Kualiti baju melayu dan kurta dari Nawy.My bikin aku jatuh cinta !

Sebelum Ramadan hari tu , aku dah gi dah buat tempahan. Rasanya puashati dah ! Tapi kelmarin , Nawy bagitau ada kurta serta baju baru , aku mengigil tangan ! Hahaha.. Bukan apa... 2 helai kurta yang aku guna ari tu , sangat puashati ketika pergi menunaikan solat Terawih. Tak bikin aku berpeluh pun. Dan kainnya lembut. Kulit tak gatal. 

Dan pagi ni , di kala penduduk Kuala Lumpur sibuk balik kampung halaman masing masing , aku ke butik Nawy.My yang terletak di Cascades , Kota Damansara. Dari Sepang ke situ cuma mengambil masa 40 minit jer. Fuh... lega kau ! 

Kain baju kurta yang aku pakai di bawah ni streacable. Maka sedap sangat la. Takda la baju tertetas seperti sebelum sebelum ni terutamanya di bahagian ketiak disebabkan bentuk badan aku ni ha.. Huhuh.. 

Harga.... standard kurta sekarang jer. Ikut kualiti kain dan jahitan. 


Suka betul aku dengan warna dan design kurta yang ni. 


Baju Melayu di atas, aku tak jadi amik sebab terpikat dengan color baru. Hahahah... Tengok kat bawah ni haa.. Dua dua cun tapi aku nak sedikit kelainan tahun ni. Maka , tema color keluarga aku tahun ni... ikut di bawah ini. InshaAllah.. Hee..

Yang dibawah ni , design baru Nawy.My . Kain guni ( orang sebut ) ni , cantik tapi tak sesuai dengan kulit aku. Kecewa gak la. Hurm.. tapi tak pe... ada banyak lagi pilihan terutamanya di booth Nawy.My di The Curve. Aku nak gi sana nanti , untuk tengok yang lain lak. Tempahan aku pun siap hari tu dan akan amik kat sana jer. Senang skit nak ke sana dengan MRT. Malas nak memandu. 







Butang baju dari Kandawaris. Pun boleh didapati di Nawy.My

Dua keping gambar di bawah ni adalah booth di The Curve. Sebelah Giordano / Dorothy Perkins. Buka jam 10 pagi dan tutup jam 10 malam. Haa , banyak warna dan design di sini.  Boleh la serbu kat sini dan pilih mana yang korang berkenan. Harga  ? Hee.. ada kat situ semua. Apa pun , kasi test dulu. Selesa kalu , harga leh runding. Eh ? Hahaha.. macam aku boss jer.. 



Cepat !! Biasanya Nawy.My akan kehabisan sampin sebab sampin dia cantik cantik ! 

17 ulasan:

  1. Lawa lawa pattern dia. Mengancam.

    BalasPadam
  2. Smart! Kain jenis stretchable lah best, selesa pakai.

    BalasPadam
  3. Smart la baju dia. Nampak selesa

    BalasPadam
  4. Serius lawa. yang penting boleh pakai hari-hari dan tak over melampau.

    BalasPadam
  5. Menarik ni.. Tgh survey baju raya husband lgi

    BalasPadam
  6. Cantik cream tu.. soft jer..

    BalasPadam
  7. Ni yg aben pakai masa g buka puasa kat sacc kan?

    BalasPadam
  8. Paling penting selesa..cantiklah yang pattern baru tu..

    BalasPadam
  9. Harga macam have2 je 🤔

    BalasPadam
  10. Semua lawa, design pun menarik.

    BalasPadam
  11. lawa design tp jauh plak nk pegi sna

    BalasPadam
  12. smartttlahhh, material pun nampak bestt. ni belikan dd mesti lagi ensem laki akuu

    BalasPadam
  13. Yang dark blue tu nampak exclusive.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.