAH semuanya selamat....

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben! comel sgt babynye..alhamdulillah. =)

Dieyna berkata... [Reply to comment]

Tahniah... Comey baby tu, bakal blogger jugak tu nanti hehe

Cik FaRiZaM berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben...merah nye muka baby....mcm marah sgt je....:D

dagu du ,,,, :)

MamaEma berkata... [Reply to comment]

tahniah ben ashaari...junior ben sudah selamat dilahirkan..

Mama Likha berkata... [Reply to comment]

alhmdulillah.. tahniah.. selamat mjadi ayah.... baby mmg cmel dan suci... :)

Myvitrd berkata... [Reply to comment]

Tahniah Ben.... Anak leh sambut birthday sama aku ni.. hehehe

Pn. Ila berkata... [Reply to comment]

Tahniah! Alhamdulillah semuanya selamat ye. Jagalah amanah Allah tu sebaik2nya.

umie mia berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah.. tahniah.. jg isteri dalam pantang sebaiknya maklumlah emosi dalam pantang lain sikit dan selamat menjadi mr mama ^_^

LoveJean berkata... [Reply to comment]

http://ayuejean.blogspot.com/2012/04/tahniah-ben-ashaari.html

O'gosh berkata... [Reply to comment]

congrats papa ben....

EKA AMIN berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah.. tahniah abg Ben..selamat menjadi pendidik dan hero yang satu untuk baby tu.. :)

Mrs. Norrie berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah dan tahniah.
Anak anugerah Allah yg tidak ternilai
Didiklah dia sebaik dan semampu mungkin....

Missweet berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben..alala comeynya dia..^_^

Lina berkata... [Reply to comment]

tahniah utk en ben dan isteri

Myra Jay berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg Ben dan kak Zila..
Syukur alhamdulillah..

Kami masih lagi menanti suara si comel setelah 2 tahun menunggu dan terus menunggu :)

Diana @ Melley Mey berkata... [Reply to comment]

Tahniah Ben dan isteri... comel sgt ler baby...

Aziela berkata... [Reply to comment]

11.20 - 2/4/2012 : NORAZILA BINTI MD ZAIN : Operation In Progress

Akhirnya operation selamat, Alhamdulillah...

Bermulalah kehidupan Ben dan Azila sebagai parents. Untungnya sebab Ben works from home. Satu langkah besar dalam kerjasama mengutuhkan keluarga. Salute for you. Setiap peringkat pembesaran anak, datang bersama cabarannya sendiri. Secara tak langsung, parents ikut sama 'membesar' dalam kematangan dan kebijaksanaan.

Semoga diberikan Allah segala yang terbaik buat Ben sekeluarga. Amiin..

Puan Hazel berkata... [Reply to comment]

congrats to both of u! semoga kehadirannya menjadi penyejuk mata kalian..

Nazayiena berkata... [Reply to comment]

Tahniah,dah jadi ayah....cutenya ben junior.

Amal Insyirah berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg Ben dan kak Zila..
smga mnjdi suami n bapa mithali ;)

http://amelinqistina.blogspot.com

Amal Insyirah berkata... [Reply to comment]

comelnye...tahniah abg ben n kak zila..smg mnjd suami n bapa mithali... ;)

http://amelinqistina.blogspot.com

Huzaina Hashim berkata... [Reply to comment]

Tahniah buat En. Ben dan isteri...comel dan cute bb nie..

adiba ramli berkata... [Reply to comment]

nak tau nama!!! comey nyeeee!

Adie Achim berkata... [Reply to comment]

Tahniah bro!
Walaupun tak berpeluang melihat proses kelahiran normal namun melihat kepayahan masa berpantang begitu menginsafkan.

Moga menjadi ayah yang bertanggungjawab.

TAHNIAH!!!!

Ahlam Miera Amirul Shafie berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben dn isteri... moga nanti dia menjadi anak yang soleh... dia lahir pd 3/4 ek? sama dgn org yg sy syg...hehehe

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ berkata... [Reply to comment]

abg ben, mintak izin letak gambar baby lam entry nieza... tq

http://nieyxzhazlan.blogspot.com/2012/04/ben-junior.html

cik fara berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben! :)

whitecappuccino berkata... [Reply to comment]

tahniah!! merah baby ni!! comell! beratnya dier! alhamdulillah semua selamat ya! selamat jadi ayah!

I`mulan berkata... [Reply to comment]

nak jugak ucap tahniah walaupun agak ketinggalan...

Solehah Shamsuddin berkata... [Reply to comment]

Abang Ben,tahniah ye dapat anak.wah seronoknya Abg Ben dah jadi ayah.xsbar nak tau nama dy =)

kayrul-shah berkata... [Reply to comment]

tahniah ben..besar baby..senang nak jaga baby dah besar nie

B&b berkata... [Reply to comment]

Wah!! happy nyer!! Congrats ya =)

cantekk berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah.......
=D tahniah en. ben n wife
lmbt wish, bband da potong..
selamat menjalankan tanggungjawap...

::Misz Roti Kaya:: berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben.. sy doakan yg tbaek tuk baby comel..n smoga abg dpt didik dia dgn baek.. :)

Lina Kah berkata... [Reply to comment]

alala. comelnya baby! tahniah abg ben jadi ayah dah. Lain kali ajak baby berblog pula :P

Jaa berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben... selamat datang ke dunia baru...hehe..pasni kena la rajin2 tolong isteri jaga anak...

Kak Nam Kepoh!! berkata... [Reply to comment]

tahniah ye abg ben..rasalah jadi seorang ayah...bertapa seronoknya bila kita dikurniakan anak..

*Tinie* berkata... [Reply to comment]

Tahniah Mr Ben....

Kak Nam Kepoh!! berkata... [Reply to comment]

tahniah ye abg ben..rasalah jadi seorang ayah..bertapa indahnya bila kita dikurniakan seorang anak.

waniey20~ berkata... [Reply to comment]

tahniah !!
beznya dah ada anak sendiri .
:))

zoeLa berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah, tahniah bro :)

LeenNajib berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg ben n wife :)

Syazana Aziz berkata... [Reply to comment]

congratulation abg ben. semoga baby comel tu menjadi anak yg baik kepade ibubapanya :)

«Lebih lama ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 217   Terbaru› Baru»

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI