Selasa, 1 Ogos 2017

Bil perubatan untuk Zahra , RM8K !

Wife dapat surat dan terus turun ke kaunter untuk urusan pembayaran dan discharge. Aku jaga budak budak di wad. Nasib baik la  ada insuran.. dapat la duduk bilik single. Kalau takda insuran , nak bayar sendiri , entah berapa lak ! Masa ni aku jangkakan dalam RM1-2K je.. Deposit , RM1K... diorang mintak 2K ! Nasib baik ada kredit card. Kalau takda , jenuh gak la..  Tu kelebihan kad kredit la.. 
Wife masuk bilik. Soalan pertama yang dah aku jangka.. 
" Cuba abang teka berapa kena bayar ? ". Wife ni part duit memang berkira.. maksud aku 'prihatin' la berbanding aku ni.. Bila dia tanya gitu , aku mesti agak.. tinggi ! Tengok dari riak muka dia seolah olah macam tak percaya bil tu salah satu benda ajaib di dunia ! Haaaa.. 
Aku pun teka je la.. Main teka je laaa.. " 8K ? " . 
Dia senyum.. " Pandai abang... Aah.. 8K. " .
Terkedu aku. Tapi aku tak la hairan sebab yang datang buat rawatan pada Zahra , doktor pakar. Kena pulak hujung minggu . Memang double charge laa ! Huhuhuh.. Nasib baik la aku ada carum perlindungan insuran untuk anak anak aku ni. Aariz je belum tapi dah diuruskan. Alhamdulillah , selesai segala uriusan.. 
Tapi Zahra masih tetap dengan lasaknya. Seolah olah tiada apa yang berlaku. Aku punya la seriau tengok dia bermain kat rumah dengan Qhaliff.. 
Lebam baru nak nampak... Tunggu kering , benang jahitan dah gugur.. Baru letak krim Cosmoderm. Krim tu berkesan untuk menghilangkan parut. Aku pakai banyak kali dan syorkan juga pada rakan rakan yang mana ada parut jerawat mahupun parut  demam campak , gunakannya. Alhamdulillah.. berkesan ! Boleh baca di entri aku yang lepas , Hilangkan Parut Di Tangan Aku ! 
Produk Cosmoderm ni memang serasi untuk aku sekeluarga. Aku memang senantiasa simpan stok di rumah 1 



Tapi yang pastinya , aku kena jaga makan Zahra. Orang kata tak leh makan kicap.. nanti parut tu hitam ! Yeke ? Aku tak makan kicap pun tapi parut tetap hitam.. hehehe.. Dan banyakkan makan oren untuk proses pemulihan.. orang kata la ! Wallahualam.. Tapi yang pasti , aku kena rajin letak vitamin E ni.. Kang dia dah besar , dia tengok muka ada parut.. sedih dia.. Huhuh.. kan kan ? 
Oh yaa.. ada yang tanya.. camana nak guna set produk parut Cosmoderm ni.. Senang je..  Ikuti langkah ni.. 

Langkah 1: Bersih
Vitamin E Facial Cleansing Foam membersih minyak, kotoran dan debu tanpa mengeringkan lapisan kulit.   

Langkah 2: Segar
Vitamin E Toning Lotion membersih dengan lembut dan mendalam untuk membuang sel-sel mati dan sisa pencuci.  Sapukan di atas muka dengan menggunakan kapas.

Langkah 3: Eksfoliat
Vitamin E Magic Exfoliating Gel eksfoliat secara lembut dan berkesan untuk membuang sel-sel kulit mati, bintik hitam dan bintik putih. Sapukan ke atas seluruh muka yang kering sebanyak  2 – 3 kali seminggu.

Langkah 4: Lembap
Vitamin E Cream 1,000 iu adalah pelembap ringan yang bantu memudarkan parut dan cela sambil melembapkan kulit.

Langkah 5: Sembuh
Vitamin E Oil 15,000 iu mempercepatkan penyembuhan parut dan cela, melembapkan kulit kering dan tegang dan juga bertindak sebagai minyak terapi wajah. Sapukan 2 – 3 titik Vitamin E Oil 15,000 iu ke atas muka / kulit dan urut perlahan-lahan.

Faham tak  ni ? Kalau tak paham , sila ke www.cosmoderm.com.my atau kalau malas nak bac , boleh je telefon terus ke :  +603 5879 6150 / +6016 210 4287 ( Mon - Fri : 10am - 5pm )

Oh yaaa.. alang alang membeli online kan , sila order Deep Heat Lotion ! 
Perut mengah kekenyangan... lenguh , salah urat.. boleh guna lotion ni ! Sangat mujarat. InshaAllah. Baca entri Wajib Bawa Ke Mana Saja!  
Jangan lupa follow :
Untuk info info terkini !


12 komen :

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Alhamdulilah dah boleh discaj...fuhh bil tu kalau tak ada insurans mmg naya! Mujur ada kan...lega bg rawatan terbaik utk anak...x rugi!

Oh boleh hilang parut chicken pox ye...nak sarankan kt ipar la baru2 ni semua anak dia kena ciken pox tu...

Semoga parut zahra hilang...amin

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

X pnh cuba lg this one.. btw gws kakak ara..

IQ = Izyan Balqis berkata... [Reply to comment]

IQ baru je beli yg langkah 5 tu semlm...tup2 abv ben up entry psal krim ni. Kalau tahu cari krim ni dulu. Tengah nak hilangkan parut kayap dekat bdan anak.

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

gws kakak ara

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Huhuhuhu mahalnyerr.. nasib laa kan ada insuran.. moga zahra cepat sembuh .. insyaallah ..

Norliza Nordin berkata... [Reply to comment]

wow mahal gak eh bil tuu

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

Allah... Kesian zahra..

fizafantagirO berkata... [Reply to comment]

Seriau tgk kesan jahitan zahra tu. Moga cpt hilang parut tu dengan cosmoderm! Get well soon ya sayangg zahra

mas saari berkata... [Reply to comment]

Perghhhh memang mahal bil, tapi ada insurans tak jadi masalah. Moga Zahra cepat sembuh.

mamapp berkata... [Reply to comment]

Alahai kenapa Zahra Tu. Syafakillah ye zahra. Bill hospital kalau swasta mmg gitu laa

Delimasari berkata... [Reply to comment]

BOLEH TAHAN JUGA MEREKA CHARGE - HARAP CEPAT SEMBUH

dorsett pink berkata... [Reply to comment]

mak aiii... berderau darah tengok resit rm8k

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI