The Legend Resort Cherating destinasi percutian keluarga !


Cuti singkat minggu depan ? Atau bulan depan ? Tak tau nak bercuti ke mana ? Malas nak naik kapal terbang ? Nak sokong percutian dalam negara ? Heee..  Gi je pantai timur ! Memang terbaik untuk percutian dalam negara punya.

Legend Resort Cherating , Pahang  ni , bukan pertama kali aku singgah menginap di sini. Dah lebih 10 kali dan ianya tetap tidak menghampakan. Banyak faktor kenapa aku memilih Legend Resort Cherating ni dan paling utama ialah keselesaan dan pantainya yang bersih serta mendamaikan.

Hotel ni lama dah wujud. Tidak dinafikan bukanlah seperti hotel hotel mewah yang lain seperti yg pernah korang kunjungi dari sudut dekorasi bilik dan sebagainya tetapi bagi aku ,  Legend Resort Cherating ni , tetap memberikan aku penginapan yang memuaskan hati.

Yang pastinya jika kita datang sini bersama keluarga tercinta , ianya akan menjadi keseronokkan buat anak anak kita dan di sini , kedamaian menjadi teman baik. Tak perlu risau dengan bunyi bunyian yang memekakkan telinga. Suara ombak menghempas pantai adalah paluan yang sangat merehatkan.
Ok.. apa ada kat sini ? Hurmmm..  Pantai yang bersih ! Tu penting tu.. kolam renang mesra kanak kanak.
image

image

image

image

image
Gym pon hado.. heeee.. Seronok aku dapat berpeluh di sini..

image
Bilik camana ? Ok ke ? Besar ke kecik ? Ok.. bilik kat sini ada pilihan. Kalau sekadar berdua , harga dalam RM200 lebih. Tu harga ketika aku di sini. Lepas ni aku tak pasti la yer.. Kena call tanya sendiri. Dan nak bilik lebih besar.. harga lain..

image
Dan bagi mereka yang gemar makan , sekarang ni ada promosi makanan juga. Boleh cuba menu Atlantic Halibut. Aku rasa dah. Menepati selera aku. Dan ada banyak lagi makanan yang boleh korang cuba di sini..
image
Hainan Chicken Rice pon sedap !

image
Bagi mereka yang cam aku ni.. buat kerja di mana mana.. kat sini disediakan wifi percuma. Tak yah bayar dah ! Heee.. dan wifi pon ok connection dia. Leh update blog gak.. heee ..
image
Aku nasihatkan , booking dulu sebelum nak datang sini sebab senantiasa penuh kat sini.. Untuk maklumat lanjut korang boleh lawat http://www.legendresort.com.my/ atau ke instagram Legend Resort yang pantas reply mesej anda.. @legendresort.cherating.

Dan ini adalah hotel pertama buat Aariz Iman. Heee… Terima kasih The Legend Resort Cherating.

image
Pasni nak gi hotel mana lak eh..

27 ulasan:

  1. Tak pernah lg sampai cherating... Kena masuk wishlist ni...

    BalasPadam
  2. Besarnya bilik... Kawasan pun cantik, dan swimming pool best!!!! Nak pergiiii!!!

    BalasPadam
  3. Selesa betul bilik dia. View pun cantik dan menenangkan. Lagi seronok dapat bercuti bersama family. Best best

    BalasPadam
  4. tak hujan ke kat sana musim ni... anak-anak seronoklah dapat mandi pantai dan kolam sekali...

    BalasPadam
  5. Menarik ni.. boleh masuk dalam list ni..

    BalasPadam
  6. Dah biasa dengar hotel legend ni tapi baru tahu cantik nya!!
    Tetiba rindu deruan ombak....

    BalasPadam
  7. aariz iman sungguh sado! geram tgk!

    BalasPadam
  8. Cherating wajib masuk wishlist tahun bila xtahu huhu

    BalasPadam
  9. Menarik.. insya Allah kalo lalu pasti singgah

    BalasPadam
  10. seriuosly bro,
    pantai dia memang tiptop.
    amik gambo cantik je nampk background.
    hope kekal sampai bila2.

    BalasPadam
  11. lama teringin nak pergi cherating . huwaa bestnyaaa tempat tu . kalau dalam 200 tu murah le jugak ...

    BalasPadam
  12. fuhh... lama tak pegi cherating....

    BalasPadam
  13. Fuhhh serius cantik resort dia. Pi Cherating nanti nak menginap kat sinilah. Harga bilik pun berpatutan.

    BalasPadam
  14. Wahh bestnya cuti2 cherating..Fuyooo nampak best jer..Gambar akhir tuu..geram pulak.tgk peha Aariz..

    BalasPadam
  15. pernah sampei... tapi.. aritu pool nampak x lawa cenggini... ni dah baekkk punyaa view

    BalasPadam
  16. Pernah menginap sini masa hanimun besttt oooo

    BalasPadam
  17. Bestnya! Kolam renang tu penting tu utk anak anak I, kalau tidur hotel je diorang nak mandi kolam. Konpem kena masuk list utk tahun depan ni

    BalasPadam
  18. cantiknye tempat.... tenang sgt... baby aariz seronok la ye....

    BalasPadam
  19. Bestnyaaa..kalau ade rezeki jejak juga nanti

    BalasPadam
  20. Cantiknya kolam renang dia...best nie

    BalasPadam
  21. Memang The Legend best.
    Nak repeat asyikla full.
    Pantai dah upgrade tu nampaknya ngan
    wood benches.
    Swimming pool tu mmg tiptop bukan utk anak
    je tapi utk mak pak juga :P

    BalasPadam
  22. menarik boleh try nanti 1 malam..

    BalasPadam
  23. dulu2 bank pernah buat event kat sini .. best jugak...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009