Penting ke dual sim dalam satu phone ? - BEN ASHAARI

Penting ke dual sim dalam satu phone ?

 

Tak ! Seriusss .. Tak penting pon ! Seriusss.. sehinggalah baru baru ni , aku pulang ke Kelantan melalui LPT2 dan singgah di RNR yang baru siap. Kereta tak banyak pon ketika tu. Terpaksa berenti sebab nak tunaikan hajat kecil.. hehehe.. dan mengantuk sangat !

Lalu aku check handphone.. Tiada signal ! Uik… dan aku check satu lagi handphone aku.. Ada !! Waaahhh ! Dan sejak tu , aku idamkan Sony Xperia Z5 Dual.. Heheheh..

Dan aku pun guna selepas ianya dilancarkan baru baru ni . Namun begitu , aku masih tak guna dua sim dalam satu phone. Aku masih guna dua phone tetapi terasa beban nak usung dua phone !

Sehingga tadi.. signal 4G dari Celcom hilang !

image

 

Aku yang baru nak update blog , terus mengelabah ! Aduhh.. bikin spoil ! Teringat DIGI yang sudah ada 4G LTE ! Tapi dah berminggu tak reload.. Rugi rugi ! Terpaksa tunggu ada signal Celcom 4G semula.

Hurmm.. sim skang ni macro. Nak kena g kerat kasi jadi nano baru boleh guna !

image

Nampaknya nak tak nak , aku kena letak jugak dua sim dalam satu phone ! Nasib baik aku ada Sony Xperia Z5. Puashati aku guna Sony Xperia Z5 ni.. Huhuh..

3 ulasan:

  1. Penting tu...memang penting. Tapi kita takde phone dual sim lagi. Hehe.

    BalasPadam
  2. penting gak jika ianya dipenting-pentingkan....

    BalasPadam
  3. penting.. tp btrey cepat khong. hehee.. sama la lisa .. usung hp bnyak2 pi mana2... :'( nk beli dual tp mmg akan kacau line .. heheh untung tk untung

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.