Selasa, 7 Ogos 2012

Wahai suami , bawalah isteri keluar ..

 

Ada yang tanya aku , tak bosan ke duduk rumah je ni ? Kalau tanya aku sblm bergelar Mr.Mama ni , serius best giler duk umah .. Skang ? Bukan tak best , tapi otak beku beh ! Bekuuuuuu …

Bila dok pikir menda macam ni , teringatlah kat akak akak suri rumah sepenuh masa tu haa .. Alahai , patutlah diorang gembira bila suami mereka ajak keluar .. Kematu dah bontot duk rumah .. Bila dapat keluar tu , otak cair serta merta .. Tak payah g jauh pon , asalkan keluar dari rumah .. kan kak kan ? Apa ? Bukan semua eh ? Kalau bukan semua , bagus la … hehe ..

Tapi si suami ( bukan semua laa .. Ayat ni perlu ditekan kan sebab akan ada yang kata , “ Nasib baik suami saya bukan gitu .. “. Alahai .. Umum kak oiiiii .. umum .. ) biasanya akan bagi alasan hari cuti tu laa nak berehat kat rumah .. Maka , si isteri masih lagi bekerja walaupun pada hari cuti.. Kesian kan ?

Apa salahnya , tiap tiap hujung minggu bawa keluarga keluar beriadah .. Penat camana pon , segalanya akan hilang bila melihat keluarga tercinta gembira bersama sama .. kan kan ?

Sementara ada masa ..

19 komen :

che'pi berkata... [Reply to comment]

Ntah... tunggu berkeluarga dulu la.. nanti try... hehehehe

Mrs Velentine berkata... [Reply to comment]

hahaha...betul 2...kalau husband sya hujung minggu malas nak keluar sebab penat kerja...hahaha

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... [Reply to comment]

setuju!! memang blur jadinya kalau x keluar langsung. seminggu sekali dapat keluar.. x tergambar punya happy. tak jalan jauh pun tak per janji keluar dari kepompong rumah dah.. kalau dulu masa kerja memang rasa best sgt dapat rehat kat rumah hari minggu tp bila dh jd surirumah rasa heaven dapat keluar seminggu sekali. :D

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ berkata... [Reply to comment]

memang ponnnnnn!!! terima kasih abg ben sebab keluarkan entry nie..ngeh ngeh ngeh dan terima kasih bersuara bagi pihak kami ^-^

Ikmal berkata... [Reply to comment]

Assalam, betul tu bang Ben... penat akan hilang bila nampak muka keluarga kita...

lifeischaos berkata... [Reply to comment]

bgs sesangat en. ban utarakan view ni.... pandangan dr seorg lelaki ke lelaki... senang sikit nk terima kan? kalo bini gedik2 bgtau.... tkt
somi bagi kunci kete dan cakap... pegila nk gi mana pun... saya izinkan.. cuma jgn ajak saye... tu je syarat dia.... huhuhuhu...

Nurul Akmal berkata... [Reply to comment]

Suka entry nih... kalau semua wife baca nih.. mesti diaorg semua happy..

Fiza Jaafar berkata... [Reply to comment]

betol betol betol..walaupon belum berumahtangga tapi bakal suami tiap2 mgu bawak jenjalan..hee :D ( ayat tak bleh blah )

Salina@IbuAqil berkata... [Reply to comment]

Kitorang lak Mr. Ben laki bini berkeje.. Tp kalo cuti hujung mggu tmbh kalo cuti tu agak panjang skit..
Bosan lak kalo duk umah jer.. Plg x pon hubby suka ajak keluar p kedai mamak ker.. Layan anak p main kat playground ke.. Kalo ada movie best skit p layan wayang.. Hi3!!!!

Riena Haiqal berkata... [Reply to comment]

memang best bila duduk rumah jaga anak, jaga keperluan suami, tapi betul semua kata2 abg Ben diatas..
sekali sekala bawalah isteri keluar dari rumah tu kan.. sekejap pun tak per asal dapat keluar.. berilah masa sedikit utk gembirakan isteri yang 24jam duduk dirumah tu...

ddfirdaus berkata... [Reply to comment]

btol tu..sgt rasa tepunya dok rumah 1 hari suntuk untuk tempoh lebih dari 3 hari..hehe

FataMorgana berkata... [Reply to comment]

i wonder if my dad are just like you.. =(

www.QueAchmad.com berkata... [Reply to comment]

setuju sgt.... pd yg bertunang tu, at least jumpa seminggu sekali pun dah ok dah... :)

Mama Qist berkata... [Reply to comment]

sangat setuju.. heee klu xdpt keluar mmg rasa tension sesangat.. semua tak kena, muka kelat jek..hehe tp klu dpt keluar wlupun duk dlm keta je, rs kurang bebanan otak.. entah apa yg membebankan.. beban tak dapat keluar kot..lol agree100%

Izzah Azizah berkata... [Reply to comment]

teringat kat my sister yang housewife tue.. adehh

Semut Senyum berkata... [Reply to comment]

owh.. kalau begitu, saya sangat support entry ni... ehehhehe walaupun saya isteri yang bekerja.. tapi nak jugak suami bawak keluar. baru ada life! ^___^

bersama kak Es berkata... [Reply to comment]

Betullllll sangaaatttt..

Ni asyik diorg je nak klua.. nak luaskan skop konon. Tak pikir isteri kat umah skop dia camne...? dah nak terlungkup dahhh pun..

kalaulah mereka memahami.

reyna ibrahim berkata... [Reply to comment]

betull....sokong.....

Hidayah Bach berkata... [Reply to comment]

betul...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI