Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 29 November 2015

Biar rugi sedikit !

 

Arghhhh.. Menyesal ! Nak cepat punya pasal !! Ingat lagi kes Sony Xperia Z3 aku yang bermasalah dengan air gara gara kecuaian aku tu ? Haaa.. Aku gi antar repair kat Low Yatt Plaza.. Zaasss.. kena dekat RM700 ! Aduh.. nak cepat baiki punya pasal.. aku on je la..

Biasanya , aku akan antar ke Sony Center. Tapi kena tunggu la lama skit baru siap. Biasanya 5 hari kerja dan satu lagi , harga dia.. hurmm.. Mau mau kena dekat RM800 untuk tukar skrin jer.. Aku rasa laa.. Tak sure pon.. Kalau dapat lagi murah . memang aku ngong !

Seminggu berlalu.. Tiba tiba aku perasan sesuatu.. Skrin Sony Xperia Z3 aku semacam jer..

image

Lekang ??? Arghhhhh.. Aku perhati betul betul.. Hurmm ..Takkan orang tu buat kerja macam.. aduhhhh.. Menyesal tul laa ! Terlalu banyak kecuaian aku ari tu.. Aku tak mintak skrin asal yang dikatakan rosak tu termasuk bateri yang dia kata kembang sebab dimasuki air.. Aduhhh.. Aku main angguk jer ! Malas nak bertanya punya pasal !

Apakah aku akan hantar repair semula ? Rasanya tak dah la kot.. Tunggu riwayatnya berakhir.. pastu simpan dalam almari ! huhuh.. Dah berjasa selama setahun lebih..

Dan.. tunggu satu lagi telefon pintar yang bakal aku dapat dan review pada korang. hehehe..

Rezeki seorang blogger.

Oh ya.. moralnya , hantar je ke center ! Senang citer.. Biar rugi skit tapi puashati !

2 komen :

falling angel berkata... [Reply to comment]

Argghhh!! Stressnya lau gituhhh...

Min Aina Ila Aina berkata... [Reply to comment]

Low Yatt..memang saya band dah laa..macam student saya kena baru ni. Dia pi beli handphone kat situ..pakai sehari dah tak boleh caj. Apa nak buat, kena la pegi sana balik.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI