Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 27 Oktober 2016

Menjadi suri rumah bukanlah mudah seperti yang disangka !

 

Bukan mudah. Aku bangun pagi dan paksa diri untuk keluar berjalan menaiki jalanraya berbukit selama sejam.. kemudian terus ke gym. Selesai , baru mulakan tugasan di rumah atau keluar g event seperti yang dijadualkan.

Malam… tidur lewat. Selagi anak anak tak tidur , selagi tu aku tak boleh nak buat kerja blog. Atau , aku tertidur dulu.. tu pun dah jam 2 pagi ! Jam 6 pagi.. bangun dah !

Begitulah rutin harian aku sekarang ni. Nanti wife kerja , rutin tu akan berubah. Dan Qhaliff ke sekolah buat pertama kalinya , segalanya akan berubah. Maka aku gunakan kesempatan sebelum hadirnya masa masa itu dengan sebaik baiknya !

Mencari rezeki pada masa menjaga keluarga serta diri sendiri ! Diri sendiri perlu fit , sihat dari segi mental dan fizikal untuk bekerja dan menjaga anak anak pada masa yang sama !

Penat ! Bila kawan kawan ajak keluar lepak , terpaksa tolak. Ada keutamaan di rumah yang perlu diuruskann. Jika nak keluar jugak , anak anak nak ikut.. hahahaha.. ada kalanya usung gak..

Stress ? Ada la jugak…Tapi kehidupan perlu diteruskan. Nasib baik aku dah amalkan pengambilan makanan seimbang.. kalau tak ? Fuhh.. Secara jujurnya , korang pun aku galakkan buat pemakanan seimbang. KOrang akan rasa lain sangat ! Ada yang kata nikmat kehidupan ditolak ketepi bila buat semua ni.. Ngarut laa.. Kita bersederhana jer.. Amik sekadar untuk RASA. Memadailah kan ? Bukannya suhh makan siang malam.. Huhuh..

Ok..Aku dah selesai jogging.. Rasanya ari ni nak rehat dari gi gym.. kasi otot rileks skit..heee.. Nak jemur baju ? Ke nak detoxkan tapak kaki dulu ? Hahahah.. sebelum semua bangun tidur , aku nak detox kaki aku ni.. penat bermingguan bersenam.. nak rehat sekejap !

image

8 komen :

athirah hassin berkata... [Reply to comment]

nampak macam best je ni

Rozita Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

sapa kata jadi surirumah mudah? lebih lagi surirumah bekerjaya.. detox jenis ni ibu menyusu boleh guna tak ben? sbb yang jenis tampal kat kaki macam koyok tu ibu menyusu tak boleh guna.. tak best betul..

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

agree

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

susah juga kan. kadang tak termampu nak buat semua. tapi respek la sebab mampu hadap semua tu. hehehe..

http://www.ceritaejoy.com/

Wan Syahida Kahar berkata... [Reply to comment]

Biasalah hidup bila dah berumahtangga. Nak buat benda-benda yang kita biasa buat time bujang dulu dah sangat terhad... Masa pun dah tak lapang macam dulu, kan.

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

mmg kenal ckal la jaga anak2..

detox kaki..guna guane tu....

boxbayi termurah berkata... [Reply to comment]

Saya Nok Coba Tips Itu Kak

ShakleeShira berkata... [Reply to comment]

Nice entry! :)
Jom singgah http://vitaminolehshira.blogspot.my/2016/10/menjana-pendapatan-dengan-shaklee-part-1.html

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI