Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 2 Oktober 2016

De’Xandra vs perfume mahal !

 

Ah , sudah.. mana hilang pulak perfume aku ni ? Last aku pakai , masa balik Kelantan ari tu. Pastu tak nampak dah.. Adeh.. salah letak ke ? “. Bisik hati kecil aku.

Perfume yang aku katakan tu , ialah De’Xandra. Tak dinafikan memang wangi perfume ni dan agak lama bertahan walaupun harganya agak murah berbanding perfume yang selama ni aku beli.

image

image

Tak jumpa cari.. aku tak boleh keluar gi jumpa orang tanpa perfume. Terasa tiada keyakinan langsung. Destinasi pilihan aku ialah Alamanda. Plan awalnya nak ke Body Shop. Ada banyak pilihan namun aku bauanya aku tak beberapa berkenan sangat.

Kemudian aku terberhenti di satu kedai perfume. Kat situ gak ada jual alatan mekap. Tak ingat kedai apa tah.. Terus aku masuk. Dan kemudian disapa seorang promoter wanita. Bagus layanan dia. Takda double standard walaupun aku berpakaian selekeh ketika tu..

Aku tanya dia pelbagai soalan dan dia menjawab dengan tenang. Aku mintak bau ‘kayu’ atau bau ‘hutan’ .. Nak kesegaran gitu.. hehehe..

Dan dia hulurkan satu perfume yang tak pernah aku dengar selama ni.. hehehe..

image

image

Bau dia ? Sedapp.. memang bau kayu bercampur dengan hutan ! Terasa kesegarannya namun masih terasa macam ada kekurangan.. Hurmm..

Aku kembali cari perfume De’Xandra. Aku teringat.. aku letak dalam beg balik kampung ari tu.. Aku cari dah jumpa ! Tinggal skit jer ! Huhuhu.. Dapat la pakai gi gym atau g jogging mahupun g lepak malam malam..

Perfume mahal tu.. pakai sebulan sekali dah la.. Hehehe.. Mahal kot.

3 komen :

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

en suami baru bg 1 botol perfume tu..mmg thn lama bau die..brbaloi la

mas saari berkata... [Reply to comment]

tak pernah cuba lagi perfume de'xandra tu.. member pun ckp tahan lama bau dia

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

dexandra belum cuba lagi

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI