Subsidi Minyak Ikut Pendapatan Individu ?

 

Hurmmmm … Gaji wife aku .. Gaji aku … Hurmm.. Camana nak kira ? Aku tak bergaji ni ..Hurmm.. Dah tu , yang menteri menteri ni .. org org kaya yang guna driver ni , isi minyak camana ? Kalau kena bagi Mykad ..detect , sah sah driver gaji kecik kan ? Eh , dasat mekanisma kalau berjaya dibuat ni …

image

Kelemahan ada . keuntungan pon ada.. Tapi harapnya , janganlah sasar pada rakyat jelata tertentu jer.. Camana pon nanti akan ada ‘ketidaktelusan’ akan berlaku ! Macam BRIM gak laa.. Tau tau , yang tak layak pon datang amik gak ! Hurmmm..

Aku , yang tak bekerja ni pon tak layak amik sebab gaji wife.. Acaner tu ?? Walhal gaji dia , tolak pi tolak mai .. tinggal habuk ! Nampak je besar tapi ??? Zaman ni wehhhh… RM100 serupa RM10 jer !

4 ulasan:

  1. Idea kerajaan selalu baik namun tetapi yang selalu jadi masalah adalah perlaksanaan.Dalam hal ini yang pailing penting adalah mekanisma nak tentukan pendapatan bawah 5k,kalau gunapakai sistem lama untuk rumah kos rendah rasanya tak menjadi...

    BalasPadam
  2. setuju..agak2 nak ambik kira mcm mn ekk..pemilik kenderaan kahh??feeling confius..hurmm

    BalasPadam
  3. 1 hari expenses mesti ada 200 dlm poket. Ada emergency ke apa ke senang sikit..emm

    BalasPadam
  4. itulah.. kita tunggu cmn kerjaan nak laksanakan.. yela mana tau kot dpt idea cara pelaksanaan yg best..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.