Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 15 Mei 2014

10 jenis alatan gym di rumah berbaloi untuk dimiliki !

 

Ramai kawan aku tertanya camana aku masih mampu jaga badan walaupun dah sibuk jaga anak dan kerja ! Jawapan aku mudah jer.. Tiada alasan untuk malas bersenam.. Dan yang penting ialah kesihatan. Bersenam ni satu cara beriadah untuk rilekskan fikiran setelah penat bekerja atau lepaskan tekanan .. heee..

Terus terang , aku dah lama cari ‘chin up bar ‘ untuk letakkan di rumah aku .. Dulu , aku tengok ada kawan pakai tapi aku tak confident sungguh laa .. Takut jatuh wooo tapi aku beranikan diri untuk membeli dan gunakannya setelah melihat video di youtube !

Nampak macam tak kukuh jer ? Heheheh.. Alhamdulillah , selepas hampir sebulan aku guna .. takde tanda pon ianya nak tercabut. Kena check sebelum guna. Jangan main terus guna jer ! Apa jua kita nak guna sekali pon , kena pastikan keselamatannya .. kan kan ? Haaa..

‘ Chin Up Bar ‘ ni aku beli di nile.com.my dengan harga RM33 ! Beli pukul 2 pagi , kul 11 pagi sampai wo !! Penghantaran segera punya sebab tak sabar nak pakai ! Hahahaha ..

Yang dalam video diatas ni , murah lagi dari yang aku beli ! Baru RM28.90 jer !!

Boleh tahan berat sehingga 100kg . Aku , dah 80kg  ! Rileks je layan setiap kali lalu bawah bar ni.. hehehe .. Best ! Terasa beza bentuk badan aku sekarang. Tak yah selalu bergayut kat gym dah.. hee .. Ikut arahan cara pemasangan dan inshaAllah selamat ..

Selain ‘chin up bar ‘ atau ‘ horizontal bar’ ni , aku ada plan nak tambah lagi peralatan gym di rumah aku . Bukanlah niat nak jadi bodybuilder atau model catwalk gitu haa tapi lebih pada nak kemaskan badan dan jaga stamina. Pakai baju pon nampak kemas gitu.. kan ?

Antara peralatannya yang aku nak ialah ..

X Factor Weider : Perghhh.. aku mmg gemar layan kat gym kalau orang tak ramai.. Hehehe.. Sebab aku confirm lama punya kat situ.. Kalau dah ada , alangkahhhhh …. bestnyaa !

Yang dijual di www.nile.com.my , baru berharga RM169 sedangkan di pasaran , harganya ialah RM388 !! Jauh sungguh perbezaan harga .. Huhuh..

 

image

Yang kedua , Chest expander spring ni .. Murah sangat pon !! RM15.50 !! Murah kan ?? Haaa ..

 

image

 

 50kg Arm Workout Bar cuma berharga RM29.80 jer . Dulu aku ada satu , tapi dah abis berkarat ! Lama daaahhh pakai.. Tu masa aku mula mula nak workout. Kasi panas badan dulu.. Berbaloi ada menda menda gini kat rumah.

image

Shake Weight Dumbbell For Men @RM42.80Ada kawan tanya mana nak beli ? Ahaa.. Dah dapat jawapan kan ? Serius , masa aku beli kat luar , mmg mahal harganya ! Sekarang ni melalui pembelian online , jauh murah wooo !! Geram je tengok kan bila badan ketul ketul gini ! Sapa sapa boleh je dapat badan gini.. Heee.

image

Jangan risau pasal teknik nak gunakan dumbell ni.. Kat web Nile tu ada link youtube. Leh je tengok dan belajar !

Utk perempuan ada tak ? Adaaaaa !! Hanya RM34.30 je pon ..

image

Lagi lagi ?

Yang ni wajib ada ! Kenapa ??

image

Bila dah ada dumbell , ada Gym Chair ni.. mmg hari hari mau workout punya laaa ! Macam macam boleh buat dengan gym chair ni .. Huhuh..

Haaaa.. Aku tau , yang ni mesti korang suka punya ! Sila letak kat rumah satu ! Aku ada dah .. Tahan lasak gituuu .. Bagus baring atas dia bila  sakit belakang.. heee .. Ada pelbagai size .. heee.. Nak satu lagi untuk wife .. Yang ada ni , size aku.. heee..

Thick yoga ball ini cuma berharga RM22.50.

image

Utk abs lak camana ? Heee.. Ada dua sesuai gitu .. Abs 2 wheels roller berharga RM26.50.

 

Dan satu lagi .. Multipurpose Abs Workout Gym Bench @ RM279 !!

Macam aku kata tadi.. camana nak guna tu , jangan risau .. Segala tunjuk ajar ada di laman web nile.com.my !  Harganya ? Perghh.. confirm tak percaya punya laaa.. Murah woooo ! Boleh milik punya harga !

Kalau rasanya apa yang aku cadangkan ni agak tak berkenan , jgan risau .. Ada mcm mcm lagi peralatan dijual di www.nile.com.my . Masuk , pilih dan bayar. Pastu tunggu sampai je kat rumah.. Hehehehe..

Selamat Bersenam ! Ok , aku nak sambung layan chin up !

7 komen :

Lydia Miza berkata... [Reply to comment]

Wahh bola tu harga best. Tq ben entri ni. Bola sy dah bocor kucing duk cakar2

Lin Azlina berkata... [Reply to comment]

best! best! best! nk beli yg chair tu.... tq for the info

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

patutla badan banag ben maintain lagi..takde memboyot ke depan..hehee..bagus2..bola tu nad suka..

Jia Rizaira berkata... [Reply to comment]

kat umah den dah ada chin-up bar semulajadi kat pintu...hehehe...biasalah rumah org2 kampung...

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

thick yoga ball tu sgt2 menawan..! he3..

Vander Good berkata... [Reply to comment]

Teringin untuk memiliki alatan gim seperti ini.

Abang Ben follow lah blog saya yang tidak seberapa ini. Terima kasih.

www.vandergood.blogspot.com

sufii berkata... [Reply to comment]

best2..tak yah susah2 nak p gym lg..

nanti nak suh en suami beli jgk la..

tq 4 sharing:-)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI