Sabtu, 18 Februari 2012

Cool giler TOSHIBA ULTRABOOK PROTEGE Z830

 

Apa yang aku boleh kata cuma ‘WOW !’ bila guna ultrabook Protege Z830 ni ..  Tang mananya wow ??

IMAG1655

Aku tak pernah pegang ultrabook ni .. Dan kali pertama aku pegang sewaktu mesyuarat projek TOSHIBA-INTEL ni di pejabat INTEL tempohari yang mana hanya 8 blogger terpilih untuk menjayakan dan 3 darinya dari Singapura.

 

IMAG1458

Dan mmg ringan giler laaa  aku cakap korang ! 1.12kg sahaja yer beratnya . Dan dengan ketebalan cuma 15.9mm pasti membuatkan aku yang  suka usung laptop ke sana sini , lega sangat ! Ringan dah beg aku pasni .. hehe ..

IMAG1656

Bila dah nipis cam ni  dan ringan pasti senang rosak kan ? Hehehe .. Jangan risau ..

image

Sewaktu taklimat serta penerangan ari tu , aku difahamkan chasis ultrabook ni diperkuatkan dengan magnesium alloy dengan rekabentuk unik honeycomb bagi memadatkan lagi chasisnya . Tak silap aku , berat yang boleh ditampung sehingga 100kg . Jadi kalau aku terduduk atas utlrabook ni , tak payah mengelabahnya .. hehe.. Lom try lagi la .. hehe ..

Internet connection ? Perghh .. serius mmg mantap ! Laju banget bila aku try bukak blog aku yang diorang kata berat sangat tu .. hahaha .. Aku try download movie … Berbeza la dari lappy yang aku guna sebelum ni .. Wife aku pon tak nafikannya sbb dia yang rasmikan dulu !

Toshiba Ultrabook Protege Z830 ni dilengkapi dengan ethernet ,HDMI , VGA , card reader , USB port , microphone dan earphone port . 

Nak tau apa menariknya ? Sepanjang aku gunakan ultrabook ni , aku saja letakkan atas peha aku .. Pergh.. Tak terasa panas langsung ! Kenapa ? Yeargh.. Pengaliran habanya yang berbeza dari lappy sebelum ni ..

Kepantasan ? Dengan kehadiran processor Intel Core i7 1.80Ghz dan RAM 6.00 GB pasti membuatkan aku tersenyum senantiasa .. Tu belum lagi layan movie . Semalam tengok youtube pon dah puashati ! Sound system mmg puashati !

Bateri ? Boleh tahan sehingga 8 jam .. Dalam erti kata lain , aku puashati dengan TOSHIBA ULTRABOOK  PROTEGE Z830 ni  untuk kegunaan seharian termasuk blogging !

Nanti aku cerita lagi lepas aku guna betul betul ultrabook ni ..

39 komen :

e-Zo94 berkata... [Reply to comment]

Ni yang jeles ni..

nak jadi blogger yang hebat ,aca, abg Ben gak lah!!

GAMBATEH!! hehe

diarinadiaa berkata... [Reply to comment]

wahh!!terbaekk la cemtu!!nak jugakkk!!!....**mimpi je la**

Dieyna berkata... [Reply to comment]

dapat tengok jelah,, tuah ayam nampak di taji, tuah orang..... huhu jeles

Yaya ★ berkata... [Reply to comment]

Jeles nya ngan abg ben . Nak pnjam boleh ?

Cik Kay Jue berkata... [Reply to comment]

wah.. besnyer.. mesti mahal ni.

jue eddy berkata... [Reply to comment]

abang ben beli laptop ni berapa harganye ?

BrightEye berkata... [Reply to comment]

its beautiful.. ini semua rezeki anak Mr.Ben (^_^).. i hope i can be the best blogger like Mr.Ben someday..

naf. berkata... [Reply to comment]

wahh seronoknyaaa.hee ad color lain tk abg ben?

faizulosman berkata... [Reply to comment]

bestnye dpt laptop ni??? nk 1 boleh...

Qarr Jalil berkata... [Reply to comment]

ok..


jeles..

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

wow!Bestnya kalau dapat 1!Berapa RM ni Ben?

cuha_x berkata... [Reply to comment]

wo bestnye ! nak beli satu nak beli satu.. xpun abg ben watlah contest bleh hadiahkan mende ni.. hahah

Daktechic berkata... [Reply to comment]

ehem,.bpe ribu nie abg ben 10? :)

hudahassan ^^ berkata... [Reply to comment]

untunglahhhh ~

hehe :)

mas saari berkata... [Reply to comment]

price dia berapa??

Iklan Jawatan Kosong Terkini berkata... [Reply to comment]

comey... sgt2... leh beli nih...
http://careeron9.blogspot.com

kema berkata... [Reply to comment]

sy jeles...

eili suhylie berkata... [Reply to comment]

wah thanx la abg ben..mcm tau2 ja gah servey laptop..agak mnarik..updet lg tau psai ultrabook abg ben..hihihi

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@diarinadiaa boleh .. kena usaha lagi..

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@naf. setakat ni , ni je color yang ada .. tapi ok color ni.. nampak VVIP gitu.. eheh..

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@Scarlett O'Hara harga tak tau sis.. kena check kat pasaran ..

eili suhylie berkata... [Reply to comment]

@BEN ASHAARI

gler mahal..dh cek dlm tenet..rm3k+ kot...

Mohd Shahrin berkata... [Reply to comment]

hehe.. orang dah pack dah.. biasala.. kalu aku jd cm abg ben pun, aku pun bli.. abg ben, nk satu.. huhu..

Namee Roslan berkata... [Reply to comment]

mahal nya harga dia.:O

Nanie Abd Manap berkata... [Reply to comment]

jelesnye tuan hamba. nk 1 blh =)

smga trcapai impiannya.

zOeY zAu YaH berkata... [Reply to comment]

bestnya.bab ringan satu hal,bab ketahanan satu hal...

namiacinta berkata... [Reply to comment]

memang terbaik lah ultrabook nieh
canggih pun canggih ... kalau saya dapat mmg tak tido malam lah heheheh
paling penting ianya ultrabook

Izamir Ridzwan berkata... [Reply to comment]

wahhh gempak giler design ultrabook dri toshiba ni... walaupon nipis, tapi kekuatan dia mmg diyakini.... terbaik lah toshiba..!!

Cik Nurul berkata... [Reply to comment]

terbaek lah TOSHIBA ULTRABOOK ni !! ^^

Adam Eiwan berkata... [Reply to comment]

Bilala aku nak angkat nie...bru beli notebook...adoi..haha

syira syah berkata... [Reply to comment]

uwaaaa :( kalau ultrabook nie beranak awal ritu mesti dah beli y nie.
adehh..

Sam Banjamin berkata... [Reply to comment]

canggih... makin lama makin canggih...

Faiz berkata... [Reply to comment]

Larr..mcmana boleh saya terlepas entry ni..padahal entry ni la yg ditunggu..

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

leh lawan lenovo la ni tahan lasak...eh leh ke? hahaha

azila berkata... [Reply to comment]

yg ni saya punya:)

Supian Mustapa berkata... [Reply to comment]

Waaaahhh..nipis giler!!!!..durable plak tu..100kg boleh tampung..Bro, bape regenyer?..mst 3k++

Entri terkini:ADA APA DENGAN BLOG NI?ISHK!

::Mastura Zakaria:: berkata... [Reply to comment]

tobat mahai ni...dah tahan lasak camni..tapi nipih gila no..harga pun mesti gila gak ni..hihihi

zifyzaza berkata... [Reply to comment]

wahh. seronoknyee.. na beli jugak. tapi, ta mampu la plak.. huhu

Mylo Mymfh berkata... [Reply to comment]

portege la a.ben hehe bukan protege...dah mcam mentor je..hihihi

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI