Sea Rafting di Legend Cherating Beach Resort menguji semangat sepasukan !

Ketika aku dimaklumkan oleh 'orang kuat' Legend Cherating Beach Resort , En. Meor Amran yang mana aktiviti di hari terakhir akan menjadi paling mencabar dalam semua aktiviti pada Family Day #KBBA9 yang lepas , aku sebenarnya.. hehehe.. agak cuak gak la lebih lebih lagi dimaklumkan dengan kehadiran dek ubur ubur yang mampu memberi 'kemanisan' pada tubuh badan ! Hahahaha.. 
Tapi segalanya berubah selepas menyaksikan rakan rakan terutama yang perempuan bersungguh sungguh nak menamatkan acara kali ni ! Waduhhh... Badan sado tapi segan ngan ubur ubur !! Aparaaa ! 


Acara ni nampak mudah tapi sebenarnya menguji kepantasan dan kemahiran. Terus terang , peranan aku tampak berjaya di atas laut jer.. Setiap pasukan diberikan buluh , tali dan tayar saja. Kemudian buat rakit.. berdayung di lautan dan kemudian buraikan balik seperti sedia kala ! Haaa... Bayangkan ! Ditambah lagi dek kepanasan ketika tu.. sememangnya sangatlah mencabar ! Tapi Alhamdulillah , berjaya diselesaikan tanpa ada sebarang kecederaan. Hehehehe.. Terbaik korang ! Bangga aku dapat bersama sama korang semua ! 
Selain Sea Rafting , aktiviti yang boleh dijalankan di sini ialah... 
Explorace , Obstacle Cource ,Telematch

Banana Boat Ride , AirHead Viper , All Terrain Vehicle ( ATV ) 

Sand Art , Rabbit Feeding , Batik Painting ,Releasing Baby Tutle 

Sememangnya Legend Cherating Beach Resort sekarang ni banyak perbezaan dari sebelum sebelum ni. Aku rasa mereka yang datang sini pasti akan kembali semula.
Untuk maklumat lanjut , boleh ke www.legendresort.com.my

7 ulasan:

  1. Huargh bestnyaaa tapi selalu tak suka buat aktiviti mencabar macam ni

    BalasPadam
  2. bestnyaaaaa,rindu rakit buluh di sungai pahang hehehe tapi ni kat laut fuhhhh....panas ceng weiii..

    BalasPadam
  3. agak terkilan tak dapat join sebab exam.. tp takpelah.. next time wajib join ni.

    BalasPadam
  4. bestnya. sesuai nak buat team building kat legend cherating ni

    BalasPadam
  5. Memang best sea rafting tu, saya yang tak join pun excited dan teruja tengok.

    BalasPadam
  6. Aktiviti semuanya memang best. Tambah best sebab semua yg join sporting.. Belum pun seminggu balik.. tapi dah rasa rindu yg amat...huhuhu

    BalasPadam
  7. I tak pernah rasa naik rakit huhu

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI