Tempah dengan KhaisyaDelite lagi !

Kelmarin... taska Qhaliff , buat majlis hari raya. Ibu bapa murid diminta bawa hidangan istimewa.. bertukar tukar rasa la gitu.. Aku pening pada awalnya nak bawa apa. Tetiba teringat kawan blogger #KBBA9 , Korie yang dah popular di Putrajaya dengan brownies , durian puff dan macam macam lagi produk dia.. hehehe.. Terus aku whatsapp dia. Tempah ! Selesai masalah aku. 
Esoknya , dia hantar terus ke lokasi !
Siap ! Cantik dan kemas buatannya.. nak makan pon sayang.. Haahaa...
Lega... tetiba kawan blogger whatsapp. Esok nak datang rumah ! Haaa ???? Ah, sudah. Nak masak apa ? Adeh.. rumah pon cam kapal karam. Banyak kerja nak kena urus balik ni la jawabnya. Wife mesti pening nak masak apa. Dah la seharian gi open house. Balik mesti penat. Esok nak bangun awal , kena g pasar... beli barang untuk masak nanti.. Er , wife yang uruskan. Huhuh.. 
Dia kata nak masak bihun goreng dan buat pulut mangga. Aku , pm sekali lagi Korie. Order lagi !! Hahahah.. Aku tak tau aku nak order apa.. Aku serahkan pada dia. Kasi yang terbaik punya... Huhuh.. Selesai masalah aku , sekali lagi. 
Ahad pagi.. wife buat bahagian dia. Aku buat bahagian aku. Dan gi amik barang tempahan aku di Putrajaya. Tengahari siap ! Tertanya apakah yang aku dapat dan rasanya kali ni.. Huhuuh.. Sampai je rumah , terus aku bukak.. Tak sabar nak tau.. Dan , tadaaaaa... 
Kek Pandan Gula Melaka

Mixed Cheese Tart
Hidang... tak sampai setengah jam , selesai ! Huhuhu.. Aku sempat rasa satu je. Tu pon dah sedap ! Tapi kita kena utamakan tetamu. Sila makan yer ! Huhuhu.. Aku leh order nanti. Nak bawak gi umah mak aku. Adik aku mesti suka punya. Dia kaki makan. Heeee..  Mak aku , kena jaga makan. Boleh makan tapi tak leh banyak.. 
Nak order ? Eh , boleh jeee.. Kalau nak order .. sila whatsapp ke 0196228446 atau pm di instagram , KHAISYADELITE ! Nasihat aku , order awal awal yer.. Dan dah order , jangan lak batal minit minit akhir.. huhu.. Tak baik buat perangai gitu.. eh ?  
Open table kat pejabat pon best wooo ! 

16 ulasan:

  1. Besnyeee..mmg sedap.. bes nye open house. Hehehe

    BalasPadam
  2. Memang berbaloi sgt order,sedap wooooo...penah order bawa buah tgn umah kawan last2 sendiri tak sempat rasa,mmg terbaik...dah rasa brownies,pandan gula melaka tu ,di jamin sedap oiiii....

    BalasPadam
  3. Wow. Menarik kuih2nya. Mesti sedap

    BalasPadam
  4. Biasa order durian crepe kat Abam Korie..Kebetulan masa tu ada kena pergi Putrajaya utk settle kerja..Last minit order...Terus Abam hantar kt Eirna..Mmg sedap dan servis pun terbaik..Anak2 pun suka..Jauh bwk dr Putrajaya ke Kedah..

    BalasPadam
  5. Sedap gile, menyesal amik sikit je haritu... Hahahahaha

    BalasPadam
  6. Kalau laa dekat nak oder gak hahaha..jauh la pulak.. tapi seyess laa tgk abam korie punya ni mmg nampak cantik comel jer ... sayang pulak nak makan hahaha... ada yang cantik2 lagi kan..nak2 mangga cheese cake dia .. fuhhh betol2 menguji kesabaran tekak laaa..

    BalasPadam
  7. Hahaha hasil terjah semalam dpt makan ni.. Dpt merasa kek pandan gula melaka dan cheese tart tu.. Memang sedap sungguh.. Dan bihun goreng tu pun sedap jugak.. Nak tambah malu. 😅

    BalasPadam
  8. Dah penah rasa... Memang sedap!
    Brownies dia tak muak, rase coklat pure punya.. Haishhhh.. Meleleh airliur bile cite ni... Huhuhuhu...

    BalasPadam
  9. Ok! Confirm nak order lepas ni. Thanks Ben for sharing

    BalasPadam
  10. Memang puashati sangat order, makan sekali pasti nak berkali². Dahlah sedap pastu cantik pulak buatannya tu, heheheee!

    BalasPadam
  11. kannnn ....aku memang dah pernah order dari manggo cheese cake lagi ....kek pandan gula melaka tu siyes memang sedap ....kalau nak bagi mak yg tak manis2 order yg red velvet ...sedengan jer rasanya not so sweet ...memang suka order ngan khaisya delite

    BalasPadam
  12. sayang nak makan... tengok jer meleleh air liur ... huhuhu

    BalasPadam
  13. Pernah rasa brownies dia, memang sedap sgt

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009