Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 7 Februari 2012

Azwan Ali Oh Azwan Ali ..

 

Baru tengok video Azwan Ali di KLIA yang dah diupload ke youtube tu haa .Tu pon tak abis tgk .. Bingit arr ..

Apa dia buat kat KLIA ?? Melancongkah ?  Dia merahsiakannya woo.. Tak bagitau pon dia nak ke mana wook … Tapi ada gak la dia bagitau nak g umrah tapi dia ‘merahsiakannya’ . Pening wok ?? Aku pun pening wook. Aku tutup youtube , pening pon hilang .. 

Kesian aku tengok Azwan Ali ni .. Kesian kenapa Ben ? Yelah , dia kan kena hentam abis kat dunia realiti dan dunia maya ni .. Sampai nak g umrah pon dok cakap pasal dunia dia tu .. Hish .. Terbawak bawak kegeraman tu .. Aku faham ..

Aku rasa la kan , penyelesaian kepada masalah dia ni satu jer .. NIKAH ! Ramai wook awek skang ni .. Yang jadi followers tu kan ramai .. Mana la tau ada yang sudi ..

Yelah kan , nak kata g haji .. G dah .. G haji yer … Sekarang g umrah lak .. Haaa… Bagus la kan , dari dok menghabiskan duit tak tentu arah tu kan baik buat sesuatu yang bermanfaat dunia dan akhirat.

OK la bang Wan .. Semoga menemui ketenangan sewaktu mengerjakan umrah.. Harap pasni , volume laser tu leh turunkan ke tahap minima. Udah udah la dok ‘berperang’ yer.

BA : Memang betul , akaun Twitter tu milik kita . Tapi kan lagi bagus mentwit sesuatu yang berguna untuk followers kita . Secara tidak langsung , kita berdakwah . Dan paling penting ialah , penggunaan bahasa yang cantik dan molek. Bukan hipokrit atau menunjuk baik tapi ianya menunjukkan 'taraf' pemikiran kita secara tidak langsung sebenarnya.. Ikhlas atau tidak , tu antara kita dengan Allah .

Udah udah la yer .. Kita makin tua .. Biar jadi cam Zinadine Zidane , walaupun dah tak main tapi tetap legend ! Haaa.. Walaupun ramai bintang baru , tapi dia tetap diingati !

14 komen :

AmirahSM berkata... [Reply to comment]

setuju twitter bukan tempat luah perasaan x tentu hala

~AmyLiana86~ berkata... [Reply to comment]

xminat die...huhu

QasehSuci berkata... [Reply to comment]

berani mati komen mcm ni...tak takut kena saman ke brader ben...?
hu3

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

yupp! sape la kita utk menilai sesama manusia kan.. tp, setiap teguran tu sebenornye adalah 1 cara utk m'perbaiki diri if kita terima dr sudut yg sepatutnye.

(: gebangkembang :) berkata... [Reply to comment]

dah tak larat nak dengar cerita pasal dia -.-

Pka Rahim berkata... [Reply to comment]

azwan ali penah cakap die pelik kenapa die selalu je jadi kontroversi.

bagi saya bila die tutup mulut die dan diam je mesti takkan ade ape2 kontroversi. simple! ;)

Adzrien Shoppe berkata... [Reply to comment]

tak larat dengar bahasa dia yang 'indah' tu. bukan akak je menilai, anak2 pun komplen. setujulah dengan ben...

Mrs Z berkata... [Reply to comment]

gud entry ben! byk menda berfaedah sebenarnya dia boleh wat sebenarnya...tp ntah kenapa dia lebih terarah kpd kontroversi. kdg2 nampak murahan la pulak.

diANa hARiS berkata... [Reply to comment]

setuju denga Pka Rahim!
and tetiba insaf jgk dgn advice encik ben ashaari... twitter- adalah lebih baik kita berkata sesuatu yang mendatangkan kebaikan... kan kan..

http://dianaharis.blogspot.com

faizulosman berkata... [Reply to comment]

jadilah orang yg diingati dgn kebaikn kita bukan dgn nama keburukan...

http://www.mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/02/sambutan-maulidurrasul.html

tunteja berkata... [Reply to comment]

setuju sgt quote zinadine zidane!

shark berkata... [Reply to comment]

azwan mmg xkeh jd cam zidane..
tp PakNil boleh jd cam zidane..
hehe.

MaYa MustWany berkata... [Reply to comment]

cuba kalau dia banyakkan bersabar,biarla org/artis dok kutuk,dia diam..ni tak dia pun dok balas jugak..tak baik guna bhasa 'puaka' la."betina" la.diam lebih baik dri mmbalas.

iAwani Dotkom berkata... [Reply to comment]

moga dia kawin cepat.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI