Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 25 November 2014

Mudahnya dengan Tok Mommy’s Kitchen !

 

Nak makan apa tengahari ni ? “. Wife tanya. Memandangkan dia terpaksa amik cuti sebab Zahra kurang sihat , aku cadangkan dia masak je apa yang mudah dan pantas. Yang penting , kami bertiga makan ! Heheheh ..

Ni ada pes ayam masak merah Tok Mommy’s Kitchen. Pakai ni je masak yer ? “.

Aku anggukkan kepala. Aku tak kisah bab makan. Asal ada dah memadai. Malas nak berkira. Wife pon banyak kerja nak disettlekan.. Kang nak masak lelama kat dapur , meraung lak Zahra tu.. Hurmm..

Tak sampai setengah jam kat dapur , wife panggil makan ! Nasi , telur dadar dan ayam masak merah !

Alhamdulillah .. Masa untuk makan ..

Menariknya , Qhaliff join sama makan nasi ! Biasanya dia memang payah nak makan sama. Kena suap kat dia baru nak . Tapi kali ni , dia sendiri makan.

“ Tak pedas ke ? “ . Wife tanya aku. Aku gelengkan kepala.. Qhaliff , berselera makan ..

Selain ayam masak merah , dalam peti ais aku tu ada pes mee bandung , pes kari dan  pes asam pedas ! Standby jer bila bila nak makan .. heheheh ..

Mana dapat ?

Photo

Hehehehe.. Pilih dan order jer .. Oder minimum 3 pek dan penghantaran adalah percuma !

Mat Gebu pon semalam dah masak gunakan pes pes yang dijual di Tok Mommy’s Kitchen dan katanya , semua memang menyelerakan dan amat mudah disediakan ! Tak remeh dah terutama bagi mereka yang takde masa nak memasak di rumah tapi nak masak jugak ! Maksud aku , wanita berkerjaya atau si bujang lelaki  mahupun perempuan yang nak memasak laa ..

Kalau banyak masa , boleh deco deco cam Mat Gebu buat ni.. hehehehe ..

4 komen :

Eny Abdullah berkata... [Reply to comment]

saya rasa ini lah yg diperlukan oleh isteri2 yg bekerja.... para husband sila invest kat benda2 yg memudahkan isteri memasak mcm ni ye hehehe... tak payah susah2 beli gelang...
http://enyyusnizar.blogspot.com/

Fyna Ahmad berkata... [Reply to comment]

boleh lah cuba nanti.

ekjoz buluh berkata... [Reply to comment]

Kene try ni!.. kalau ada yang lagi pantas, memang aku berminat..

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

memang sesuai digunakan oleh isteri bekerja

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI