Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 17 Disember 2015

Wajarkah buat begini pada pengguna ?


Baru reload prepaid.. RM50 + RM3 ! Termasuk GST.. Tak pe , sabar .. sabar .. Dengar cerita , 1 Jan 2016 , GST tak dikenakan dah pada pengguna pra bayar dan rebat akan dipulangkan semula .. eh ?
Tapi... tapi... berapa kandungan kredit pulak dalam tu ? Kalau beli RM10 tanpat GST , maka dapat RM10 la kan ? Seperti dulu dulu..



Apakah kenyataan di atas ni adalah satu fitnah untuk memburukkan Maxis ? Hurmm.. Jahat tul laaa orang tuu.. Jangan la buat fitnah gini ! Aku tak rasa Maxis sampai hati buat gini. Apatah lagi kerajaan kita yang dicintai ! Kalau beli RM10 dapat la RM10 kan.. Tanpa GST dah ! Haa.. Barulah I LOVE PM .. 

Tapi kalau kenyataan di atas itu adalah benar ? Apakah rakyat sekali lagi terkencing ? Ops.. dikencing ? Adoiyai.. jangan la giniii ! Tak baik laaa.. Rakyat takde duit dah.. Nak top up internet camana ? Takkan nak guna free wifi ! Dah la takde free wifi ! Teruk la gini. Camana nak baca status Friends of BN cam ni ? Tak de dah la maklumat terkini selepas ni sebab tak leh nak reload data internet. Boleh sms je la pasni .. Adoi doi doi.. 

Harapnya semua ni satu fitnah untuk memburukkan nama Maxis dan Najib yang dicintai.. kan ? 

4 komen :

Puan Wawa berkata... [Reply to comment]

Apa pun tak boleh..

Sheila Adziz berkata... [Reply to comment]

nak cakap redha ke apa kalau kes cam ni... hehe

Etuza Etuza berkata... [Reply to comment]

Hidup ini penuh ranjau berduri..semoga ada perubahan sebagaimana Ben kata ..

A'ishah K. berkata... [Reply to comment]

saya rasa rakyat malaysia ni baik sgt. kalau kat negara lain, agaknya dah penuh demonstrasi dgn keadaan camni. the good thing is, malaysia masih aman (i seriously appreciate this - tak sarkastik langsung. janji). tapi tulah, makin hari makin kena pijak.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI