Tak bawak dah kamera !

 

Selama ni , aku dok usung Sony Alpha 5100 ke hulu ke hilir.. Tujuan ? Apa lagi.. kata paparazi ! Hahahaha.. Takde keje la aku nak jadi paparazi.. Tujuannya , nak amik gambar je la.. kan ?  Walaupun ada Sony Xperia Z3 , aku rasakan gambar dari Sony Alpha 5100 lebih cun ! Mungkin aku yang tak pandai amik.. hehehe.. Tapi sebagai seorang amatur dalam bidang ni , aku perlukan sesuatu yang ‘mudah’ dan pantas..

Semalam , bila aku dapat Sony Xperia Z5 Dual , perkara pertama aku buat ialah..test kamera ! Dan hasilnnya ? Hurmm..

image

Hurm…. cam ok je kan ? Test lagi..

image

Hurm… ok ? Test amik gambar makanan lak.. Acaner ?

image

image

Ok… tak perlu dah telefon jenama lain dalam poket aku  pasni dan usung kamera tu ! Hahahaha..

Lega…

10 ulasan:

  1. clear gile gambar dia..cantik...Fida pun la ni dah pakai sony dah..bateri pun tahan..gambar pun cantik..cuma camera font je ga,bar kurang..nanti nak beli sony Xperia Z5 Dual pulak la

    BalasPadam
  2. bercadang nak beli sony xperia C5 Ultra Dual...ok x ben?

    BalasPadam
  3. kamera tu ada food mode tak? cun jugak kalau guna. note 5 ada. hikhik

    BalasPadam
  4. errr..ok...kamera yg ada tu dah tak guna dah kan? ;)))

    BalasPadam
  5. part amik gambar makanan tu memang best..

    BalasPadam
  6. fulamak pic dia..mmg tak payah bawak kamera dh..

    BalasPadam
  7. wow,,, not bad,,,, cantik sangat....

    BalasPadam
  8. Cantik dan sharp gambar..memang puashati..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.