Ahad, 11 Jun 2017

"Jangan sesekali minum Kopi Badang ! Jangan kata abang tak payung , yer ! "

Pertama kali aku rasa Kopi Badang , ketika pelancarannya di Saloma Bistro , bulan lepas. Kemudian aku ceritakan mengenai Kopi Badang pada insan insan yang aku kenali ! Kenapa ? Sebab aku nak mereka amik peluang 'menguasainya' sebelum terlambat ! Ada yang berminat dan amik nasihat aku dengan menjadi stokis... dah mula seronok dah ! Hahaha.. 
Ok...Semalam di RUANG , Shah Alam.. ada satu event yang aku dan rakan rakan blogger #KBBA9 hadiri. Diorang ni tak pernah minum lagi Kopi Badang. Aku nasihat diorang jangan minum sesekali minum Kopi Badang ! Diorang tanya kenapa .. Aku senyum. Biarkan je mereka dengan persoalan mereka.. 
Azan Maghrib berkumandang.. Semua pakat amik makanan dan minuman. Tiba-tiba Hanani , salah seorang rakan blogger yang makan semeja dengan aku berkata , " Sedapnyaaa Kopi Badang ni ! ".
" Haaa.. aku kata dah.... Jangan minum sekali ! Sebab kalau minum sekali , mesti nak berkali kali ! Sedap wooooo ! Aku sendiri dah jadi peminat setia Kopi Badang ni ! ". Dan seorang lagi rakan blogger mengakuinya.. malu malu sudah nak gi beratur lagi ! Hahahaha.. 
Malu la kononnn.. nak menyorok disebalik Kopi Badangla  tuuu kononnya ! 

" Dik , jap yer.. Abang bancuh baru. Dah abis pulak. Laris malam ni "
" Tak pe bang. Demi Kopi Badang , saya sanggup menanti ! " 

" Saya pon sanggup beratur.. Nak tapau bawak balik , boleh tak bang ? Nak kasi suami rasa ! " 

" Betul la sedap ! Terbaikkk Kopi Badang. " 
Lalu kedua mereka membawa pulang sekotak Kopi Badang untuk mereka minum bersama keluarga tercinta. Kalau abis , sila beli lagi yer.. Hahahahah.. Macam aku laaa... Aku dah memang jadi peminat setia malah akan jadi stokis dalam minggu depan ! Nak bawak balik Kelantan.. jual kat sana. Heehehehhe.. Sedap okkkk ! Tak menyesal punya laaa.. Sebab tu jangan sesekali minum Kopi Badang ! Kena minum berkali kali.. baru puashati.. Dan esoknya , sila minum lagi.. Hehehehe.
Kisah benar ini dipaksa berlakon semula oleh aku. Blogger terlibat ,Yani Yusuf dan Mama Kembar 3.

5 komen :

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

Serius memang sedap.. Ketagihhhhh 😋😋😋😋 Balik terus buat utk ensuami. Dia lak ketagih hihi

Emarieys berkata... [Reply to comment]

Dah ramai berjangkit dah..

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Minum ngan ais memang sedappp! 4 cawan i blasah smalam tau aben hahaha

Dura Norell berkata... [Reply to comment]

Wah! Nak kene try jugak ni😀

mas saari berkata... [Reply to comment]

Hehehee, diaorang pun dah ketagih. Saya nak beli untuk husband, dia mesti suka. Peminat kopi tu!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI