Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 15 Disember 2016

The Legend Resort Cherating destinasi percutian keluarga !


Cuti singkat minggu depan ? Atau bulan depan ? Tak tau nak bercuti ke mana ? Malas nak naik kapal terbang ? Nak sokong percutian dalam negara ? Heee..  Gi je pantai timur ! Memang terbaik untuk percutian dalam negara punya.
Legend Resort Cherating , Pahang  ni , bukan pertama kali aku singgah menginap di sini. Dah lebih 10 kali dan ianya tetap tidak menghampakan. Banyak faktor kenapa aku memilih Legend Resort Cherating ni dan paling utama ialah keselesaan dan pantainya yang bersih serta mendamaikan.
Hotel ni lama dah wujud. Tidak dinafikan bukanlah seperti hotel hotel mewah yang lain seperti yg pernah korang kunjungi dari sudut dekorasi bilik dan sebagainya tetapi bagi aku ,  Legend Resort Cherating ni , tetap memberikan aku penginapan yang memuaskan hati.
Yang pastinya jika kita datang sini bersama keluarga tercinta , ianya akan menjadi keseronokkan buat anak anak kita dan di sini , kedamaian menjadi teman baik. Tak perlu risau dengan bunyi bunyian yang memekakkan telinga. Suara ombak menghempas pantai adalah paluan yang sangat merehatkan.
Ok.. apa ada kat sini ? Hurmmm..  Pantai yang bersih ! Tu penting tu.. kolam renang mesra kanak kanak.
image
image
image
image
image
image
Gym pon hado.. heeee.. Seronok aku dapat berpeluh di sini..
image
image
Bilik camana ? Ok ke ? Besar ke kecik ? Ok.. bilik kat sini ada pilihan. Kalau sekadar berdua , harga dalam RM200 lebih. Tu harga ketika aku di sini. Lepas ni aku tak pasti la yer.. Kena call tanya sendiri. Dan nak bilik lebih besar.. harga lain..
image
Dan bagi mereka yang gemar makan , sekarang ni ada promosi makanan juga. Boleh cuba menu Atlantic Halibut. Aku rasa dah. Menepati selera aku. Dan ada banyak lagi makanan yang boleh korang cuba di sini..
image
image
Hainan Chicken Rice pon sedap !
image
Bagi mereka yang cam aku ni.. buat kerja di mana mana.. kat sini disediakan wifi percuma. Tak yah bayar dah ! Heee.. dan wifi pon ok connection dia. Leh update blog gak.. heee ..
image
Aku nasihatkan , booking dulu sebelum nak datang sini sebab senantiasa penuh kat sini.. Untuk maklumat lanjut korang boleh lawat http://www.legendresort.com.my/ atau ke instagram Legend Resort yang pantas reply mesej anda.. @legendresort.cherating.
Dan ini adalah hotel pertama buat Aariz Iman. Heee… Terima kasih The Legend Resort Cherating.
image
Pasni nak gi hotel mana lak eh..

26 komen :

Allene typicalmommy berkata... [Reply to comment]

Tak pernah lg sampai cherating... Kena masuk wishlist ni...

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Besarnya bilik... Kawasan pun cantik, dan swimming pool best!!!! Nak pergiiii!!!

Afiq Halid berkata... [Reply to comment]

Selesa betul bilik dia. View pun cantik dan menenangkan. Lagi seronok dapat bercuti bersama family. Best best

Dura Norell berkata... [Reply to comment]

Cantik pemandangannya :)

Normi Nieza berkata... [Reply to comment]

nice place..:)

Emarieys berkata... [Reply to comment]

tak hujan ke kat sana musim ni... anak-anak seronoklah dapat mandi pantai dan kolam sekali...

Daus Redscarz berkata... [Reply to comment]

Menarik ni.. boleh masuk dalam list ni..

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Dah biasa dengar hotel legend ni tapi baru tahu cantik nya!!
Tetiba rindu deruan ombak....

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

aariz iman sungguh sado! geram tgk!

athirah hassin berkata... [Reply to comment]

Boleh la try nti

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

bestnya in my list

PERMATABIRU berkata... [Reply to comment]

Cherating wajib masuk wishlist tahun bila xtahu huhu

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Menarik.. insya Allah kalo lalu pasti singgah

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

seriuosly bro,
pantai dia memang tiptop.
amik gambo cantik je nampk background.
hope kekal sampai bila2.

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

lama teringin nak pergi cherating . huwaa bestnyaaa tempat tu . kalau dalam 200 tu murah le jugak ...

Anil Wanina berkata... [Reply to comment]

fuhh... lama tak pegi cherating....

mas saari berkata... [Reply to comment]

Fuhhh serius cantik resort dia. Pi Cherating nanti nak menginap kat sinilah. Harga bilik pun berpatutan.

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Wahh bestnya cuti2 cherating..Fuyooo nampak best jer..Gambar akhir tuu..geram pulak.tgk peha Aariz..

muhammad nizam berkata... [Reply to comment]

pernah sampei... tapi.. aritu pool nampak x lawa cenggini... ni dah baekkk punyaa view

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Pernah menginap sini masa hanimun besttt oooo

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Bestnya! Kolam renang tu penting tu utk anak anak I, kalau tidur hotel je diorang nak mandi kolam. Konpem kena masuk list utk tahun depan ni

Sheila Adziz berkata... [Reply to comment]

cantiknye tempat.... tenang sgt... baby aariz seronok la ye....

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Bestnyaaa..kalau ade rezeki jejak juga nanti

anazarin dotcom berkata... [Reply to comment]

Cantiknya kolam renang dia...best nie

Lynda Che Lah berkata... [Reply to comment]

Memang The Legend best.
Nak repeat asyikla full.
Pantai dah upgrade tu nampaknya ngan
wood benches.
Swimming pool tu mmg tiptop bukan utk anak
je tapi utk mak pak juga :P

Ummi Nani berkata... [Reply to comment]

menarik boleh try nanti 1 malam..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI