Selamat datang wahai junior ku ..

 

Tamo bukak mata laa si …. Adoii ..

IMAG2372

IMAG2373

Alhamdulillah .. kuning Junior pon dah turun petang tadi dan doktor benarkan mak dan anaknya pulang ke rumah ..  Segala urusan surat menyurat dah pon diselesaikan walaupun aku agak blur pada mulanya.

IMAG2370

Namun masalah tetap ada. Biasalah , anak sulung .. Masalah menyusu .. Part ni , serah kat mak dia la.. Apa yang diorang suruh , aku buat jer ..

Jadi tugasan pertama aku ari ni selepas keluar dari wad adalah …

IMAG2374

Adoi.. g cari pampers kat Alamanda Putrajaya sbb nak cari menda lain lagi .. Kali ni , g cari sorang .. Biasanya berteman . Tidak kali ini .. hehehe ..

Betul kata orang .. Bila dah jadi ayah ni , kena ada sifat cool dan tebal muka.. Tak tau , tanya.. Jangan wat memandai jer ! Haa.. Kalu tak nanti balik umah , wife marah ! Haaa..

Masa bergerak terlalu pantas .. Esok nak kena buat report kat klinik yang dia selalu check tu dan g buat surat beranak junior..

Nama dia ialah ..

58 ulasan:

  1. Tahniah


    http://shafiqhashim.blogspot.com/2012/04/wordless-wednesday-majlis-konvokesyen.html

    BalasPadam
  2. nama dia? hehehe..
    cepat2 ramai nak tahu nie :)

    BalasPadam
  3. nama dia?hehehe..
    cepat2 ramai nak tahu nie :)

    BalasPadam
  4. ada nama lagi tak baby abg ben? share share la nama hahha

    BalasPadam
  5. Namanya ialah... DupdapDupdap. Tak sabar nak tahu!

    BalasPadam
  6. wahhh...welcome to the world ben ashaari junior..hehe :)

    name die ape ni??hehe

    BalasPadam
  7. alahai...comelnyer sygs ni...:)

    Alhamdulillah semua ok..:)

    jemput baca Sedikit review dari Nad tentang semua yang join Miss Nadya : Bloglist Mac & April 2012 :: http://www.nornadiah.com/

    BalasPadam
  8. comelnyee..

    tahniah abg ben ;)

    BalasPadam
  9. comelnye..rambut baby lebat la..bermula la tugas seorg ayah..gudluck :)

    BalasPadam
  10. alhamdulillah, nak letak nama apa abg Ben..tak sabar nak tahu nama junior Ben Ashaari ni.. =)

    BalasPadam
  11. nama dia apee? hihi comellll

    BalasPadam
  12. ape apee ??
    Alaa . tak sabar nih na tawu .
    pakcik ben suke bg suspen :P

    BalasPadam
  13. ala abang ben.. lambatnya nak tau nama junior.. huhu... dlm masa sebulan dua ni kenalah pergi shopping sorang2.. haha.. sabar2, buat muka x malu je.. silap beli barang, naya

    BalasPadam
  14. tahniah!semoga satu family sehat sentiasa :)

    BalasPadam
  15. Drypers adalah pilihan terbaekkkk...

    BalasPadam
  16. Waaaa ... tahniah ye En. Ben, dh sah kini menjadi bapa. Seronok ye rasanya .. saya kene tunggu 6 bulan lg utk rasa pengalaman ini... pergh tak sabar plk rasanya

    BalasPadam
  17. Eh?
    Da pakai pampers?
    Tak pakai lampin kain dulu ke?

    BalasPadam
  18. tak sabar nak tahu name anak abg ben.

    BalasPadam
  19. alhamdulillah, mama dan baby dah keluar wad! bermulalah fasa menjaganya siang dan malam, moga Ben tabah dan sabar ye..

    BalasPadam
  20. Elehhh.....beli pamper jee muka tebal...menyampah pakcik mat dengar..kan Jr...

    BalasPadam
  21. comelnya anak ben *seriesly sy jarang puji baby*

    BalasPadam
  22. Tahniah bro!..baru la hot papa hehe

    BalasPadam
  23. tahniah abg Beg!!...comeyl junior tu :)) mcm ank cina..putih merah2...hehe ^^

    Nak tahu nama dia !!!! ^^

    BalasPadam
  24. tahniah... drypers ke pet pet.. kalau drypers, tangan mr ben basah ke berminyak ke kene losyen baby, minyak baby, nanti pelekat x mo melekat lagi, rugi... tp guna pet pet, pelekat dia buka le seribu kali, almaklum baru2 ni x reti lagi nak adjust pinggang baby, x de masalah, pelekatnya steady ok jer,.. mama rasa baik p tukar pet pet...

    BalasPadam
  25. wah , tahniah abg ben . omeyynya :D

    BalasPadam
  26. wah tahniahh!!!! welkam to the club! hehehe

    BalasPadam
  27. Cute sgt.. Congrats! Selamat menempuh kehidupan baru sebagai ayah.. huhu

    BalasPadam
  28. Alahai comeynye junior!!!... cute sgt!!.. ",) Alhamdulillah; congrate Encit BA!!

    BalasPadam
  29. nama dia ..........
    Ben Ashari Junior Bin Ben Ashari....hihi.....kidding....
    x sabor nak taw nama sweetheart nie apa....FYI,dgn melihat baby neyh, I just wanna have one ryte now...hihi

    BalasPadam
  30. comey sgt cik junior tuu...

    x sabar nak tahu nama dia.. :)

    BalasPadam
  31. Alolo! tomelnya! :D pipinya chubby. Apa namanya? hehe.

    BalasPadam
  32. waduh..semakin terselah kecumolan n kehenseman ini baby..bikin gue penasaran mau tahu nama nya sih..kapan mau khabarin mas ben...ekekeke

    BalasPadam
  33. Alolo...comelnya!!!Bagi nama Ahmad Firdaus je sebab ramai anak murid akak yg nama Ahmad Firdaus baik-baik belaka.Soleh...

    BalasPadam
  34. alahai bertambah2 comelnya dari sehari ke hari...bila tido mcm wajah ibunya pula..bila buka mata, renungan yg tajam tu mcm ayahnya...alahai anak BenZla ni comellah sungguh...geram tngk...

    BalasPadam
  35. comelnyer baby..


    wahh.tak sabar nk tau nama junior abg ben tu :)

    BalasPadam
  36. Tahniah ^_^

    Cak! Senyum selalu ('',)

    BalasPadam
  37. Wah! Tahniah Papa Ben! Hehe...

    Sorry lama tak jenguk sini sebab sibuk sangat ngan kerja, hinggakan Ben dah jadik Papa pon I tak tahu!

    Baby Ben mukanya sebijik Papa Ben!

    Nasib baik lah Ben dah jadik full-time blogger. Mudah sikit nak ke sana ke mari menguruskan hal-hal baby...


    Terbaru dari Logokoko:

    [U] Malang menanti si buta di hadapan!

    [18SX] Tak dapat merompak, rogol pon jadilah...

    [U] Melayang RM1,400!

    BalasPadam
  38. Ieeee Comel :D

    Visit me back www.rimaalliq.com

    BalasPadam
  39. saspennya...hehehe
    xsabar nk taw nama Ben Jr 2...

    BalasPadam
  40. tahniah abg ben! (^_^) happy for you~

    BalasPadam
  41. Abg Ben ! Ade iras2 korea laa baby tuuu (pengaroh korea lebih nie) HIHI

    BalasPadam
  42. Waiting for the baby's name.. huh..

    If terjumpa kat Alamanda , I'll say ; Eh Pampers ke ni?

    BalasPadam
  43. shomelnyeerr Junior..=)

    Abg Ben, part myusu day by day si ibu akan lebih mahir...Abg Ben kena bersedia fizikal n mental sbb ibu dlm pantang ni stress sikit, dgn sakit, dgn xcukup tido...just steady n bg sokongan k..

    tak sbr nak tau nama penuh Junior...=)

    BalasPadam
  44. Hehehe ko punya ayat yg bwk pampers tu sama mcm ayat lkaki aku dulu dok gurau2 dgn aku..*tp dia xde blog nk tulis..hehehehhe

    Saham jatuh takpe, jnji pangkat (jd ayah)tu dh UP naik..akan dtg jd Datuk pulak dan seterusnyaaaa..kekekek

    TAHYNIAH sekali lagi dan berkali2...
    Ben, ko PM aku add rumah ye..sms Mat Gebu x jwb2 plak dia..huhuhu

    BalasPadam
  45. Alhamdulillah.bagi la tips sikit apa yang ibu kepada bayi amalkan,buleh dapat baby sihat sehingga hampir 4kg.hehhe :)

    BalasPadam
  46. ben bape kg baby nie kuar..saya byk tertinggal la..nnt letak la biodata dia lps dah ada nama nnt...heheheh nape ibu jr kena bedah?sakit wooo kena bedah saya dah rasa..nangis..huhuhuhuh

    BalasPadam
  47. aaarrggghhh!!!! bile leh tau nama nehh =D

    BalasPadam
  48. wahh~ mata baby tuu sepet mcm mata kte..same2..hehe:P

    name dia ? tett..

    BalasPadam
  49. walaupun terlambat..tapi tetap nk ucapkan tahniah..moga rezeki bertambah la dgn kehadiran sang Junior ni ye :)

    BalasPadam
  50. muat ke si jr neh pakai pamper NB??? dulu anak sy xmuat pakai NB..lahir 3.95kg..hihi..

    BalasPadam
  51. allhamdullilah..
    tahniah..
    tumpang gembira tgk org gmbira.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009