Satay apakah itu ?

 

Aku post gambar satay kambing yang sahabat blogger aku belanja malam tadi di MMA Santai Corner. Satay tu , terus terang aku katakan pada awalnya nampak macam… hurmmm…

Selepas rasa untuk pertama kali , aku terus jatuh cinta pada satay kambing ni.. Haaa ! Kawan ni pulak punya la rajin nak belanja aku makan.. hahaha.. Semoga Allah murahkan rezeki dia dan keluarganya.

image

Amacam ? Nampak sedap atau biasa je ? Haaaa… Sedap woooo ! Kambing la katakan… Hehehehe..

Ada kawan tanya kat mana boleh dapat satay kambing kuah kicap ni.. Aku tak pasti nama sebenarnya.. Macam macam gelaran diberi dan aku makan jer ! Hehehe.. Nama tu , boleh dicipta je pon..

Ok.. Mana nak dapat ? Satay ni laris setiap malam. Dijual di Puchong Prima , ( belakang restoran Ikram Mikael ) Kedai Barokah Ibu Ani. Nak call dulu sebelum datang pon boleh.. Nak buat tempahan pon boleh.. Call je no tel : 016 658 0034.

Rasa la sekali.. baru tau penangan dia camana.. hehehe..

6 ulasan:

  1. kalau tengok gambar jer rasa macam biasa jer..tak tahulah kalau sdah makan..hehe

    BalasPadam
  2. Mak aiii.. Terliur den tgk.. 😭

    BalasPadam
  3. Ini Sate Madura Ben, nampak biasa tapi sedap...kuah padanan kicap, kili padi dan perahan asam limau....Klau kt PJ ini kami selalu makan di Kg Kayu Ara.

    BalasPadam
  4. teringat satay daging dekat taman medan..rupa tak menarik sgat, tapi bila teringat rasanya..kecur air liur

    BalasPadam
  5. Macam daging masak kicap pun ada rupanya

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.