Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 9 Mei 2014

Adik Qhaliff Iman , Zahra Nur Iman !

 

Alhamdulillah.. Terima kasih buat semuaaaa rakan rakan yang tak putus putus berdoa dan juga ada yang buat solat hajat untuk mendoakan wife dan ayah aku ..

Aku mulakan dengan ayah aku. Masuk bilik pembedahan jam 9 pagi dan berakhir jam 630 petang. Mak aku kata ada berlaku sedikit pendarahan di bahagian leher. Tapi dah ok.. Sekarang masih di bilik ICU. InshaAllah kalau takde apa apa , esok leh pindah ke wad biasa. Aku tak sempat nak gi tengok lagi .. Hurmm..

Wife , aku bersama dia dari jam 12 tengahari.. Pada asalnya kalau dia tak de perkembangan , dia akan dibuat caesar. Tetapi alhamdulillah , ada sedikit. Jadi nak tak kena tunggu bukak lagi beberapa cm ..

Aku pun tunggu je la kat dewan bersalin tu dari jam 2 hingga laaa lepas Maghrib. Doktor tu kata kalau tak keluar gak baby , maka lepas Maghrib , siap laaa .. Gulp..

Sebelum tu , pakar ada datang. Tanya nak epidural atau tak. Selepas dia terangkan secara terperinci kesannya pada wife , memandangkan dia punya sejarah sebelum ini tidak begitu cemerlang , maka aku kata tak nak amik ! Risau bahaya pada wife ! Lagi pun aku tau dia mampu lakukan !!

Dan , jam 8.10 malam.. setelah berhempas pulas bertarung nyawa .. maka lahirlah Zahra Nur Iman ! Berat , 3.75kg ! Lari dari sasaran asal yakni 3.2 atau 3.4kg !!  Tu pasal kena vacumn skit sbb wife dah tak larat nak 'push’.. huhu .. Sian dia ..

Alhamdulillah.. sepanjang aku bersama wife dalam tu , aku dapat pengalaman baru walaupun aku serupa patung tak tau nak wat apa.. Nak bagi dorongan , aku pulak yang macam dok meneran ! Huhuhu..

Susah woo nak beranak ! Hargai isteri dan mak anda ! Dan untuk wanita yang bergelar ibu .. anda layak bergelar HERO untuk anak anak anda !

67 komen :

wawalofa berkata... [Reply to comment]

Akhirnya....tahniah encik Ben dan isteri...semoga ayah dan wife segera sihat...baby Zahra ...welcome...Qhaliff totap pujaan hatiku...tahniah...tahniah...

Ahlam Miera Amirul Shafie berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben n wife jgk pada Qhaliff sbb dh dpt adik.. wahh sepasang dah... :) nama baby 2 hampir sama dgn anak buah sy zahra nur ain... walauapepn moga menjadi anak yg solehah.. amin tak lupa jgk pada ayah abg ben.. moga cepat2 sembuh.. aminn inshaAllah mudah-mudahan...

Mieza Everdeen berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah, tahniah buat abg ben sekeluarga ^_^ pasni Qhaliff dah ada geng nak buat pakatan kanak2 ribena, hehe

Azrey Rozie Eiman berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah. Tahniah ben & family.

syafakallah buat ayah ben. Semoga sembuh & diberi kekuatan oleh Allah

Mama Vogue berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..tahniah bro. Tahniah Qhaliff dah jd abam ;-)

Kak Tie berkata... [Reply to comment]

baby besar,patut la kena vacum..apapun syukur..semuanya selamat

nasa mulia berkata... [Reply to comment]

Tahniah Ben...semoga ibu dan baby sihat boleh discharge cepat...

akuzle ayu berkata... [Reply to comment]

Musim beby besar agaknya ni Ben. Hahaha.. Tengsss laa atas penghargaan yg diberikan. Tahniah again

Apabila Hati Terbuka berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah untuk ayah abg ben . dan Tahniah untuk abg ben dan isteri . Mesti Zahra Nur Iman comel macam Qhaliff Iman

Tim Cik KupuKupu Ungu berkata... [Reply to comment]

Waaahhh so x czer la yg ini ek..alhamdulillah...mesti comel sgt zahra ni...hihi..nanti next baby girl saya nak letak nama zahra jugak la.. Zahra Sofea..awwwww hihihi

Norma NML berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..tahniah Ben...

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

tertiba rasa sedih lak baca entry nie...huhuu..
tahniah untuk semua.. alhamdulilah..selamat :)

ieza ashaari berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah dan tahniah sekali lg..slmt berpantang utk isteri.

julia jamaludin berkata... [Reply to comment]

tahniah bro ben..dah sepasang dah..weeeeee....

Amirah Su'aidah berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg ben dan wife. Qhaliff dah jadi abang ..

Ayu AyuZali berkata... [Reply to comment]

Tahniah ben... Tahniah Zla.
ALLah saya yang tahu betapa gementar dan risaunya Ayu.

Syukur semua dah selesai. tak apa. nanti tengok ayah ben pulak

Semut Hitam berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..tahniah!!!

Yana Sakura berkata... [Reply to comment]

Syukur.. Alhamdulillah ayah dan wife Abg Ben selamat suda dari operasi masing-masing.. Dah dapat adik dah Qhaliff..smga Zahra Nur Iman akan menjadi anak yang solehah, baik kepada ibubapa dan jga abg dia Muhammad Qhaliff Iman.. =) Nanti kalau berkesempatan bole la buat sujud syukur Abg Ben =) Tahniah..lahir suda insan baru yang akan menyerikan lagi rumah Beben sekeluarga nanti..

UmmySheera berkata... [Reply to comment]

tahniah ben.. hadiah hari ibu utk wife.. :D

Niyaz Ayani berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah...
tahniah abg ben, isteri ngan abg qhaliff... :D heheeee...

UmmySheera berkata... [Reply to comment]

tahniah ben.. hadiah hari ibu utk wife.. :)

baby comel berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah, tahniah utk abg ben sekeluarga. Syukur sgt2, Semoga baby Zahra, ibu Zahra dan ayah abg ben sihat sejahtera. Sy pun sentiasa berdebar2 tunggu abg ben update status terbaru kt fb

MimahAjil berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben dh dpt sepsg....Alhamdulillah..wlupn semangat jgk bby tu...kuat semangat isteri abg ben nk lahirkn normal.ank sy 3.4kg pn dh rase tk terdaya...huhu

Zee Suhaini berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..tahniah abg ben dan kak zila..
hepinya dengar bila sumer dah selamat..
tak sabar nak tengok zahra..

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

Syukur Alhamdulillah.. bapa abg Ben, isteri dan anak selamat..
Tahniah buat abg Ben dan wife..
Moga mereka sihat dan kuat hendakNYA..
tak sabar nak tengok reaksi dak Qhaliff dengan kehadiran adik Zahranya itu.. ;)

Norehan Saad berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah semuanya selamat...
tahniah dpt baby girl
bangga menjadi seorang IBU...

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Tahniah yer bro... Qhaliff dah ada adik :))

Norasyimah Saifullah berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah Allahuakbar... tahniah En Ben.

shehan ismail berkata... [Reply to comment]

Tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! Happy leh cium bau syurga. kt kepala tu. wiwiwiw

Zuraida Rahim berkata... [Reply to comment]

Tahniah..

Rosmaini Abdul Razak berkata... [Reply to comment]

Nak nangis baca.....tahniah!

MisSinG StarZ berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah, tahniah a.ben dan isteri..tahniah qaliff da dpt adik..cantik nama nye..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Syukur..syukur..syukur alhamdulillah..berkat kesabaran..akhirnya kegembiraan menjadi milik abg ben sekeluarga..masyaAllah..tahniah..doakan untuk kami juga ye..Qhaliff punya tugas tidak kurang besarnya untuk menjadi contoh terbaik untuk adik zahra nur iman..☆♥

Are_Rull berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah dua2 nye slmt..berat sguh ye baby zahra..hehehe..
dan smga ayh abg ben pn sgra sembuh..

NurHafiza Fadzil berkata... [Reply to comment]

Tahniahh...

Camna la penerimaan qhaliff pasni dengan adiknya....huhuhu~

makin ceria blog lepas niiii dengan kerenah qhaliff dan adiknya....

^__^

Farah Noorlin berkata... [Reply to comment]

tahniah untuk abg ben sekeluarga...qhaliff jaga adik zahra tau...jadi abg penyanyang...

Ratu Hatiku berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah.. Tahniah Abg Ben..
Dan utk Ayah Abg Ben..semoga cepat sembuh.. Aminnn....

aziekz berkata... [Reply to comment]

alhamdulilah...syukur semua selamat..
tahniah..
seronok la qhalif ad adik pompuan..:-)

Mamaleesya berkata... [Reply to comment]

Congrats ben. Alhamdulillah bertambah khalifah Allah. Anugerah hari ibu.

Yatie berkata... [Reply to comment]

Akhirnya...Syukur Alhamdulillah, menitis airmata kegembiraan dan terharu di buatnya bila baca n3 ni..akak dpt rasakan saat sukar yg Ben alami...moga ayah Ben cepat sembuh juga buat Zla...tahniah dik, jaga diri dan slmt berpantang ya Zla..

Buat Ben, benar apa yg Ben kata tu..hagai isteri yg melahirkan juga ibu kita..mmng terlalu besar pengorbanan mereka...tugas Ben semakin berat skrng..moga Ben sabar dan tabah ya dlm menjalani kehidupan seharian...jaga diri dan kesihatan juga...mereka semua memerlukan Ben...so Ben kena kuat..

Buat Qhaliff ensem, jngn nakal2 ya sayang...dah jadi abang skng...moga jadi contoh pada baby Zahra Nur Iman..(alahaiii tak sabar nak tngk muka Zahra...)

cikJu'anne berkata... [Reply to comment]

Tahniah inche ben dan wife...sedap nama nya...zahra nur iman...semoga jd ank yg solehah...wah qhaliff da jd abg long...pasni kena sediakn nuttella 2 bekas la...hihihigi...apapun semoga selamat semuanya..wahhhh...my turn hujung tahun plak...mcm seram je....hihihihiji...

DYatie berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah. Tahniah abang ben serta isteri. Selamat datang Zahra Nur Iman.

Chekgu Azrine berkata... [Reply to comment]

Tahniah bro.
Dah ada sepasang

LynN LoLa~~ berkata... [Reply to comment]

whoaaa congratz abg ben dan isteri! tahniah gak kat qhaliff sbb dah jadi abg! hihi. 3.75 waaaaa besaaa nye babyyyy mesti chubby! <3

eriqueetiqaz berkata... [Reply to comment]

tahniah...tahniah...tahniah
da dpt sepasang Alhamdulillah semoga baby n emaknya sht ye...
boleh geng ngn my zara :)

afif92 berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..tahniah abg ben dan keluarga..yeay..qhaliff dah ada adek baru..

Nuzime Si Pari Pari Putih berkata... [Reply to comment]

Waktu sukar buat BEN Kak Nor rasa, tapi syukur alhamdulillah tiga-tiga insan kesayangan BEN ok, semoga ayah ben akan sembuh secepat mungkin, untuk isteri jugak, utk baby Nur Iman welcome to the new world, and utk BEN semoga menjadi anak, suami dan bapa soleh. Amin happy for you... ^_^

Darling Ninie berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah...
Salam Tahniah...
Semoga Zahra Nur Iman menjadi anak yang solehah... Membahagiakan sesiapa sahaja yang berada di sekelilingmu... Bahagia dunia & akhirat. Senantiasa diredhai & dibawah lindungan Allah SWT... Amin....

Yan Ty berkata... [Reply to comment]

Tahniah Abang Ben!

amirah berkata... [Reply to comment]

tahniah bro ben...moga bertambah rezeki

Cik Ayu berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..tahniah abg ben ! sedap nama adik qhaliff :)

Rozita berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah... tahniah.. terima kasih juga atas penghargaan pada kaum ibu..

diana nordin berkata... [Reply to comment]

tahiah abg ben..n qhaliff gk..mst die teruja kn dpt adik.. =]

diana nordin berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben sekeluarga..qhaliff mst teruja dpt adik kn.. =]

Nani berkata... [Reply to comment]

tahniah ben...semoga kelahiran baby baru lebih mneceriakan kehidupan ben sekeluarga...

patut ler susah isteri ben nak bersalin, dpt baby besar rupanya...apa pun tahniah sekali lagi dr saya...mesti lagi comel dan montel dr qhaliff kann...heheee...

Eraz Fadli berkata... [Reply to comment]

Tahniah bro.. :)

permatabiru berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..selamat semuanya..baby girls

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah and congrats abang ben, wifey and qhaliff.... memang betul bersalin bukan senang... lagi2 yang ada komplikasi... nak tengok gambar baby???

Fiza Rahman berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah...Operation ayah BA berjalan dgn lancar dan juga wife BA dpt bersalin secara normal.

amelia ramli berkata... [Reply to comment]

syukur alhamdulillah..tahniah abg ben & wife..yeahhh..abg long dh dpt adik...

Nur Afiqah berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah. Tahniah ben+isteri+Qhaliff.

Kathy R'bain berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..tahniah buat encik ben sekeluarga..

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben :)

cik violet berkata... [Reply to comment]

tahniah! update gamba baby. hehe

penaberkala berkata... [Reply to comment]

tahniah bro
dah boleh start tukar header blog, qhalif dan adiknya pulak,hehe

Maria Firdz berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg ben... Sepasang sudah...

Liyana Azhar berkata... [Reply to comment]

sayu pulak bace entri ni. huhu. tahniahhhhh BA..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI