Nama BEN ASHAARI Jr ialah .. - BEN ASHAARI

Nama BEN ASHAARI Jr ialah ..

 

IMAG2396

Hurm .. awal pagi lagi aku dah ke Jabatan Pendaftaran Negara untuk selesaikan pendaftaran junior ..

Dokumen yang aku bawak untuk mendaftarkan baby adalah seperti yang diminta.. Sampai kat tingkat 3 , JPN , terus ke kaunter pertanyaan untuk check dokumentasi .. IC aku dan wife perlu dibuat salinan la pulak .. Hurm..

IMAG2400

Benda benda cam ni , bila tanya kawan kawan , penerangannya mmg takkan lengkap kadang kadang .. Jadi korang kena buat sedikit kajian dengan google sendiri ke JPN ..

Bila dah lengkap dokumen , aku dapatkan no giliran .. Dipanggil sudah. Tak lama sangat pon tunggu .. Maka pergilah aku dengan senangnya hati. Harap dipermudahkan segalanya.

Namun .. huhuu .. timbul satu masalah pulak .. Sijil Nikah ! Yang kat aku tu bukan sijil nikah sebaliknya cuma resit pernikahan yang aku dapat sewaktu akad nikah tu ..

Silap aku jugak .. Nak tak nak , kena balik ke Kelantan untuk amik sijil nikah tu. Tapi aku dah mintak  wife aku call ayahnya di Kelantan untuk uruskan part tu. Harapnya dalam minggu depan dapat la ..

Sementara tu , pendaftaran tetap dibuat cuma tertangguh sehingga dapat sijil nikah tu.  Kira rekod dah ada la dalam sistem JPN tu.. InsyaAllah .. Tapi selagi belum ada sijil nikah tu , selagi tu surat beranak dia tak dapat dikeluarkan..

Jadi sapa nama junior aku ni ? Ramai dah kengkawan dok tertunggu tunggu ..  Ok laa .. Aku bagitau la yer walaupun belum keluar lagi surat beranak .. huhuh ..

Lupa lak .. Tadi nurse ada datang melawat dah baby kat rumah aku . Dia tengok keadaan baby .. Katanya dah ok skit .. Matanya pon tadi aku tengok dah agak putih berbanding semalam .. Harapnya esok masa check , dah ok ..

Ahaa .. nama dia eh  ?

IMAG2398

MUHAMMAD QHALIFF IMAN BIN SALBANI BIN ASHAARI BIN KHALID BIN ARIFFIN ..

Ingat yer nak … Bukan korang tapi anak aku tu.. kena ingat nama atuk dia ..

73 ulasan:

  1. wah.. suka la nama tu.. harap da besar nanti jadi sebaik nama tu..

    BalasPadam
  2. wahhhh! subhanaALLAH! sedap nama tuuuuuu! sedap la abang salbani :P


    ^^

    BalasPadam
  3. cantik nama! siap tulis besar2 sampai nama moyang tu.. hehe

    BalasPadam
  4. ha! lbih krg la dgn sy teka tadi.. hehe alif and aiman.. gabungkn skit2 jd qhaliff iman..huhuhuhu ;p

    BalasPadam
  5. cantik nama! siap tulis besar2 sampai nama moyang tu.. hehe

    BalasPadam
  6. sedap nama anak abg ben.panjang tuh :) semoga nama sebaik akhlaknya.insyaAllah :)

    BalasPadam
  7. sedap je nama anak dia tau..nak sebut n ingat pun senang.... ^___^

    BalasPadam
  8. sedap name tu..mesti maksod dia bagos tu..

    BalasPadam
  9. Alhamdulilah....

    Maksud nama Muhammad Qaliff: Mesra, Untung, Amanah, Menawan, Ikhlas, Lemah Lembut, Berkualiti dan Alim..

    Mudah2an menjadi anak yg soleh.. Aaminn
    Insya'allah

    BalasPadam
  10. cntik nama anak abg salbani =)...

    BalasPadam
  11. MUHAMMAD QHALIFF IMAN... segagah Kesatria Qhaliff dalam "Puteri Salamia" =)

    BalasPadam
  12. wah,NAL suka nama tu..pandai abg Ben letak..moga2 akhlaknya seindah namanya..AMIN

    BalasPadam
  13. sedap nama.pandai pilih:) semoga dengan kehadiran orang baru,hidup abg ben sekeluarga lebih dimurahkan reekin.aminn.insyaAllah :)

    BalasPadam
  14. indahnya nama 2...mudah2an Muhammad Qhaliff Iman menjadi anak yg soleh seindah namanya..amin

    BalasPadam
  15. Assalamualaikum,

    Sedap dan bagus sangat namanya tu Ben.....semoga besar nanti memjadi anak yang baik dan soleh ya....

    BalasPadam
  16. sedap name. dr list saye jugak tu. hee.

    BalasPadam
  17. sedap nama...insyaAllah seindah nama seindah rupa..

    BalasPadam
  18. MCM NAME ANK OPISMET..QHALIF

    BalasPadam
  19. eh x aci, nama dia jer panjang. nama atok2 dia sumer nye pendek jer!
    heheheeee ...
    seronoknya dp baby! :) tahniah!

    BalasPadam
  20. Akhirnye keluar jugak nama anak abg Ben..

    BalasPadam
  21. suka nama tu . sedap :) mesti maknanya pun baik-baik je . insyaAllah . semoga Qhaliff Iman menjadi anak yang soleh :)

    BalasPadam
  22. Semoga membesar dengan sihat.Cantik nama. YM dulu dah pesan siap2 ngan asben.Bawak je semua, sijil2 yg berkenaan.Pastu buat copy semua.Just in case. Prepare siap2. Alhamdulillah, semua ada time tuh.:)

    BalasPadam
  23. AMBOI TUDIAA.SEDAP NAMA SI JUNIOR.QHALIFF.BOLEH LETAK NAMA ANAK SENDRI NANTI DENGAN NAMA TU HAA :D

    BalasPadam
  24. BARU TAU NAMA ABANG BEN SALBANI ASHAARI :D

    BalasPadam
  25. alhamdulillah.. nama yg indah..
    moga2 anak abg ben jadi anak yg soleh.. :) amin~ :))

    BalasPadam
  26. ELOK BENAR NAMA BEN JUNIOR...PANGGIL NAMA PENUH DIA TAU NNTI...

    BalasPadam
  27. nama dia best tapi panjang betul tuu

    BalasPadam
  28. Semoga Baby Qhaliff Iman membesar jadi anak yg soleh....insyallah...

    BalasPadam
  29. wah.. sedapnye nama.. :) smoga besar jadi anak yg soleh dan menjadi kebanggaan ibu bapa.. :)

    BalasPadam
  30. pehh..nme sdap sgguh.. :)

    BalasPadam
  31. sedap namanya :) one in a million.

    BalasPadam
  32. sedapnya namanya..Qhaliff iman..

    BalasPadam
  33. haha letih la nak kena ingat smpai moyang, buyut...:D

    anyway comel nama tu...:)

    BalasPadam
  34. alahaiii . name macam name ustaz daa .
    moge2 jadi anak yg solehhh ye Qhaliff Iman ❤ Hihi .
    Comel jee :D

    BalasPadam
  35. Ramai betul letak nama anak Iman. Nama anak kawan terbalik je dengan nama anak abang Ben.. Iman Qhaliff..

    BalasPadam
  36. cantik nama tu... moga dia jadi anak yang soleh!

    BalasPadam
  37. mesti nurse kat hospital x explain bab daftar nama anak ni... masa baby aku lahir kat HTAA dia beri penerangan complete dari A-Z dokumen dokumen apa yang perlu di potostat dan perlu attach sekali so bila pergi JPN just isi borang je..then dalam 10 minit sijil lahir pun siap...

    BalasPadam
  38. Nice Name.. Best fit that cute little baby :)

    BalasPadam
  39. semoga baby jadi anak soleh untuk ayah ibu :)

    BalasPadam
  40. Subhanallah, cantiknya nama. Semoga nama yang diberikan itu satu doa buat si anak...untuk menjadi insan yang seindah namanya. Aamiin.

    BalasPadam
  41. Ok la tu dari saya lambat gila nak pikir nama anak padahal nama dah ada sebelum beranak. Bila nak letak je macam tak sesuai kan he he. Anyway congrats abg ben :)

    Qhaliff iman. Sejuk perut ibu mengandung

    BalasPadam
  42. wahh cantik nama tu.. tahniah en ben..

