Jumaat, 4 Ogos 2017

Camana aku hilangkan lemak di bawah dagu , belakang tengkuk dan buat 'jawline' ?

Selepas ditegur seorang kawan blogger sewaktu event di Sunway Lagoon , aku terus nekad untuk kembali masuk ke gym !! Dia kata leher aku 'takda' ! Hahahaha.. hampeh tul ! Tapi syukurlah.. aku amik positif. Aku mulakan langkah kanan... ke gym dan kebetulan wife aku ada beli satu produk ! Aku pun try laa.. hehehe.. 
Dalam aku abiskan stok aku dan wife.. hehehe... ternyata nampak kesannya bila ada kawan tegur ! Huhuhu.. 
Walhal sebelum ni , pipi dah macam pipi Qhaliff ! Hehehehe... Aku rasa sebab lotion tu kot , hilang pipi tembam aku dan lemak bawah dagu tu ! Tapi bukanlah hilang 100% ! Aku tak jaga makan sangat.. 
Segalanya hancur bila Ramadan tiba dan disusuli Syawal ! Out of  service !! Hahahaha.. Hancur segalanya.. Sekarang , kena mula dari 'bawah' balik. Bukan mudah.. semangat kena kuat ! Dan sokongan dari keluarga serta rakan rakan juga penting ! Hahahaha.. Adoiyai..
Oh yaaa.. nak tau aku pakai apa ??? Hehehehe.. 
Mana nak dapat ? Ni produk Sendayu Tinggi. Bagi aku memang bagus la.. sapu kat perut sebelum workout atau keluar gi kerja dan malam sebelum tidur ! Tapi makan mau jaga yer. Kalau melantak cam ular sawa pastu nak kurus cam ular lidi , jangan mimpi la yer.. 
Aku ada 14 hari untuk hilangkan boroi dan lemak belakang tengkuk ni.. bawah dagu pun dah ada balik ! Huhuh.. nak gi gym , memang tak sempat sangat. Sian tinggal anak anak ngan wife. Aku kena workout kat rumah je.. Moga berjaya ! Heee... 
Bukan mudah.. tapi tak susah ! Kalau disiplin , inshaAllah..

7 komen :

Afiq Halid berkata... [Reply to comment]

Kata kita la tu makan macam ular sawa. Hahahaha. Thank you Abg Ben for info. Okey, boleh sambung makan.

Mirwan Choky berkata... [Reply to comment]

Berkhasiat ke tu?

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Kadang badan susut...pipi,dagu,lengan...adus...susah nak nampak shape.

addygagah berkata... [Reply to comment]

Nak beli lah... berapa ringgit ben?

Yana Sakura berkata... [Reply to comment]

Yg penting disiplin.. Disiplin oke dpt la hasilnya..kalau tak kelaut la jawabnye.. Haha.. All the best Abg Ben.. Chaiyok2

mas saari berkata... [Reply to comment]

Nak naikkan badan memang senang kan, nak turun tu yang susah. Kena kuatkan semangat untuk mula balik.

missalongwani berkata... [Reply to comment]

produk ni mmg jadi abg ben....n produk ST ni mmg terbaik...skrg mak dia buat yg JRM...kalu ubat2 herba dalaman utk kesihatan..sy rekemen sbb sy makan..dan saya cube abg ben..yg JRM..kebanyakkan mak dia jual online...xde kedai sgt kecuali kl kot ade..jgn beli yg di toko2 jamu...sebab kemungkinan tiruan..itu yg di maklumkan oleh pn rozita...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI