Cuaca panas kering ! Gunakan ini untuk elakkan kulit muka..

Seminggu demam. Bila tengok terik mentari , terasa cam... aduh ! Jika keluar gi amik Qhaliff dari sekolah, terasa dah muka seperti berdebu. Ditambah lagi dengan jalan raya yang senantiasa dipenuhi dengan lori lori usung pasir membuatkan jalan raya senantiasa berdebu. Pastu gi amik Zahra di Putrajaya lak.  Makin gatal muka dibuatnya.

Apa yang aku buat ? Sampai sampai je rumah.. dah masuk waktu Zohor terus aku cuci muka. Pilihan aku, korang mesti dah tau ! Ramai dah mencuba dan 'berterima kasih' pada aku sebab mengesyorkan. Ada yang tak sesuai. Kena tengok kulit muka masing masing. Dapatkan nasihat dari pihak Cosmoderm sebelum membelinya jika korang tau kulit muka korang sensitif. Haaa... 


Aku dah guna Tea Tree Oil lebih dari 5 tahun. Lamaa woo ! Tak pernah plan nak tukar ke jenama lain. Sebab tu ada kawan puji yang aku , aktif di gym tapi kulit muka terjaga elok. Selain pemakanan, Kebersihan diri jua utama. Bagi yang menunggang motorsikal tu, sampai je pejabat atau rumah , segerakan cuci muka. 

Disebabkan aku selalu guna , maka aku kena pastikan selalu ada stok ! Selain aku , wife , anak anak dan mak aku juga suka guna produk produk dari Cosmoderm ni. Adakalanya , mak mertua di Kelantan akan kirim jika tahu kami nak balik ke sana. Biasanya gel mandian akan jadi pilihan dia. 


Selain pencuci muka , bila nak keluar rumah... aku akan sapu body serum pada badan aku. Pelindung badan dari cahaya matahari di tengahari . Tak la terasa pedih kulit tu bila disinari cahaya matahari walaupun ketika memandu ! 


Mana nak dapat semua ni ? Boleh order online di www.cosmoderm.com.my dan kedai kedai farmasi terpilih. Amalkan dan korang akan dapati perbezaan. Murah dan berbaloi ! 

Sebarang pertanyaan , boleh tanya di SINI .. 

17 ulasan:

  1. Haida pun xbertukar dh ke jenama lain. Stakat ni memang setia dgn produk ni

    BalasPadam
  2. mudahnak dapatkan cosmoderm sekarang ni ... online je dan paling best bila beli online dapat gift ..berbaloi !!

    BalasPadam
  3. Cleanser TTO cosmoderm memang terbaik. Selalu cilok pakai anak sulung punya time muka nak naik jerawat pakai ni terus tak jadi naik.
    Anak sulung memang pakai ni, sesuai untuk remaja. Muka dia tak de jerawat pun. Terbaik laaaa

    BalasPadam
  4. Memang baguslah gitu. Panas terik laincmacsm sekarang

    BalasPadam
  5. Bagus ben... wpun laki tp tetap jaga kilit n muka

    BalasPadam
  6. pernah pakai tea tree oil ni..best je..sejuk muka..

    BalasPadam
  7. cosmoderm memang produk terbaik..best.

    BalasPadam
  8. Alot of blogs I see these days don't really provide anything that I'm interested in, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know. Nice! thank you so much! Thank you for sharing.

    BalasPadam
  9. Saya pun tengah try TTO cleaner ni. Paling best, harga dia murah :)

    BalasPadam
  10. Yes, I think Vitamin E is very much helpful and makes our skin healthy.

    BalasPadam
  11. Thank you for sharing the Tips. Really there are no blogs which are made for men's skin care. I have bookmarked your website and waiting for more tips from you.
    QuickBooks Error 12007 | QuickBooks Error Code 80029c4a | QuickBooks Error 80070057 | QuickBooks Error 500

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.