Cool giler TOSHIBA ULTRABOOK PROTEGE Z830

 

Apa yang aku boleh kata cuma ‘WOW !’ bila guna ultrabook Protege Z830 ni ..  Tang mananya wow ??

IMAG1655

Aku tak pernah pegang ultrabook ni .. Dan kali pertama aku pegang sewaktu mesyuarat projek TOSHIBA-INTEL ni di pejabat INTEL tempohari yang mana hanya 8 blogger terpilih untuk menjayakan dan 3 darinya dari Singapura.

 

IMAG1458

Dan mmg ringan giler laaa  aku cakap korang ! 1.12kg sahaja yer beratnya . Dan dengan ketebalan cuma 15.9mm pasti membuatkan aku yang  suka usung laptop ke sana sini , lega sangat ! Ringan dah beg aku pasni .. hehe ..

IMAG1656

Bila dah nipis cam ni  dan ringan pasti senang rosak kan ? Hehehe .. Jangan risau ..

image

Sewaktu taklimat serta penerangan ari tu , aku difahamkan chasis ultrabook ni diperkuatkan dengan magnesium alloy dengan rekabentuk unik honeycomb bagi memadatkan lagi chasisnya . Tak silap aku , berat yang boleh ditampung sehingga 100kg . Jadi kalau aku terduduk atas utlrabook ni , tak payah mengelabahnya .. hehe.. Lom try lagi la .. hehe ..

Internet connection ? Perghh .. serius mmg mantap ! Laju banget bila aku try bukak blog aku yang diorang kata berat sangat tu .. hahaha .. Aku try download movie … Berbeza la dari lappy yang aku guna sebelum ni .. Wife aku pon tak nafikannya sbb dia yang rasmikan dulu !

Toshiba Ultrabook Protege Z830 ni dilengkapi dengan ethernet ,HDMI , VGA , card reader , USB port , microphone dan earphone port . 

Nak tau apa menariknya ? Sepanjang aku gunakan ultrabook ni , aku saja letakkan atas peha aku .. Pergh.. Tak terasa panas langsung ! Kenapa ? Yeargh.. Pengaliran habanya yang berbeza dari lappy sebelum ni ..

Kepantasan ? Dengan kehadiran processor Intel Core i7 1.80Ghz dan RAM 6.00 GB pasti membuatkan aku tersenyum senantiasa .. Tu belum lagi layan movie . Semalam tengok youtube pon dah puashati ! Sound system mmg puashati !

Bateri ? Boleh tahan sehingga 8 jam .. Dalam erti kata lain , aku puashati dengan TOSHIBA ULTRABOOK  PROTEGE Z830 ni  untuk kegunaan seharian termasuk blogging !

Nanti aku cerita lagi lepas aku guna betul betul ultrabook ni ..

39 ulasan:

  1. Ni yang jeles ni..

    nak jadi blogger yang hebat ,aca, abg Ben gak lah!!

    GAMBATEH!! hehe

    BalasPadam
  2. wahh!!terbaekk la cemtu!!nak jugakkk!!!....**mimpi je la**

    BalasPadam
  3. dapat tengok jelah,, tuah ayam nampak di taji, tuah orang..... huhu jeles

    BalasPadam
  4. Jeles nya ngan abg ben . Nak pnjam boleh ?

    BalasPadam
  5. wah.. besnyer.. mesti mahal ni.

    BalasPadam
  6. abang ben beli laptop ni berapa harganye ?

    BalasPadam
  7. its beautiful.. ini semua rezeki anak Mr.Ben (^_^).. i hope i can be the best blogger like Mr.Ben someday..

    BalasPadam
  8. wahh seronoknyaaa.hee ad color lain tk abg ben?

    BalasPadam
  9. bestnye dpt laptop ni??? nk 1 boleh...

    BalasPadam
  10. wow!Bestnya kalau dapat 1!Berapa RM ni Ben?

    BalasPadam
  11. wo bestnye ! nak beli satu nak beli satu.. xpun abg ben watlah contest bleh hadiahkan mende ni.. hahah

    BalasPadam
  12. ehem,.bpe ribu nie abg ben 10? :)

    BalasPadam
  13. comey... sgt2... leh beli nih...
    http://careeron9.blogspot.com

    BalasPadam
  14. wah thanx la abg ben..mcm tau2 ja gah servey laptop..agak mnarik..updet lg tau psai ultrabook abg ben..hihihi

    BalasPadam
  15. @naf. setakat ni , ni je color yang ada .. tapi ok color ni.. nampak VVIP gitu.. eheh..

    BalasPadam
  16. @Scarlett O'Hara harga tak tau sis.. kena check kat pasaran ..

    BalasPadam
  17. @BEN ASHAARI

    gler mahal..dh cek dlm tenet..rm3k+ kot...

    BalasPadam
  18. hehe.. orang dah pack dah.. biasala.. kalu aku jd cm abg ben pun, aku pun bli.. abg ben, nk satu.. huhu..

    BalasPadam
  19. jelesnye tuan hamba. nk 1 blh =)

    smga trcapai impiannya.

    BalasPadam
  20. bestnya.bab ringan satu hal,bab ketahanan satu hal...

    BalasPadam
  21. memang terbaik lah ultrabook nieh
    canggih pun canggih ... kalau saya dapat mmg tak tido malam lah heheheh
    paling penting ianya ultrabook

    BalasPadam
  22. wahhh gempak giler design ultrabook dri toshiba ni... walaupon nipis, tapi kekuatan dia mmg diyakini.... terbaik lah toshiba..!!

    BalasPadam
  23. terbaek lah TOSHIBA ULTRABOOK ni !! ^^

    BalasPadam
  24. Bilala aku nak angkat nie...bru beli notebook...adoi..haha

    BalasPadam
  25. uwaaaa :( kalau ultrabook nie beranak awal ritu mesti dah beli y nie.
    adehh..

    BalasPadam
  26. canggih... makin lama makin canggih...

    BalasPadam
  27. Larr..mcmana boleh saya terlepas entry ni..padahal entry ni la yg ditunggu..

    BalasPadam
  28. leh lawan lenovo la ni tahan lasak...eh leh ke? hahaha

    BalasPadam
  29. Waaaahhh..nipis giler!!!!..durable plak tu..100kg boleh tampung..Bro, bape regenyer?..mst 3k++

    Entri terkini:ADA APA DENGAN BLOG NI?ISHK!

    BalasPadam
  30. tobat mahai ni...dah tahan lasak camni..tapi nipih gila no..harga pun mesti gila gak ni..hihihi

    BalasPadam
  31. wahh. seronoknyee.. na beli jugak. tapi, ta mampu la plak.. huhu

    BalasPadam
  32. portege la a.ben hehe bukan protege...dah mcam mentor je..hihihi

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI