Rabu, 4 April 2012

Selamat datang wahai junior ku ..

 

Tamo bukak mata laa si …. Adoii ..

IMAG2372

IMAG2373

Alhamdulillah .. kuning Junior pon dah turun petang tadi dan doktor benarkan mak dan anaknya pulang ke rumah ..  Segala urusan surat menyurat dah pon diselesaikan walaupun aku agak blur pada mulanya.

IMAG2370

Namun masalah tetap ada. Biasalah , anak sulung .. Masalah menyusu .. Part ni , serah kat mak dia la.. Apa yang diorang suruh , aku buat jer ..

Jadi tugasan pertama aku ari ni selepas keluar dari wad adalah …

IMAG2374

Adoi.. g cari pampers kat Alamanda Putrajaya sbb nak cari menda lain lagi .. Kali ni , g cari sorang .. Biasanya berteman . Tidak kali ini .. hehehe ..

Betul kata orang .. Bila dah jadi ayah ni , kena ada sifat cool dan tebal muka.. Tak tau , tanya.. Jangan wat memandai jer ! Haa.. Kalu tak nanti balik umah , wife marah ! Haaa..

Masa bergerak terlalu pantas .. Esok nak kena buat report kat klinik yang dia selalu check tu dan g buat surat beranak junior..

Nama dia ialah ..

58 komen :

SHAFIQ HASHIM berkata... [Reply to comment]

Tahniah


http://shafiqhashim.blogspot.com/2012/04/wordless-wednesday-majlis-konvokesyen.html

arifah berkata... [Reply to comment]

nama dia? hehehe..
cepat2 ramai nak tahu nie :)

arifah berkata... [Reply to comment]

nama dia?hehehe..
cepat2 ramai nak tahu nie :)

AMALINA YAAKUB berkata... [Reply to comment]

ada nama lagi tak baby abg ben? share share la nama hahha

Faqihah Husni berkata... [Reply to comment]

Namanya ialah... DupdapDupdap. Tak sabar nak tahu!

Cik Niza berkata... [Reply to comment]

wahhh...welcome to the world ben ashaari junior..hehe :)

name die ape ni??hehe

Nor Nadiah berkata... [Reply to comment]

alahai...comelnyer sygs ni...:)

Alhamdulillah semua ok..:)

jemput baca Sedikit review dari Nad tentang semua yang join Miss Nadya : Bloglist Mac & April 2012 :: http://www.nornadiah.com/

kinchnaf berkata... [Reply to comment]

comelnyee..

tahniah abg ben ;)

Peri PiA berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah

comel nya Jr

Eera Shera berkata... [Reply to comment]

comelnye..rambut baby lebat la..bermula la tugas seorg ayah..gudluck :)

NAL berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah, nak letak nama apa abg Ben..tak sabar nak tahu nama junior Ben Ashaari ni.. =)

Cik Nur berkata... [Reply to comment]

geramnya baby tuuuu...!

DiDiE eLa berkata... [Reply to comment]

nama dia apee? hihi comellll

Yasmin Aris II berkata... [Reply to comment]

ape apee ??
Alaa . tak sabar nih na tawu .
pakcik ben suke bg suspen :P

Haruno Hana 하나 berkata... [Reply to comment]

ala abang ben.. lambatnya nak tau nama junior.. huhu... dlm masa sebulan dua ni kenalah pergi shopping sorang2.. haha.. sabar2, buat muka x malu je.. silap beli barang, naya

keli menari berkata... [Reply to comment]

tahniah!semoga satu family sehat sentiasa :)

Ticer Syah berkata... [Reply to comment]

Drypers adalah pilihan terbaekkkk...

Razif Mokji berkata... [Reply to comment]

Waaaa ... tahniah ye En. Ben, dh sah kini menjadi bapa. Seronok ye rasanya .. saya kene tunggu 6 bulan lg utk rasa pengalaman ini... pergh tak sabar plk rasanya

ary_lee berkata... [Reply to comment]

Eh?
Da pakai pampers?
Tak pakai lampin kain dulu ke?

aRa ❤ aFiq™ berkata... [Reply to comment]

tak sabar nak tahu name anak abg ben.

Cik Tie@Akak berkata... [Reply to comment]

saspen jer..nama pe?hihihi

mas saari berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah, mama dan baby dah keluar wad! bermulalah fasa menjaganya siang dan malam, moga Ben tabah dan sabar ye..

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Elehhh.....beli pamper jee muka tebal...menyampah pakcik mat dengar..kan Jr...

♛☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼♛ berkata... [Reply to comment]

muka bamben...!!

Idati Malek berkata... [Reply to comment]

comelnya anak ben *seriesly sy jarang puji baby*

bebeldotsorang berkata... [Reply to comment]

Tahniah bro!..baru la hot papa hehe

n|mcd berkata... [Reply to comment]

tahniah abg Beg!!...comeyl junior tu :)) mcm ank cina..putih merah2...hehe ^^

Nak tahu nama dia !!!! ^^

aimaniman berkata... [Reply to comment]

tahniah... drypers ke pet pet.. kalau drypers, tangan mr ben basah ke berminyak ke kene losyen baby, minyak baby, nanti pelekat x mo melekat lagi, rugi... tp guna pet pet, pelekat dia buka le seribu kali, almaklum baru2 ni x reti lagi nak adjust pinggang baby, x de masalah, pelekatnya steady ok jer,.. mama rasa baik p tukar pet pet...

zeyeyey berkata... [Reply to comment]

wah , tahniah abg ben . omeyynya :D

*∽ IZAN ∽* berkata... [Reply to comment]

wah tahniahh!!!! welkam to the club! hehehe

Leen berkata... [Reply to comment]

Cute sgt.. Congrats! Selamat menempuh kehidupan baru sebagai ayah.. huhu

puteri cahaya. berkata... [Reply to comment]

Alahai comeynye junior!!!... cute sgt!!.. ",) Alhamdulillah; congrate Encit BA!!

EnJeru Rashid berkata... [Reply to comment]

nama dia ..........
Ben Ashari Junior Bin Ben Ashari....hihi.....kidding....
x sabor nak taw nama sweetheart nie apa....FYI,dgn melihat baby neyh, I just wanna have one ryte now...hihi

Mk Syahir berkata... [Reply to comment]

wah..suspen........ =)

Awatif Azizi berkata... [Reply to comment]

comey sgt cik junior tuu...

x sabar nak tahu nama dia.. :)

Lina Kah berkata... [Reply to comment]

Alolo! tomelnya! :D pipinya chubby. Apa namanya? hehe.

..cik faTiha Tea'ah... berkata... [Reply to comment]

waduh..semakin terselah kecumolan n kehenseman ini baby..bikin gue penasaran mau tahu nama nya sih..kapan mau khabarin mas ben...ekekeke

Cik Adieb berkata... [Reply to comment]

Wah,congrats :D

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

Alolo...comelnya!!!Bagi nama Ahmad Firdaus je sebab ramai anak murid akak yg nama Ahmad Firdaus baik-baik belaka.Soleh...

Yatie berkata... [Reply to comment]

alahai bertambah2 comelnya dari sehari ke hari...bila tido mcm wajah ibunya pula..bila buka mata, renungan yg tajam tu mcm ayahnya...alahai anak BenZla ni comellah sungguh...geram tngk...

miss Fyqa berkata... [Reply to comment]

comelnyer baby..


wahh.tak sabar nk tau nama junior abg ben tu :)

::..With Love..:: berkata... [Reply to comment]

Tahniah ^_^

Cak! Senyum selalu ('',)

logorithm berkata... [Reply to comment]

Wah! Tahniah Papa Ben! Hehe...

Sorry lama tak jenguk sini sebab sibuk sangat ngan kerja, hinggakan Ben dah jadik Papa pon I tak tahu!

Baby Ben mukanya sebijik Papa Ben!

Nasib baik lah Ben dah jadik full-time blogger. Mudah sikit nak ke sana ke mari menguruskan hal-hal baby...


Terbaru dari Logokoko:

[U] Malang menanti si buta di hadapan!

[18SX] Tak dapat merompak, rogol pon jadilah...

[U] Melayang RM1,400!

AQUABIZ MOBILE COMMUNICATION berkata... [Reply to comment]

Ieeee Comel :D

Visit me back www.rimaalliq.com

Ahlam Miera Amirul Shafie berkata... [Reply to comment]

saspennya...hehehe
xsabar nk taw nama Ben Jr 2...

Syan_Neesa berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben! (^_^) happy for you~

❀M!sz Zuhayra❀ berkata... [Reply to comment]

Abg Ben ! Ade iras2 korea laa baby tuuu (pengaroh korea lebih nie) HIHI

Iam Yanty berkata... [Reply to comment]

Waiting for the baby's name.. huh..

If terjumpa kat Alamanda , I'll say ; Eh Pampers ke ni?

Eima Ari berkata... [Reply to comment]

shomelnyeerr Junior..=)

Abg Ben, part myusu day by day si ibu akan lebih mahir...Abg Ben kena bersedia fizikal n mental sbb ibu dlm pantang ni stress sikit, dgn sakit, dgn xcukup tido...just steady n bg sokongan k..

tak sbr nak tau nama penuh Junior...=)

Sis-Lin berkata... [Reply to comment]

Hehehe ko punya ayat yg bwk pampers tu sama mcm ayat lkaki aku dulu dok gurau2 dgn aku..*tp dia xde blog nk tulis..hehehehhe

Saham jatuh takpe, jnji pangkat (jd ayah)tu dh UP naik..akan dtg jd Datuk pulak dan seterusnyaaaa..kekekek

TAHYNIAH sekali lagi dan berkali2...
Ben, ko PM aku add rumah ye..sms Mat Gebu x jwb2 plak dia..huhuhu

sesegar berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah.bagi la tips sikit apa yang ibu kepada bayi amalkan,buleh dapat baby sihat sehingga hampir 4kg.hehhe :)

Yaati Nor berkata... [Reply to comment]

ben bape kg baby nie kuar..saya byk tertinggal la..nnt letak la biodata dia lps dah ada nama nnt...heheheh nape ibu jr kena bedah?sakit wooo kena bedah saya dah rasa..nangis..huhuhuhuh

cantekk berkata... [Reply to comment]

aaarrggghhh!!!! bile leh tau nama nehh =D

Ain Runnia berkata... [Reply to comment]

wahh~ mata baby tuu sepet mcm mata kte..same2..hehe:P

name dia ? tett..

Dylla Abas berkata... [Reply to comment]

walaupun terlambat..tapi tetap nk ucapkan tahniah..moga rezeki bertambah la dgn kehadiran sang Junior ni ye :)

sueshe berkata... [Reply to comment]

muat ke si jr neh pakai pamper NB??? dulu anak sy xmuat pakai NB..lahir 3.95kg..hihi..

Nurul Akmal berkata... [Reply to comment]

Tahniah Abg Ben... ;)

MaYa MustWany berkata... [Reply to comment]

allhamdullilah..
tahniah..
tumpang gembira tgk org gmbira.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI