Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 3 Oktober 2014

Cara mudah buat duit di internet !

 

Perhatikan tarikhnya ! 7/10/2012 ! Puan Yasalma atau nama sebenarnya Siti Salmah Noordin dah mula promosikan perniagaannya dengan caranya tanpa rasa segan silu !

image

Dan 2 tahun kemudian , Puan Yasalma kembali dengan penuh keyakinan dan memintak aku review produknya di dalam blog aku ! Sebelum ni dia tawarkan kelas percuma dan kali ni dia nak bayar ! Nampak tak kelainannya ?

Perniagannya iaitu sekolah menjahit secara online iaitu ‘ Yasalma Online Sewing School ( YSS ) ‘ dikenali ramai dan salah seorang rakan #kelabbloggerbenashaari sendiri pernah belajar menjahit di bengkelnya !

Apa yang aku nak sampaikan pada korang ialah , internet ni lombong rezeki halal dan juga haram . Kita tolak yang haram , cari yang halal dan diberkati Allah ! Banyak dan bersepah !!

Contohi Puan Yasalma ! Dia tak mengenal erti payah .. Berusaha untuk menaikkan perniagaannya dan akhirnya berjaya mencapai impiannya .

Sedikit latar belakang mengenainya ..

image

Semoga ianya menjadi pembakar semangat kita untuk bergelar usahawan satu hari nanti !

8 komen :

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Tahniah rezeki ... Moga rezeki beliau terus bertambah ..Rezeki Aben jugak ..Moga terus di murahkan rezeki ..InsyaAllah

Aminin berkata... [Reply to comment]

Macam tu laa .... Moga rezeki akak lebih bertambah dengan ilmu2 yang diberi kepada pelajar2 akak..

TunSha Ayunie berkata... [Reply to comment]

Ilmu untuk semua.. semoga kak salma terus sukses..

caliph shuriken berkata... [Reply to comment]

smoga trus dipermudahkan usaha mencari rezki halal ^^

Senandung Hatiku berkata... [Reply to comment]

Terima kasih sifooo.... dan semoga pn salma terus berjaya!

Annesa Abd Rahman berkata... [Reply to comment]

Ini cikgu saya..hehhe..sbelum g kelas x tau apa..bila balik dh boleh lukis pola jubah sendiri..alhamdulillah..

Annesa Abd Rahman berkata... [Reply to comment]

Ini cikgu saya..hehhe..sbelum g kelas x tau apa..bila balik dh boleh lukis pola jubah sendiri..alhamdulillah..

unittrustmalaysia berkata... [Reply to comment]

Wow....tahniah utk pn yasalma...namanya yasalma itupun dh unik... nanti saya nak tunjuk pula la...kasut-kasut yg saya buat pulak...sja nak mncuba jugak...klu ada masa jengoklah saya di www.myloteng.com
Saya dlm bidang investment...dulu suka2 duk rumah trade di bskl... sekarang dah tak mcm tu lg...sy trade lagi besar di ppp hong kong...tp guna duit org... lom mampu guna duit sendiri..insha allah satu hari nnti sy nk trade guna duit sendiri..sbb nya trade ppp di hong kong plg kurang pun mesti ada usd5j... so sbb itu sy guna duit org..sy hnya mkn komisen je...tp sy ada hobi buat kasut... lom berani lagi upload dlm blog kisah kasut....insha allah satu hari nnti ye...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI