Akhirnya setelah lebih 12 jam menunggu …

 

Kena saman satu hal .. Dok ke hulu ke hilir lagi .. Sabar ? Memang kena sabar ! Masa ni macam macam dugaan datang .. Kena bijak tangani dan masa ni jugak la sahabat akan tunjukkan muka memberi semangat. Yelah , kelam kabut … Nak pikir itu ini lagi kan ?

Apa perasaan aku ? Bila lihat wajah dia … Dia memandang aku .. hahaha .. Siap bukak mata lagi nak tengok ayah dia . Sebelum tu , dia menangis kuat daaahh .. Alhamdulillah .. Sedap suara dia .. huhuh..

Nurse suruh aku amik dia .. Hahaha .. Tatoottttt wooo .. Manyak tatooott wooo ..  Bila tengok dia.. uhuhu.. Aku tersangatlah bersyukur pada Allah .. Beratnya , 4.02kg .. huhu.. Ikut ayah dia , mak aku kata ..

IMAG2342-1

Rambut cam ikut mak dia jer .. dagu pon mak dia punya .. lain , serupa aku .. huhuhu …

IMAG2343

Masa nurse bagi kat aku , dia menangis .. Aku azan di telinga kanan dia dan tepuk bontot dia .. huhu .. Diam diaaa .. Aku nak nangis laak masa ni sbb apa tau ? Betapa dia kenalnya kekuasaan Allah ! Dia diam bila mendengar azan ..

Kemudian aku sua pada mak mertua aku untuk qamat di telinga kirinya.. Dan mak aku untuk cium dahinya .. Aku macam tak nak lepas dah dia bila kat tangan aku sbb dia dah diam ..

Tak sempat aku nak tahnikkan dia dengan madu .. Tapi , Alhamdulillah .. dia nak terus menyusu ..

IMAG2341

Kemudian , serah semula pada nurse dan tunggu wife lak siap ..  Hampir jam 12 malam  , segalanya settle … Dan aku kena basuh uri tu sendiri dan menanamnya …

Bermulalah tugas besar aku mendidik darah daging aku sendiri .. Dan tak lupa , jutaan terima kasih pada semua rakan rakan yang telah mendoakan kesejahteraan wife dan kandungannya . Hanya Allah saja mampu membalas kebaikkan korang semua ..

11.20 – 2/4/2012 – Nama ??

217 ulasan:

  1. congrats....selamat menjadi ayah & mendidik

    BalasPadam
  2. Tahniah Abg Ben...
    Alhamdulillah semuanya selamat...

    BalasPadam
  3. tahniah ben! happy nyer dapat baby...corakkan lah dia dgn sebaiknyer :)

    BalasPadam
  4. Congrat for both of u..Abg Ben n wife..baby sgt2 la cute..n chubby..
    moga segala kebahagian n kesejahteraan menjadi milik u'll as fmly..tc

    BalasPadam
  5. tahniah en ben sekeluarga..wahh same bday dgn sy plak tuh cayalahh

    BalasPadam
  6. alhamdulillah.semoga terus diberkati Allah yer abg ben :)

    BalasPadam
  7. wahhh tahniah abg ben.. selamat menjadi papa ye.. ;) turut tumpang gembira tengok wajah baby tu..comel!

    BalasPadam
  8. taniah abg ben!!! cumel dgt baby :)

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah semuanya selamat. Tahniah dapat anak yang comel

    BalasPadam
  10. alhamdulillah..... BEN JR dah keluar dgn selamatnye.. semoga die menjadi insan yg bergunaa dan menjadi pemimpin yg berjaya.. aminnn

    BalasPadam
  11. Alhamdullillah. buat kak Zila dan Abg Ben.
    selamat menjadi parents ;) sweetnyer.;)
    baby comey sgt.,ramai baby melihat dunia pada hari ni..subhanallah..bertambah lagi umat Nabi Muhammad kita..

    fikir nama baik2. hehe. ikut kata opah saye, klu nangis je kejenye, tak sesuai la kot namenye tu..hehe.
    apa-apa pun, moga menjadi anak yang soleh.amin

    BalasPadam
  12. wah..tahniah abg ben!! beratnya 4.2kg... seksa nak keluar tu. hahaha comey sgt!

    BalasPadam
  13. tahniah ben......semoga menjadi ayah yang baik....

    BalasPadam
  14. Tahniah sebab dah jadi ayah.. Lelaki ke perempuan ni Ben? Dah ada nama?

    BalasPadam
  15. tahniah pakcik ben.. Comey anak^^

    BalasPadam
  16. lepas nie mesti abg ben dah jarang update dahkan..sibuk dengan baby baru....selalunya gitulah...kalau tak kesian lah wife sorang2 jaga baby....sblum nie takpala...wife tak nagis kalau abg ben dok blogging...kih3..nie baby...habihhlaaaa jiran sebelah dengaq teriyak kalau abg ben tak layan dia...hehehehe

    BalasPadam
  17. Sama tarikh dengan pelnacaran album Mahir Zein yg baru(2 Apr 12) laaaa....hehehe

    BalasPadam
  18. tahniah abg ben
    alhamdulillah semuanye selamat..
    comel sgt baby abg ben(^_~)

    BalasPadam
  19. alhamdulillah... semoga jd anak yg soleh...

    BalasPadam
  20. tahniah abg ben. dah ade junior daaaahh. hehe. comel baby tu.

    BalasPadam
  21. Alhamdulillah abg ben,sglanya dh slmat..smga baby kelak akn mnjdi ank y soleh dn taat pd parents nya..

    same date(months-01/04) lak dgn ank sulong my sis..hehehehe..

    BalasPadam
  22. alhamdullilah sihat . tadak cacat celah . doa kan kesejahteraan bro , isteri dan owg baqu okay .

    hope bertambah2 rezeki daripa-Nya isyaAllah . amin . (:

    BalasPadam
  23. comey.... congratss..

    moga jadi papa dan mama yg baik buat baby~~

    baby, nanti jadi anak yg baik taw..:D

    BalasPadam
  24. tahniah!bsarnya dia 4 kg lbih..sihat;) smoga jd ank yg soleh ye:D

    BalasPadam
  25. yang pasti tengok muka baby mesti tersenyum...

    "sesungguhnya hanya dengan kalimah Allah hati menjadi tenang"

    ... sebab tu baby diam masa dengar azan... wallahua'lam

    BalasPadam
  26. Alamdulillah, tahniah abg ben ! :)

    BalasPadam
  27. tahniah bro.... semoga menjadi seorang ayah yang baik dan semoga anak menjadi seorang mukmin sejati....aminn

    BalasPadam
  28. alhamdulillah..tahniah abang ben dan kak zila... :)

    BalasPadam
  29. mabruk abg ben, comel sungguh permata yang diberikan oleh Allah SWT. Semoga anak tu terdidik dengan sempurna, InsyaAllah

    BalasPadam
  30. alhamdulillah. tahniah encik ben.
    berat tu baby. memang ikut encik ben. huhuu~

    BalasPadam
  31. kongeret abg ben..cumil sangat bha baby itu,,,merah lagi..nanti bila dh buat nama untuk dia, announce la kt blog ni..eheheh...

    BalasPadam
  32. Hihi . comel sgt3 !
    Lepas ni entry pakcik ben mesty banyak pasal babyy je . hihii .

    BalasPadam
  33. Tahniah Abg Ben & isteri :) semoga baby membesar dengan sihat & menjadi anak yang soleh :)

    Baby cuuuuuuuuute~ baby cerdik+pandai ni... insyaAllah :)

    BalasPadam
  34. Tahniah abg Ben, dalam menghadapi pelbagai masalah akhirnya abg Ben dah dibalas dengan kurniaan yang tak terhingga.. Alhamdulilah

    BalasPadam
  35. congrats....alhamdulillah slmt keduanya. welcome to this world baby! =)

    BalasPadam
  36. Tahniah abg ben :D moga baby abg ben dan isteri menjadi anak yang soleh/solehah :D

    BalasPadam
  37. BEN, jemput baca...
    http://ibugebu81080.blogspot.com/2012/04/anak-ben-ashaari-dah-boleh-google-dah.html

    BalasPadam
  38. Baby comel.. Congrats..
    :-)

    BalasPadam
  39. Masa nurse bagi kat aku , dia menangis .. Aku azan di telinga kanan dia dan tepuk bontot dia .. huhu .. Diam diaaa .. Aku nak nangis laak masa ni sbb apa tau ? Betapa dia kenalnya kekuasaan Allah ! Dia diam bila mendengar azan .(perenggan ini juga wat sy tacing..ALLAHUAKBAR :'))

    P.S: Buat abg ben and wife,selamat menjalani fasa baru bergelar umi and abah..semoga dpt mendidik anak menjadi insan yg cemerlang dunia n akhirat dan menjadi kebanggan umi dan abah..anyway,u have such a cute baby..congrats to both of you :)

    BalasPadam
  40. Alhamdulillah, semuanya selamat. Tahniah abg ben :)

    BalasPadam
  41. tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ^^

    BalasPadam
  42. Alhamdulillah..
    Rasanya amai yg mennti kelahiran anak ini..moga ank ini mnjadi ank yg baik untuk ben n wife di dunia n akhirat..insyaallah

    BalasPadam
  43. Alhamdulillah penantian berakhir...tahniah buat En.Ben dan isteri

    BalasPadam
  44. Alhamdulillah..TAHNIAH!!
    welcome to the parenting and sleepless world haha!

    BalasPadam
  45. alhamdulillah... tahniah abg ben :) tomey3 baby tu :3

    BalasPadam
  46. alhamdulillah.. Tahniah abg Ben :)

    BalasPadam
  47. tahniah buat papa Ben..Papa?Ayah?daddy?abah?
    whatever lah..janji semuanya selamat...selamat datang kedunia wahai sikecil Ben Jr...

    BalasPadam
  48. alhamdulillahhhhh... semangat baby...tahniah en.ben dan isteri ye;)

    BalasPadam
  49. syukur ke hadrat Allah...lahir lagi seorang umat Nabi Muhammad...tahniah abg Ben..moga kebahagiaan ini kekal hingga ke syurga..baby tuh cute sngt2 :)

    BalasPadam
  50. Tahniah, comel baby tu..:)

    BalasPadam
  51. alhamdulillah..tahniah buat encik Ben & isteri..

    comelnya Ben jr ni..

    BalasPadam
  52. tahniah abgben... comel baby.. :) kaklong deno bersalin ikut pembedahan juga dan dia amalkan makan sup ikan haruan. luka pembedahan cpt sembuh.. bolehlah isteri abgben amalkan.. insyaallah.. tahniah sekali lagi buat pasangan papa n mama ben Jr :)

    BalasPadam
  53. Congrats Ben and wife.
    Sangat lah comelnya your baby tu.
    Semoga sentiasa kuat untuk menempuhi alam 'ibubapa' yang penuh dugaan but also penuh dengan utter joy and happiness.

    BalasPadam
  54. congrate ben, comell.. 360 darjah kehidupan berubah..time
    wife berpntg jgn cpt mlenting, time ni isteri cpt terasa.sabar byk2 klu bby mragam..

    eh trlebih sudah..

    just kongsi pngalmn saja.. tahniah..

    BalasPadam
  55. alhamdulillah semua selamat :) tahniah abang ben.. pilih lah nama sesama.. hehe :D

    BalasPadam
  56. congrats ben..!!!

    comel ben jr...

    BalasPadam
  57. Alhamdulillah...semuanya berjalan dgn lancar..syukur..kedua-duanya selamat...
    kini tugas yg lebih besar menanti..Tahniah

    BalasPadam
  58. syukur alhamdulillah...
    semuanya berjalan dgn lancar dan selamat...
    comelnya baby boy ben..
    tahniah untuk ben dan zila

    BalasPadam
  59. Syukur Alhamdulillah, Tahniah buat Ben dan Zla..slmt menempuh alam baru sebagai ayah dan ibu, semoga sabar dan tabah dlm membesarkan dan mendidik anakmu..moga anakmu menjadi anak yg soleh yg sentiasa membahagiakan dan membanggakan kedua orng tuanya....comelnya baby ni..geram tngk, kirim salam kat Zla ya Ben dan sampaikan peluk cium buat baby comel tuuuuu...

    BalasPadam
  60. Tahniah Abang BEN! MOga menjadi anak yang soleh :)

    BalasPadam
  61. comelnye...congratulations. Selamat menjadi ayah.

    jangan lupe bace blog ni...

    http://darwishndarwisya.blogspot.com/

    BalasPadam
  62. tahniah kpd en ben dan sekeluarga~

    BalasPadam
  63. Wah comel!
    Tahniah abang Ben, orang kata seorang lelaki tu akan berubah 180 darjah lepas ada anak.
    Nak tengok abang Ben camne pasni.

    BalasPadam
  64. alhamdulillah..lahir sudah ben ashaari jr...sgt comel..tahniah abg ben..selamat mengharungi parenting life.

    BalasPadam
  65. syukur Alhamdulillah... dah selamat. maunya nak menitis air mata melihat si comel ni lahir setelah sekian lama menanti. bertarung nyawa zila nak melahirkannya & keresahan Ben yang menanti, risaukan kedua2nya. Kak liza tumpang gembira, serius syahdu sangat hati melihat si comel yg baru lahir. jaga pantang elok2... jgn segan2 tanya.

    BalasPadam
  66. Tahniah! Selamat menempuh alam keibu bapaan... Comelnyeeee ni rasa nak ada baby lagi ni....

    BalasPadam
  67. tahniah abg ben...terharu bila abg ben citer pasal baby diam tatkala mendengar azan dialunkan...masyaAllah...julia dh terus menangis sekarang nih sbb ju pun baru mengandung 5 bulan tp dpt merasai perasaan tersebut...moga nama yg diberi ada maksud yg baik disisi Allah...amin :D

    BalasPadam
  68. wa..comel baby..Tahniah and sume selamt..

    BalasPadam
  69. Tahniah!!!!!! Baby comelnyer... :)

    BalasPadam
  70. Ahamdulillah..kedua-duanya selamat..tapi pussss semangat..babynya 4.02 kg....TAHNIAH YER....

    BalasPadam
  71. tahniah papa ben n wife.. happy parenting

    BalasPadam
  72. tahniah!!!
    selamat menjadi ayah yang terbaik!!!

    BalasPadam
  73. tahniah.......peh ni selamat berjaga malam tukar lampin anak lak..kih3...

    BalasPadam
  74. Tahniah abg ben

    BalasPadam
  75. Salam Ben,

    Tahniah! Semoga 'permata' kurniaan Allah buat Ben & isteri menjadi anak soleh. Salam buat isteri Ben semoga cepat sembuh dan gembira selalu sebagai sebuah keluarga yang sakinah! Alhamdullillah.

    BalasPadam
  76. secara kebetulan.... anak Jaja pun lahir 2/12/2011 operation setelah 12 jam menunggu...

    BalasPadam
  77. tahniah...lpas ni mesti citer tentang dia je kannnn.....

    BalasPadam
  78. tahniah!!! ala ala coomeinya baby!!! eeee geram rasa mcm nak gigit gigit je..

    BalasPadam
  79. tahniah!!! geramnya !!! nak gigit boleh tak?

    BalasPadam
  80. Tahniah buat Ben , selamat menjadi ayah ya, comellll sangat bby tu

    BalasPadam
  81. alhamdulillah... congrats bro ben n wife...
    sgt comei itu bby... bam2 sgt...rasa nk cubit itu pp...
    slm peluk cium utk si comei tu...
    muah2

    BalasPadam
  82. Alhamdulillah..semuanya selamat....
    Tahniah buat anda dan isteri... ;)

    BalasPadam
  83. tahniah abg ben! laki ke ppuan ?

    BalasPadam
  84. Tahniah Ben! Comel sangat...

    BalasPadam
  85. Congratulations Mr.Ben.. May Allah Bless you, wife & your new born baby..

    BalasPadam
  86. Tahniah, Abg Ben............Selamat menjadi ayah. Boleh ler selalu update perkembangan baby kat blog nanti..........

    BalasPadam
  87. Tahniah both of u...dh bergelar ibu n ayah..selamat menjaga amanat Allah sebaik mungkin...

    BalasPadam
  88. selamat berpuasa utk abg ben10 ! ! ehhehehe . . tahniah !

    BalasPadam
  89. tahniah Ben!! dah jadi ayah dah :D comel sangat dia! ahaha, syukur semua okay.. :)

    BalasPadam
  90. Tahniahh ben .. cute sangat =)

    BalasPadam
  91. tahniah abg ben. cute nye baby abg ben... smga dia mbesar mjadi anak yang soleh.. :)

    BalasPadam
  92. Alhamdulillah ibu & anak selamat..Tahniah Abg Ben..Selamat menjalani ranjau kehidupan sbg seorang ayah & ibu..

    BalasPadam
  93. Comelnyaaaa. Comelnyaaaa. Tahniah ben n wife.

    BalasPadam
  94. congrats abg ben dan wife!waaa bsrnya 4kg baby tu..tembam dan comel!

    BalasPadam
  95. Comelnyaaaa. Comelnyaaaa. Tahniah ben n wife.

    BalasPadam
  96. alhamdulillah..tahniah abg ben..

    BalasPadam
  97. Tahniah pak cik ben...dh jd ayahhh skrg..

    BalasPadam
  98. tahniah .... sila suruh isteri up cite kronologi bersalin ek ...

    BalasPadam
  99. tahniahhhhhhhh...... :) semoga menjadi seorang ayah yang mithali...

    BalasPadam
  100. tahniah abg ben.. comey anak tuh.. alhamdulillah semuanye da selamat..

    BalasPadam
  101. tahniah....

    http://mylovely-fieda.blogspot.com/2012/04/blogger-otai-dah-jadi-bapaktahniah.html

    BalasPadam
  102. alhamdulillah syukur kepada kebesaran Allah SWT yg mengurniakan cahayamata yg sggh comel..seronok tau ada baby :)

    BalasPadam
  103. Alhamdulilah..Tahniah bt kalian berdua...aku btumpang gembira jgk dn sedih sayu bila membaca entry ko ni..huhuhu

    Apa2 pun bersyukur...mmg comei anak ko Ben, aku tak leh tahan tgk hidung dia mancung tu..huhuhu
    Mudah2an akan menjadi anak yg soleh...
    Zila jaga baik2 dlm pentang ye.. :)

    Tahniah sekali lagi...

    BalasPadam
  104. tahniah abg ben & wife ...:)

    BalasPadam
  105. mintak2 tk trlmbar wish lagi...selamat menjadi ayah mr ben!!!!!..comelnya baby gram tgk..;-)

    BalasPadam
  106. A big congratz to both of u... so cute baby tue dlm pic 1...

    debaran abg ben berakhir jugak bila si kecil nie akhirnya menjengah dunia...selamat berjaga malam yer abg ben.

    BalasPadam
  107. tahniah abg ben...
    moga dia menjadi anak yang soleh

    BalasPadam
  108. alhamdulillah..selamat semuanye..tahniah..

    **lately ni asik tacing je bace entry berkaitan baby2 ni....

    BalasPadam
  109. Muka mcm bro Ben la, haha! Mta dia! Apapun, kitorg kat sni wlaupun tak knal bro, still taktau apa pasal la happy kemain, haha!

    Lpas ni msti bro crite psl ragam baby tu, hehe. Apapun, jgn lupa tnggungjwb bru.

    Smoga Allah SWT mmberkati kluarga bro Ben dan semua yg mnyokong.. :)

    BalasPadam
  110. Tahniah, syukur alhmadulillah ke hadrat Allah SWT.

    (happynyaaaaaaaa, same date dgn aku, syukur syukur syukur..ngeeengee)

    BalasPadam
  111. Alhamdulillah,

    tahniah utk ben dan zila. semoga menjadi ibu dan ayah cemerlang dunia akhirat.

    BalasPadam
  112. tahniah Ben dan Azila!
    akhirnya bergelar seorang ayah..

    comelnya dia... berat pun semangat!
    nanti jgn lupa update dok wad mana ye, nak datang tengok baby dan mama dia!

    BalasPadam
  113. laki ke perempuan ni abg ben? hmm klau girl nk d sesuaikn dgn kesyukuran mndpt chya mta letak la nma NURSHAKIRA abg ben.. tp trserah abg n akak le.. hehe apa2 pun tahniah..

    BalasPadam
  114. Tahniaaahhh Ben n Azila...ketahuilah betapa nikmatnya menjadi ibu dan bapa pulaaa....corakkan lah kain putih itu sebaik2nya dan semampu mungkin dengan ilmu yang ada...semoga dia menjadi insan bertakwa dan cemerlang di dunia dan akhirat...amiinn...

    *Waah, kena tanam uri eh, tanam dalam2 sikit eh..kata org tua2, kalau baby girl punya uri jgn tanam belakang2 rumah, nnt anak teruna x nampak, lambat kahwin...kah kah...kalu baby boy, tanam depan jgk, kasi jadi jaguhan...hehehhee...ntaaaahhh..

    BalasPadam
  115. Tahniah!.Comel sangat baby.
    Bersedia bangun malam
    Bersedia bantu isteri tersayang
    Bersedia tukar lampin & bansuh susu baby
    Bersedia mendidik anak mnjadi soleh&solehah
    Semoga segala urusan dipermudahkan oleh NYA
    Good Luck Abg BEN :D

    BalasPadam
  116. Alhamdulillah papa Ben highlight kesedarannya mengenal ALlah.. bermulalah tugas besar kita utk mencorakkan si kecil yg suci ini .. Tahniah !! kem salam cik la eh..

    BalasPadam
  117. Tahniah Ben..smoga dia membesar jadi anak yang membanggakan ibu bapa

    BalasPadam
  118. abg ben, tahniah! comel sgt!!

    pasni kene byk bersabar ye melayan kerenah ibu2 dlm pantang.. :)

    BalasPadam
  119. congrats abg ben!
    sangat cumil baby...=)

    BalasPadam
  120. alhamdulillah. tahniah both of u..

    BalasPadam
  121. Alhamdulillah,tahniah3!!!

    masyAllah comel sgt baby En Ben & Wife

    BalasPadam
  122. Alhamdulillah.. congrats abg ben :)

    BalasPadam
  123. tahniah..semangatnya baby..so cute
    dapatkan produk vco catalyst utk kulit dan badan yang sihat.sesuai untuk breastfeeding juga.

    sila bace entri ni yer, im sharing the tips for u

    http://mawarbiruairlaut-bicarakudanmu.blogspot.com/2012/04/ben-ashaari-jadi-bergelar-ayah.html

    BalasPadam
  124. wah2 , tahniah abg ben .. hehe , kena panggil pak cik ben dah ni , xpun panggil uncle ben .. ngeh3 ..


    selamat mendidik uncle ben . alhamdulillah ,

    BalasPadam
  125. Alhamdulillah..
    Tahniah Abg Ben :)

    BalasPadam
  126. wah... tahniah, dh jd ayah... comeynyer bby boy...

    BalasPadam
  127. tahniah abang benggggggggggggggggggggg!! dah ada pun bengg jr! ^^

    BalasPadam
  128. Tahniah Ben dan Zila. Alhamdulillah.

    BalasPadam
  129. alhamdulillah congratz both of u

    BalasPadam
  130. alhamdulillah...

    tahniah abg ben n kak zila...
    syukur semuanya selamat...
    besarnya bb dia..4 kilo lebih tu...
    hehe

    BalasPadam
  131. Tahniah abg ben..alhamdulillah syukur kepada ALLAH semuanya selamat....

    BalasPadam
  132. tahniah abg ben! comel sgt babynye..alhamdulillah. =)

    BalasPadam
  133. Tahniah... Comey baby tu, bakal blogger jugak tu nanti hehe

    BalasPadam
  134. tahniah abg ben...merah nye muka baby....mcm marah sgt je....:D

    dagu du ,,,, :)

    BalasPadam
  135. tahniah ben ashaari...junior ben sudah selamat dilahirkan..

    BalasPadam
  136. alhmdulillah.. tahniah.. selamat mjadi ayah.... baby mmg cmel dan suci... :)

    BalasPadam
  137. Tahniah Ben.... Anak leh sambut birthday sama aku ni.. hehehe

    BalasPadam
  138. Tahniah! Alhamdulillah semuanya selamat ye. Jagalah amanah Allah tu sebaik2nya.

    BalasPadam
  139. alhamdulillah.. tahniah.. jg isteri dalam pantang sebaiknya maklumlah emosi dalam pantang lain sikit dan selamat menjadi mr mama ^_^

    BalasPadam
  140. http://ayuejean.blogspot.com/2012/04/tahniah-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  141. Alhamdulillah.. tahniah abg Ben..selamat menjadi pendidik dan hero yang satu untuk baby tu.. :)

    BalasPadam
  142. Alhamdulillah dan tahniah.
    Anak anugerah Allah yg tidak ternilai
    Didiklah dia sebaik dan semampu mungkin....

    BalasPadam
  143. tahniah abg ben..alala comeynya dia..^_^

    BalasPadam
  144. tahniah utk en ben dan isteri

    BalasPadam
  145. Tahniah abg Ben dan kak Zila..
    Syukur alhamdulillah..

    Kami masih lagi menanti suara si comel setelah 2 tahun menunggu dan terus menunggu :)

    BalasPadam
  146. Tahniah Ben dan isteri... comel sgt ler baby...

    BalasPadam
  147. 11.20 - 2/4/2012 : NORAZILA BINTI MD ZAIN : Operation In Progress

    Akhirnya operation selamat, Alhamdulillah...

    Bermulalah kehidupan Ben dan Azila sebagai parents. Untungnya sebab Ben works from home. Satu langkah besar dalam kerjasama mengutuhkan keluarga. Salute for you. Setiap peringkat pembesaran anak, datang bersama cabarannya sendiri. Secara tak langsung, parents ikut sama 'membesar' dalam kematangan dan kebijaksanaan.

    Semoga diberikan Allah segala yang terbaik buat Ben sekeluarga. Amiin..

    BalasPadam
  148. congrats to both of u! semoga kehadirannya menjadi penyejuk mata kalian..

    BalasPadam
  149. Tahniah,dah jadi ayah....cutenya ben junior.

    BalasPadam
  150. Tahniah abg Ben dan kak Zila..
    smga mnjdi suami n bapa mithali ;)

    http://amelinqistina.blogspot.com

    BalasPadam
  151. comelnye...tahniah abg ben n kak zila..smg mnjd suami n bapa mithali... ;)

    http://amelinqistina.blogspot.com

    BalasPadam
  152. Tahniah buat En. Ben dan isteri...comel dan cute bb nie..

    BalasPadam
  153. nak tau nama!!! comey nyeeee!

    BalasPadam
  154. Tahniah bro!
    Walaupun tak berpeluang melihat proses kelahiran normal namun melihat kepayahan masa berpantang begitu menginsafkan.

    Moga menjadi ayah yang bertanggungjawab.

    TAHNIAH!!!!

    BalasPadam
  155. tahniah abg ben dn isteri... moga nanti dia menjadi anak yang soleh... dia lahir pd 3/4 ek? sama dgn org yg sy syg...hehehe

    BalasPadam
  156. abg ben, mintak izin letak gambar baby lam entry nieza... tq

    http://nieyxzhazlan.blogspot.com/2012/04/ben-junior.html

    BalasPadam
  157. tahniah!! merah baby ni!! comell! beratnya dier! alhamdulillah semua selamat ya! selamat jadi ayah!

    BalasPadam
  158. nak jugak ucap tahniah walaupun agak ketinggalan...

    BalasPadam
  159. Abang Ben,tahniah ye dapat anak.wah seronoknya Abg Ben dah jadi ayah.xsbar nak tau nama dy =)

    BalasPadam
  160. tahniah ben..besar baby..senang nak jaga baby dah besar nie

    BalasPadam
  161. Wah!! happy nyer!! Congrats ya =)

    BalasPadam
  162. alhamdulillah.......
    =D tahniah en. ben n wife
    lmbt wish, bband da potong..
    selamat menjalankan tanggungjawap...

    BalasPadam
  163. tahniah abg ben.. sy doakan yg tbaek tuk baby comel..n smoga abg dpt didik dia dgn baek.. :)

    BalasPadam
  164. alala. comelnya baby! tahniah abg ben jadi ayah dah. Lain kali ajak baby berblog pula :P

    BalasPadam
  165. tahniah abg ben... selamat datang ke dunia baru...hehe..pasni kena la rajin2 tolong isteri jaga anak...

    BalasPadam
  166. tahniah ye abg ben..rasalah jadi seorang ayah...bertapa seronoknya bila kita dikurniakan anak..

    BalasPadam
  167. tahniah ye abg ben..rasalah jadi seorang ayah..bertapa indahnya bila kita dikurniakan seorang anak.

    BalasPadam
  168. tahniah !!
    beznya dah ada anak sendiri .
    :))

    BalasPadam
  169. alhamdulillah, tahniah bro :)

    BalasPadam
  170. congratulation abg ben. semoga baby comel tu menjadi anak yg baik kepade ibubapanya :)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.