Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 18 Oktober 2016

Aku perlukan penapis air yang bagus !

 

Baru sampai dari Kelantan. Seminggu tinggalkan rumah. Buka paip air dan tadah air untuk basuh pakaian dan juga nak isi air dalam balang ikan milik Qhaliff , terkejut tengok warna air !

Aduh.. ni kalau nak mandi , confirm gatal ni ! Air minum , aku memang beli air mineral kat Alamanda seminggu sekali. Nampak gayanya , kena ada penapis air di rumah ni ..

Oh , aku memang ada tapi nak yang besar dan berkualiti lebih baik.

image 

Persoalannya , nak amik yang mana ? Ramai kawan di Instagram kasi cadangan. Ah , aku bingung dah..

“ BIO AURA bagus ! Sebab tak guna electric, so jimat dah kt situ, penapis nk ganti pun sgt murah, and guna technology nano utk penapisan yg complete! Bakteria pun die tapis “

“ ELKEN the most! Dah 17 thn akak guna...airnya sedap, servisnya mantap (diaorg x pernah miss call igtkan time servis dh sampai). Wpun jualan cash terasa mahal, tapi berbaloi..! Anak2 akak bejal ke.sekolah xleh air.minuman lain dh sejak.guna Elken dan buatkan diaorg jd suka minum air byk..”

“ Coway..ada air panas , air sejuk ( xpayah dah masukkan air dlm peti sejuk ) n air suhu bilik...:) “

Hurmm…. payah jugak gini ..

14 komen :

mush berkata... [Reply to comment]

penapis A' Oceanic EIonizer pon ok....boleh pilih² air pH berapa nak minum, nak cuci luka, nak buat susu, nak basuh muka.. tapi pakai elektrik lah, heeeee

Misya (Aimi Syahirah) berkata... [Reply to comment]

Elken pun ada suhu panas, sejuk, normal. Ada size besar dan kecil. Plus tak perlu kerap servis sebab sistem penulenan airnya sesuai untuk tahap kebersihan air di Malaysia yg sgt worse. Developed by World Water Quality Expertise. Saya dah pakai almost 5 years, Alhamdulillah best! Highly recommended. :)http://www.aimisyahirah.com/2014/05/alhamdulillah-no-more-sick-water-in-my.html

Lynda Che Lah berkata... [Reply to comment]

ada juga suggestion.
ni penapis letak kat luar rumah je Ben.
flush away je.
harga dalam RM550.
tak payah tukar penapis.
tp memang air xde keladak

Normi Nieza berkata... [Reply to comment]

abg ben.. guna coway..cik nor baru jer pasang coway kat rumah.. blh bayar ansuran..:)

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

SS guna Coway... ada air panas dan sejuk. Ada air alkali dan ... baca lah entry ss nanti hahaha

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

SS guna Coway... ada air panas dan sejuk. Ada air alkali dan ... baca lah entry ss nanti hahaha

Xana Razak berkata... [Reply to comment]

Cuba try survey Mr. Awang water filter. Ada combo filter luar dengan yang filter ala-ala Coway untuk dalam rumah. Dekat Salak Tinggi ada cawangan dia.

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Vote coway...elken mak pernah guna lama dah tapi besar sgt mkn space ruang dapur mcm cpu dah sekali tgk hahaha..coway sgt cun sebab stylo...kat pejabat ju setiap floor semua coway ada...tp terpulang ikut citarasa la

QASEEH HATIKU QASEEH berkata... [Reply to comment]

ELKEN...u beli set penapis luar dan dalam..penapis luar..air dr meter paip telah d tapis masuk dlm tangki dan kegunaan harian telah di tapis..penapis dlm..air bole terus minum..ada air panas..x pyh susah masak air panas..trutama klu ada bby dan ank kecik sntiasa kna ada air pns untuk bncuh susu..dan ada jg set dgn air sejuk ..harga murah ..kualiti baik..maintenance servis tip top..spare part di sediakan..saya dah pakai 10 tahun..lps tu pindah g mana2..servis maintenance ada d sluruh msia..

antalya berkata... [Reply to comment]

ben, kalo nak air bersih keseluruhan rumah (include basuh baju mandi manda) kean beli penapis air yg attach kat pili paip tu lah. rasanya ELKEN bio aura coway yg depa suggest tu semata2 penapis air kat sinki jer

Haniliza liza berkata... [Reply to comment]

samalah dengan saya binggung nak cari penapis air yang mudah dan tak merumitkan... alhamdulillah ada kawan saya perkenalkan dengan Water Picther Shaklee..walaupun saya pengguna Shaklee tapi saya baru tau ade penapis air yang mudah dibawa tanpa ganggu air paip disingki. Bestnya menggunakan WAter Picther ni airnya pun sedap dan sejuk..jagnya pun comei ja..boleh bawa utk travel supaya tak bazir duit nak beli air mineral apa semua..

permatamamagojess berkata... [Reply to comment]

saya juga binggung bila memikirkan penapis air yg terbaik...alhamdulillah ada kawan saya suggest untuk menggunakan Water Picther Shaklee. Penapis ni mudah dibawa dah mudah alih..maka tak jadi masalah untuk dibawa kemana2. AIrnya pun sedap dan sejuk..penggunannnya mudah sentiasa memberitahu penggunaan kita berapa kali.. dan yang paling best penggunaannya tak menganggu sinki atau tidak memeerlukan ruang yang besar. Harganya pun jimat sangat rm460 tanpa bayaran bulanan..bolehlah sesiapa nak mendapatkan maklumat lanjut hubungi hanie 0122309572

Ummi Nani berkata... [Reply to comment]

la ni ada yng dok promot cuckoo pulak..pening nk pilih

Nur Fannun berkata... [Reply to comment]

ni nak kasi lg pening. beli water filter tupperware brands, nano nature. catridge pnapis dia 1 je tp air yng kuar sgt laju, bersih & jernih. Nak ganti pun sng. Tak pakai lektrik jugak. klau beli bkn stakat dpt water filter je, blh dpt periuk atau freeze mate free..

brgantung pada prmosi bulanan. Yg penting mmg ada free gift.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI