Cerita di sebalik ‘dating’ bersama LYSSA SECRET - BEN ASHAARI

Cerita di sebalik ‘dating’ bersama LYSSA SECRET

 

Ramai kata kenapa muka aku ketat sewaktu bergambar dengan Lyssa Faizureen tadi ? Haa… Yang mana ? Tengok entri Bersama Lyssa Faizureen di Bukit Jambul ni ..

Ketat eh ? Nak tau kenapa ? Hurm.. Aku cerita dari mula la eh .. Ceritanya gini .. Tengahari tadi deal ngan Lyssa nak jumpa kat Kompleks Membeli Belah Bukit Jambul .. Wife aku lak , g meeting kat USM jadi tak leh la nak join.

Hotel aku ngan shopping complex ni  dekat je .. Kira 5 minit jalan kaki sampai dah. Jadi, lepas solat Zohor kira kira kul 2 aku pon keluar la dari bilik dan ke sana.

Sebelum tu , aku check wallet aku. Yelah , nak belanja budak sekolah. Takkan nak suruh budak sekolah belanja aku lak kan… Hehe.. Budak sekolah ? Yelah , kecik je tu kan ? Hahahha.. Jangan marah eh Lyssa , Nina.. Guwau jer..

Bila aku tengok wallet aku , ada RM1 jer !!! Aku punya style , duit kecik semua simpan tabung.. Duit besar je ada dalam tu tapi aku terlupa ari tu dah guna belanja kengkawan masa main futsal ari tu..

Oh … aku teringat … Ada kat ATM dalam wallet.. ok la .. selamat… Hehehe.. Selamatkah ???? Grr… Bila aku dah siap nak keluar , cari kad ATM aku ..

Tepuk dahi aku sekali lagi !! Adoiii.. Kad ATM aku kat wife ! Aku bagi kat dia semalam untuk top up Tounch N Go untuk guna bayar tol ! Adoii…  Jadi duit yg aku ada kat poket cuma RM1 ! Takkan nak buat loan kat manager hotel kot ? Adehh ..

Aku sms wife , dia kata lambat lagi abis.. Dalam kul 4 gitu .. Adeh.. camana nak belanja budak budak tu.. Hurm.. Takkan nak terus terang ??? Malu la woiii .. Mana nak taruk mukaaa.. Arghhh … Tidaaakkkk…

Ok sambung .. nanti cerita lagi eh … Hehehe..Bengang ??? Hahaha.. Yelah , aku sambung cerita ..

Aku pon g la jumpa Lyssa dengan muka yang penuh bengang tapi bila mengingatkan MAN UNITED kalah besar semalam , aku kembali ok.. Hehe.. Apa kaitan ? Tah ..

Diorang dah sampai.. Aku g cari.. Lyssa kata kawan dia  nak keluar duit jap.. Aku pon pusing pusing la… Dalam dok pusing pusing tu , ada sorang budak perempuan berpakaian sekolah tegur aku ..

“ Abang .. Abang blogger ka ? “

Alamak… Aku terkantoikah ?

“ Er… aah.. “.

“ Ben Ashaari ka ? “.

Aku angguk dan senyum .

“ Tunggu sat naaaa .. “ . Terus dia berlari .. Loh , tak pasai pasai aku kena jadi guard depan kedai tu.. 

Aku keluarkan phone nak call Lyssa.. Tau tau depan aku .. Hehehe… Kecik je orangnya.. Ke aku yang besar sebenarnya ?? Hahaha..

Adik yang suruh aku tunggu jap , tak datang sbb kawan dia malu malu .. Sekali bila aku lalu depan diorang , jadi takut + malu gitu.. Loh , aku bukan Gambit ler .. Aku senyum dan terus berlalu.

Pastu , part paling mengerikan .. Camana aku nak bagitau kat Lyssa yang aku tak de duit ??? Ok .. part ni la aku sambung ! hahahaha… Hampehh kan ? Pedulik arrr.. hahaha ..

 

IMAG0669

Muka aku yang tak puashati sbb tak dapat belanja diorang .. Grr..

