TUMI ? Berjenama ke ???

Masa aku dapat hadiah tu , tertanya gak.. Brand mana ni yer ? Tapi aku tau bukan calang calang punya ! Apatah lagi dibeli kat KLCC siap dengan paper begnya sekali.. Maknanya kalau aku nak beli sendiri , berfikir jutaan kali gak laaa...

Aku tanya wife aku.. Katanya jenama ni memang popular ! Dah , apasal aku tak pernah tahu pon ?? Hahahha.. Adoiyaiii.. Dalam gua lagi aku rupanya ! Aku tanya kawan blogger.. Jenama TUMI ni paling murah pon USD300 .Tu yang dia tau laa.. Skang ni tak sure la.. Katanya lagi.. Hurmm..

Aku post ke Instagram.. Dan ada komen yang mengujakan !


Takkan kot ???

Dan sebelum tuu... 


Hurmmmm.. siap boleh tukar lagi nama dan warna ! Free lak tuuu.. Perghhh.. 

Aku try cari pagi TUMI di Facebook.. Hurmm.. Apakah ada ? Giler la kalau takde !! Kan kan? Haahhaaa.. Dan jumpaaaa ! Er, tergamam tengok satu beg tu ! Beg yang serupa color dengan beg yang aku dapat ! Lawaaanyaaaaa ! 


Cantik kan ? Hahahaha.. Ok , beg yang aku dapat tu , aku dah guna semalam. Terus terang aku katakan , tali beg yang selalu kena kat leher aku ( silang ) pasti akan melahirkan satu lecetan ! Ala , melecet laaa .. tu pon terpinga pinga ! Huhhhh.. Tapi bila pakai beg Tumi tu, takde rasa pon ! Lembut jer tali dia !! huhuhuhu..

Rupanya , TUMI ni cukup popular dah.. Beg traveler gituuu.. Dan ada banyak produk lain mereka keluarkan.. 
Hurmm... cantik la pulakkkk beg beg dia ! Adehhh.. Ari ni nak g KLCC .. Boleh g tengok butik dia ! Huhuhuhuh... 




14 ulasan:

  1. siap boleh letak nama tu..tu palaing best tu

    BalasPadam
  2. cantik begnya. first time jugak dengar tumi ni

    BalasPadam
  3. alhamdulillah..siapa tahi ini salah satu lagi pintu rezeki untuk abg ben..amin...

    BalasPadam
  4. nampaknya kita berjiran ben... saya dari gua sebelah... huhuhu... tak tau jugak ada brand ni..

    errr..kirim yang oren tu boleh...hehehe...

    BalasPadam
  5. TUMI ni, kalau kat UK, dia brand yang ada kat Bicester Village seangkatan lah dengan JImmy Choo ke Polo Ralph Laurent, Coach camtu. Saya pun tak familiar juga sampai lah nampak beberapa kali & tengok harga memang rasanya tak mampu la.hahahaha..

    BalasPadam
  6. tumi mmg mahai.. kat jpo ada ribu2 rege dia

    BalasPadam
  7. TUMI - Bunyi macam nama kampung tapi nama brand kat UK rupanya.OKlah tu. Cantik pun cantik.

    BalasPadam
  8. Best nyer dpt free...dah lame keladi usja beg ni...kt pv ada...tapi berfikir gak nk dptkn...pokai poket nnt...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009