Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 30 Disember 2015

TUMI ? Berjenama ke ???

Masa aku dapat hadiah tu , tertanya gak.. Brand mana ni yer ? Tapi aku tau bukan calang calang punya ! Apatah lagi dibeli kat KLCC siap dengan paper begnya sekali.. Maknanya kalau aku nak beli sendiri , berfikir jutaan kali gak laaa...

Aku tanya wife aku.. Katanya jenama ni memang popular ! Dah , apasal aku tak pernah tahu pon ?? Hahahha.. Adoiyaiii.. Dalam gua lagi aku rupanya ! Aku tanya kawan blogger.. Jenama TUMI ni paling murah pon USD300 .Tu yang dia tau laa.. Skang ni tak sure la.. Katanya lagi.. Hurmm..

Aku post ke Instagram.. Dan ada komen yang mengujakan !


Takkan kot ???

Dan sebelum tuu... 


Hurmmmm.. siap boleh tukar lagi nama dan warna ! Free lak tuuu.. Perghhh.. 

Aku try cari pagi TUMI di Facebook.. Hurmm.. Apakah ada ? Giler la kalau takde !! Kan kan? Haahhaaa.. Dan jumpaaaa ! Er, tergamam tengok satu beg tu ! Beg yang serupa color dengan beg yang aku dapat ! Lawaaanyaaaaa ! 


Cantik kan ? Hahahaha.. Ok , beg yang aku dapat tu , aku dah guna semalam. Terus terang aku katakan , tali beg yang selalu kena kat leher aku ( silang ) pasti akan melahirkan satu lecetan ! Ala , melecet laaa .. tu pon terpinga pinga ! Huhhhh.. Tapi bila pakai beg Tumi tu, takde rasa pon ! Lembut jer tali dia !! huhuhuhu..

Rupanya , TUMI ni cukup popular dah.. Beg traveler gituuu.. Dan ada banyak produk lain mereka keluarkan.. 
Hurmm... cantik la pulakkkk beg beg dia ! Adehhh.. Ari ni nak g KLCC .. Boleh g tengok butik dia ! Huhuhuhuh... 




14 komen :

SITI SORFIENA SYASHA berkata... [Reply to comment]

cantikknyaaa

Siti Rohaida Yusof berkata... [Reply to comment]

untong la... :)))

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

siap boleh letak nama tu..tu palaing best tu

aswaleyla berkata... [Reply to comment]

cantik begnya. first time jugak dengar tumi ni

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..siapa tahi ini salah satu lagi pintu rezeki untuk abg ben..amin...

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

backpack. bestnyaaaa

Rozita berkata... [Reply to comment]

nampaknya kita berjiran ben... saya dari gua sebelah... huhuhu... tak tau jugak ada brand ni..

errr..kirim yang oren tu boleh...hehehe...

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

cantik, untungla org bagi

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

tak pernah dgr..cntik design die

Sophie Al-Yahya berkata... [Reply to comment]

TUMI ni, kalau kat UK, dia brand yang ada kat Bicester Village seangkatan lah dengan JImmy Choo ke Polo Ralph Laurent, Coach camtu. Saya pun tak familiar juga sampai lah nampak beberapa kali & tengok harga memang rasanya tak mampu la.hahahaha..

MrPiNGu Gonzalesz berkata... [Reply to comment]

tumi mmg mahai.. kat jpo ada ribu2 rege dia

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

TUMI - Bunyi macam nama kampung tapi nama brand kat UK rupanya.OKlah tu. Cantik pun cantik.

Keladi Ubi berkata... [Reply to comment]

Best nyer dpt free...dah lame keladi usja beg ni...kt pv ada...tapi berfikir gak nk dptkn...pokai poket nnt...

Widi Suningsih berkata... [Reply to comment]

ini memang mahal tapi sangat berguna untuk kita ..

Obat Herbal Untuk Maag Kronis Ampuh

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI