Tips lebatkan rambut bayi.

by - Oktober 09, 2016

 

Ni mak aku yang buat.. aku pernah cerita kat blog dulu.. lepas Qhaliff cukur rambut , aku sapu dengan minyak ni jer. Aku tak pasti la samada kerana minyak ni atau memang baka lebat rambut sebab aku ngan wife memang lebat rambut ! Apa apa pun , leh je cuba ! Ada yang kata dia pon pernah guna dan berkesan.. hehehe..

Minyak buah keras namanya.

image

Apakah ramuannya ? Camana nak buat ? Sat aku cari balik entri tu.. hehehe..

“ Cara nak menyediakannya tak susah kata mak aku .. Masak santan sampai keluar minyaknya . Pastu asingkan minyak tu dan kemudian tumbuk buah keras hingga hancur ..Pastu campurkan kedua duanya .. Jumlah santan yang digunakan , banyak yer .. Kasi sejuk , baru letak skit kat kepala baby .. “

Tapi nak lagi senang.. beli je yang ready made.. hehehe..

You May Also Like

3 comments