47 ulasan:

  1. takpe la abg ben, sesekali..gurl blnja blogger otai, bukan slalu tau. hehee

    BalasPadam
  2. laaa .. haha ..
    lawak la abg ben nie ..
    ptot mke sememeh jerk .. :p

    BalasPadam
  3. hahaha..patot pun muka...al-kisah.... :P

    BalasPadam
  4. tak sbr nk bce sambungan :)

    BalasPadam
  5. hahaha mesti bengang gila. dah la perempuan, budak kecik pulak tuu :D

    BalasPadam
  6. saba je la abg ben ni
    patut la muka ketat semacam je hehehe :)

    BalasPadam
  7. salam..bile difikir dan direnungkan..
    alasan itu sangat perlu dalam hidup.. think positif what i mine.. mybe 1 time kite bersama akan bertemu.... BW jom Yahhhhhhh..

    BalasPadam
  8. hehehehehee
    adoiiiii abg bennnn
    cam maneee la bole lopeee
    kekeke
    terus ketattt je muke ye
    hehehehe

    BalasPadam
  9. hahaha.... takpe...
    nanti boleh jumpa lyssa lagi...

    BalasPadam
  10. alahai nasib...takpe2, ujian tu.. heheh

    BalasPadam
  11. patutlah muka cam adew makne jew...hehehe,xpelah sesekali blogger muda blanja blogger otai...kekekeke

    BalasPadam
  12. haha,,,kelakar lah abg ben neh ! haiyaaa....beh tu macamane cerita selanjutnya ?? cepat sikit cite,tak sabau ni !

    BalasPadam
  13. hahaha... lucu la :)

    BalasPadam
  14. tu alasan biasa lelaki.. kad kat sini la sinun la.. isshhh memang skema lelaki kan.. sori la mungkin x semua lelaki, tetapi lelaki yang mama kenal..

    BalasPadam
  15. adesss , dating tak bawak duit pulak . miahahaa

    BalasPadam
  16. haha, kelakar la baca entry nie...tak sabar nak baca sambungannya :D

    BalasPadam
  17. Cepatlah sambungg! TAAK SABAR NNII!. Haha

    BalasPadam
  18. hahahah klako lah !
    muley plak cm g2 !
    btw waaaaa beshnyerrrrr

    BalasPadam
  19. ape lah BA ni..ade sehinggit jah? haisshh

    BalasPadam
  20. alaaaa ... kesian lyssa! heheheee! dugaan tuh!

    BalasPadam
  21. alaa..ade smbungan kew..?? np x abiskn..?? hee..

    BalasPadam
  22. haha.. abg ben.. abg ben..
    kelakar pulakk.. cepat sambung !

    BalasPadam
  23. heheheh... dua blogger otaiii ^^

    BalasPadam
  24. walaupun lyssa dak sekolah lagi,tgk dia macam berpengaruh dah di kalangan blogger :D

    BalasPadam
  25. huhu lawak2.. takpe2.. skali skala bdk2 blanje bro ~.~

    BalasPadam
  26. lyssa dak sekolah lgi ek onie?? waaa jauh lgi tuh masa depan.... smoga berjaya dikk

    BalasPadam
  27. hai lysaaaa..jom dating ngan abang landax =P

    BalasPadam
  28. haha ! xpelah abg ben ! sekali sekala kene blnja , best ape :)

    BalasPadam
  29. hahaha, confirm malu gler bro..tpi tak pe..pengalaman kan..cepat sambung, nak baca nih, haha

    BalasPadam
  30. ahahhaha..seriusly lawak..
    alasan boleh dicilok..haha:D

    BalasPadam
  31. style .. nak blnja orang tapi duit dalam poket RM1 je.. okay la tu.hahaha
    cepat la sambungan nya. tak sabar ni!! hehe

    Jom la singgah Blog Zakwan pulak :)

    BalasPadam
  32. ok nanti datang padang besar pula..=DD

    BalasPadam
  33. it's ok lah abg ben...
    bkn slalu gurl treat kan..??

    laen kali abg ben lah plak blnje..

    nway, cepat lah citer..x sbr nie..

    BalasPadam
  34. dua blogger pemes.. takpe abg ben, next time belanja lissa tau. cepat smbung cite.. tak sabar nak baca n komeng2..

    BalasPadam
  35. cian abg ben...nak buat macam na, tak da rezeki lyssa la tu :D

    BalasPadam
  36. seriusnya muka Babg Ben , macm ayah dengan anak pun ada jugak ! hehe (:

    BalasPadam
  37. HAHAHA ! tak dapat nak dibayangkan muka abang ben masa tu ~

    BalasPadam
  38. sweet. .hehe. .klakr pon ad. .xsbr nk bce smbungnnye =)

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.