    BalasPadam
  43. sedap nama .... takan la waktu discas tu spital putrajaya tak bg checklist utk daftarkan nama anak ..pelik .... zaman aku ade je .....

    tp klu spital swasta mmg kadang ade kadang tak dak ... tp kpmc mmg ade ... rasamye semua spital dah bg checklist tu .....

    BalasPadam
  44. tahniah abg ben. nama baby penuh makna. moga menjadi anak yg soleh, penyejuk hati kedua ibu bapanya. Amin.. =)

    BalasPadam
  45. sedap nama tu.. ada iman juga ya? semoga menjadi anak yg soleh. Baru tau nama betul ayah dia ;)

    BalasPadam
  46. Nama yg indah. sedap dan penuh makna..

    BalasPadam
  47. assalamualaikum en.ben...tahniah dah ada nama baby sedap nama baby junior tu...:)

    BalasPadam
  48. huhu..semoga menjadi ank yg soleh..nway,lbey kurang nme ank buah..Muhammad Qhalief Quzaid :D

    BalasPadam
  49. eh2, sama pulak nama qhaliff tu ngan anak buah deno... :)

    BalasPadam
  50. hahaha..senyum jap bila baca nama baby ni.
    .nama baby ben bukan main panjang,tapi nam papa nyer n atuk nyer n nm moyang nyer semua pendek2..
    baby qhalif br 5 keturunan tu,abg ben kena tambah lg 2 nm moyang nyer, br cukup tujuh keturunan..

    www.azrulin.blogspot.com

    BalasPadam
  51. Qhaliff iman?? Peh.. COnfirm filem SEPI!

    BalasPadam
  52. comeinye name tue...mudah-mudahan nnti besar dy jadi ank yang soleh..amin

    BalasPadam
  53. Little Qhaliff :) uncle b , jemput baca :)

    http://belogeyja.blogspot.com/2012/04/nama-sebenar-bj.html

    BalasPadam
  54. xde hospital kasi checklist ke?... Hospital Ampang ada kasi.. berjela-jela... g JPN sekejap je dah siap surat beranak... cuma mykid je amik masa seminggu sbb mesin rosak... Semoga Muhammad Qhaliff Iman menjadi khalifah yang soleh...

    P/s : panjang nama nnti masuk sekolah tak reti tulis nama cikgu rotan... hehehehe

    BalasPadam
  55. ahirnya!!!! Abg Ben umumkan jugak nama baby Abg Ben.. Gelojoh sungguh saya read entri abg ben yng nie nk tahu nama anak abg Ben.... hahaha

    tup...tup... nama ank abg Ben Qhaliff dan secara rasminya saya katakan nama anak abg Ben sama nama dengan anak saudara yang lelaki tuuu.... hehehehe

    BalasPadam
  56. tulisan abg Ben ke tu????? bulat2, hahahah~~~

    BalasPadam
  57. Sedap betul nama beliau :)
    Nama abah, atok2 semua satu je.. Tiba dia 3 sekaligus :)
    Kira pjg jgk la kan kan kan :)

    BalasPadam
  58. huhuhuhuhu.. comel nama qhaliff.. unikk.. smoga dia unik spt namanya.. amin..

    BalasPadam
  59. comel nama dia abng salbani...siap ngan nama moyang skali...

    BalasPadam
  60. Muhammad Qhaliff Iman ...
    sedapnya nama tuuu...
    nama Salbani pun sodap ! hehe :P

    semoga jadi anak yg soleh ye Qhaliff =)

    BalasPadam
  61. haduiiii..punya lama menunggu keputusan nama anak..kena jauh masuk simpang..hihi..

    tapi nama tu sangat2 baik :)mudah2an perangai qhaliff sebaik namanya..:)


    ingat tu qhaliff kena ingat tau!..haha

    BalasPadam
  62. haduiiii..punya lama menunggu keputusan nama anak..kena jauh masuk simpang..hihi..

    tapi nama tu sangat2 baik :)mudah2an perangai qhaliff sebaik namanya..:)


    ingat tu qhaliff kena ingat tau!..haha

    BalasPadam
  63. waaa... cantik nama tu.. hehehe. =)

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.