Nak sado ada jalan mudah !

Nak sado untuk berlagak ? Tunjuk badan ? Hurmm.... Atau sebenarnya nak jaga kesihatan ? Segalanya terpulang pada diri sendiri ! Apa pun niat, tiada jalan mudah melainkan banyak duit.. gi je buat pembedahan ! Hehehehe...


Aku yang pergi gym boleh dikatakan 4-5 kali seminggu ni pun rasa cam pelik apasal tak jadi jadi lagi badan aku ! Hahahaha... Walhal aku tau je kenapa tak jadi. Adakalanya , kecewa gak tapi aku niatkan je aku gi gym untuk pastikan aku tidak makan banyak di rumah dan banyak minum air suam. Kalau tak pergi , nafsu makan aku melonjak naik dan malas nak minum air suam ! 


Dah.. jom layan komik ni jap ! Idea aku punya dan dilukis oleh Rizal, kawan FB. 













Nak sado ni bukanlah mudah. Bagi yang benar benar komited dan punya komitmen , inshaAllah tercapai niat tu ! Tapi jangan sesekali amik jalan mudah dan jangan mudah putus asa ! Nak sado , kena ada disiplin dari segi penjagaan makanan dan juga semangat yang cukup kuat. Bukan ari ni angkat besi , esok dah boleh pakai baju ketat ! 


Bagi memastikan otot cukup makan , aku amik Cinch by Shaklee. Order hari ni, esok lusa sampai dah ! Hehehehe.. Beli dengan Ustaz Nizam di 013 9761627. Murah jer. Ni stok untuk Ramadan. Hee..


3 ulasan:

  1. memang bagus cinch shake ni.Ina dan suami pernah cuba ni,minum ni je..berpeluh. Memang best laaa,perasa latte tu sedap

    BalasPadam
  2. Rajin abg ben pergi gym. Dari awal sofia jadi blogger 2010 dulu lagi kenal abg ben sebagai kaki gym. Sekarang dah 2019. Dah berapa tahun tu abg ben main gym? Lama gila jut. Kobsisten pulak tu. Syabas baiya! Hehehe...

    BalasPadam
  3. Sejak beliau SPM

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.