Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 31 Mei 2016

Sedekah pada keluarga..

 

Selain dari bagi belanja bulanan , bila ada rezeki lebih.. belajar belajarlah belanja keluarga terutama mak ayah atau adik beradik yang masih belajar atau kurang kemampuan. Sesekali , bawak mereka berjalan jalan..

Itu yang aku belajar dari pengalaman kehidupan. Bukannya mereka tak mampu nak pergi sendiri tapi bila ada antara kita sudi sponsor pastinya mereka akan lebih teruja. Tak sangka ada yang sudi nak belanja , kan ? Sampai mati akan kenang..

Dan yang penting , anak anak dapat berkumpul dan bergembira.. Tak kisahlah bab lokasi tapi sesekali kalau dapat gi tempat yang ‘di luar kemampuan’ pastinya akan lebih WOW !

image

image

Yer.. empat budak yg pernah aku cerita dalam blog aku. Dari mereka kecil hingga dah ada bersekolah pon.. Mereka yg follow blog aku bertahun lamanya mesti kenal mereka ni.. hahaha ..

Alhammdulillah.. Aku rasa seronok bila dapat sponsor mereka bercuti walaupun sekejap.. Kalau ada rezeki , nak bawak g Sabah lak.. InshaAllah.. Atau Korea ? Woww !

14 komen :

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

wow!! semoga allah murahkn lg rezeki u se-family.. aminn..

Miss Moon berkata... [Reply to comment]

betul Ben ....

dulu masa zaman belajar abg n kakak mmg slalu bawak pergi bercuti kat tempat tempat best. Lagi best sebab semua di sponsor. Memang sampai skrg ingat

Salina Johari berkata... [Reply to comment]

Menggembirakan hati anak2 merupakan satu kepuasan yg tiada ternilai hikmatnya...

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

moga murah rezeki selalu

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

Syukur Alhamdulillah...

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Syukur ada rezeki lebih utk dikongsi bersama....

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..besar dah zahra.

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

wah..bestnya mereka dapat pergi korea..hahahha..insyaAllah. ada rezeki mereka tu nanti..amin..hehe

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Niat yang baik Allah akan permudahkan...in sya Allah..

Usry Norie berkata... [Reply to comment]

Syukur. Sedikit sama dicicah, banyak sama dilapah. Berkat berbelanja/ bersedekah kepada insan tersayang, InsyaAllah rezki kita akan murah.

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Untung depa ada pak menakan lagu ni

Rozita Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

insyAllah...moga dimurahkan rezeki kita semua ben..

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Betul tu...ada rezeki lebih belanja keluarga abah mama puas2...selebihnya kalau ada rezeki lg bawa melancong...itulah kenangan terindah

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

yup betul tu..diaorang lagi suka bila dapat disponsor..hehe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI