Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 27 November 2015

Satay apakah itu ?

 

Aku post gambar satay kambing yang sahabat blogger aku belanja malam tadi di MMA Santai Corner. Satay tu , terus terang aku katakan pada awalnya nampak macam… hurmmm…

Selepas rasa untuk pertama kali , aku terus jatuh cinta pada satay kambing ni.. Haaa ! Kawan ni pulak punya la rajin nak belanja aku makan.. hahaha.. Semoga Allah murahkan rezeki dia dan keluarganya.

image

Amacam ? Nampak sedap atau biasa je ? Haaaa… Sedap woooo ! Kambing la katakan… Hehehehe..

Ada kawan tanya kat mana boleh dapat satay kambing kuah kicap ni.. Aku tak pasti nama sebenarnya.. Macam macam gelaran diberi dan aku makan jer ! Hehehe.. Nama tu , boleh dicipta je pon..

Ok.. Mana nak dapat ? Satay ni laris setiap malam. Dijual di Puchong Prima , ( belakang restoran Ikram Mikael ) Kedai Barokah Ibu Ani. Nak call dulu sebelum datang pon boleh.. Nak buat tempahan pon boleh.. Call je no tel : 016 658 0034.

Rasa la sekali.. baru tau penangan dia camana.. hehehe..

6 komen :

luqman zakaria berkata... [Reply to comment]

kalau tengok gambar jer rasa macam biasa jer..tak tahulah kalau sdah makan..hehe

CiKaLi berkata... [Reply to comment]

Mak aiii.. Terliur den tgk.. 😭

nasa mulia berkata... [Reply to comment]

Ini Sate Madura Ben, nampak biasa tapi sedap...kuah padanan kicap, kili padi dan perahan asam limau....Klau kt PJ ini kami selalu makan di Kg Kayu Ara.

Wanie Masduki berkata... [Reply to comment]

teringat satay daging dekat taman medan..rupa tak menarik sgat, tapi bila teringat rasanya..kecur air liur

Mrs. A berkata... [Reply to comment]

Macam daging masak kicap pun ada rupanya

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

amboi..satay kambing..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI