Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 25 September 2015

DIGI WWWOW Awards kembali lagi !

 

image

DIGI WWWOW.. aku pernah sertai beberapa kali ! Dan 2 kali ke pusingan akhir. Satu pengalaman baru dan berguna buat aku kerana di sana aku berjumpa dengan mereka yang punya aura dalam dunia internet. Tiada penyesalan walaupun tak pernah menang anugerah. Yang penting ialah tonjolkan apa yang aku ada !

DIGI WWWOW adalah salah satu medium untuk menghargai mereka yang benar benar punya pengaruh di dalam dunia maya seterusnya memberikan kesan di dunia realiti. Seingat aku ramai dah yang berjaya memenangi anugerah ini dan memberikan kesan positif pada mereka termasuk juga mereka yang tidak menang , seperti aku ! Hehehe.. Kesan positif !

Menariknya kali ni , kategori yang dipertandingkan dalam DIGI WWWOW memang  membuka mata aku. Sememangnya ramai di luar sana tu layak untuk sertai DIGI WWWOW kali ni.

Sebanyak 8 kategori dipertandingkan pada tahun ini. Dan 8 kategori itu ialah :

  1. Videos & Photography
  2. Social Influencers
  3. Independent Publishers
  4. Web commerce
  5. Mobile app commerce
  6. Social media commerce
  7. Social impact
  8. Social gathering

Salah satu kategori yang menarik perhatian aku ialah SOCIAL IMPACT ! Kenapa aku kata menarik ? Sebab aku dan team aku , blogger Kelab Blogger Ben Ashaari selalu melakukannya terutama dalam kerja kerja amal melalui media sosial ! Pastinya impaknya amat mengagumkan sama sekali !

Mengunakan media sosial dalam kerja amal atau kebajikan sememangnya sangat memberi kesan positif. Ramai je sanggup berkongsi dan memberikan bantuan tanpa banyak alasan. Ini kerana mereka yang menviralkannya adalah orang yang dipercayai. Inilah kuasa media sosial yang memberikan impak yang mengagumkan.

Jika aku tercalon dalam kategori ini iaitu SOCIAL IMPACT  , apakah akan aku lakukan ? Hehehe… Yang pastinya aku akan cari murid kurang berkemampuan di sekolah dan mendapatkan bantuan untuk mereka. Bantuan yang aku maksudkan ialah dari segi belanja , pakaian dan juga bantuan buku persekolahan. Berdasarkan pengalaman aku sebagai guru sandaran satu tika dulu , ramai murid begini di sekolah tetapi kurang mendapat perhatian.

image

image

Amacam ? Korang ada calon yang sesuai untuk kategori yang dipertandingkan ? Atau korang rasa korang juga layak untuk sertai ? Kategori mana yang sesuai ?? Kalau ada , cepat cepat calonkan untuk mereka . Penyertaan bermula pada 14 Sept hingga 12 Oct 2015 dan kemudian , pengundian bermula pada 19 Oktober hingga 30 Oktober 2015. Pemenang akan diumumkan pada 20 November 2015 di malam yang bakal gilang gemilang !

Apakah hadiah yang bakal menanti para pemenang ??? Hadiahnya ialah… RM10 ribu !! Tetapi yang paling menarik ialah para pemenang berpeluang menimba pengalaman dan mendalami selok belok perniagaan dalam HangOut Sessions bersama pakar pakar perniagaan seperti :

image

 

Amacam ? Menarik ? Tunggu apa lagi ! Daftar la cepat di DIGI WWWOW !!! Dan jangan lupa #DGWWWOW !

26 komen :

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

Menarik! mesti saingannya sengit kali ni!

Lan Careno berkata... [Reply to comment]

Tak layak lg nak mendaftar tp nak calonkan nama org lain tu ade jer...

firzz duka berkata... [Reply to comment]

Wahhh...goodluck bro....niat yang baik insya allag dipermudahkan...

Yaya Venger berkata... [Reply to comment]

RM10 ribu ??? Woowww.....tak habis 7 generasi buat makan!!!!!

merahussain berkata... [Reply to comment]

Wah, bestnye... good luck aben!

yaya cendana berkata... [Reply to comment]

RM10 RIBUU??!!! WOWW !!!! tak habis 7 generasi buat makan !!!

yaya cendana berkata... [Reply to comment]

RM10 RIBU ??!! WOW !!! tak habus 7 generasi buat makan !!!

Masrina Sidek berkata... [Reply to comment]

sangat menarik.. pengiktirafan buat blogger.. berblog sambil beramal melakukan sesuatu yg baik utk masyarakat. (Reena)

Izzati Suhaide berkata... [Reply to comment]

wowww...gud luck aben!!

Izzati Suhaide berkata... [Reply to comment]

wowww...gud luck aben!!

Nurfaezah Abdullah berkata... [Reply to comment]

wow bestnye ada award sebegini

Cikk Mimin berkata... [Reply to comment]

Rn10 ribu . Wow !! Good luck. Nk join. Tp Masih belum berpengaruh. Huhu

Lyssa Faizureen berkata... [Reply to comment]

Nak join , tapi tak tahu nak masok kategori yg mana . Hahaha
Lagi pun terfikir , "boleh ke aku menang ." Haha .
Berapa kali dh join, tk pernah menanv mahupun ke peringkat akhir mcm ben :D
Mungkin tak layak...

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Nak join ke tak ye tahun ni??? Hhhmmmm....

mOoN IzzaN berkata... [Reply to comment]

part bantuan utk budak skolah tu sy sokong aben.. masa sy jdi guru sandaran dulu pun byk sy lihat yg kurang berkemampuan dari segi peralatan dan pakaian skolah..

apapun,, good luck!! :D

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

sosial impact & sosial gathering..
hehehe..
ada can tue.

Mrs Yatie berkata... [Reply to comment]

wow! support abg ben. nak join tapi rasa rendah diri masih sebab blog pun tak berapa nak blogger sangat. apa pun, support abg ben disitu :)

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

Wow..10k tu

aeinna Musa berkata... [Reply to comment]

ena rasa a.ben layak...alhmdulillah, suka baca hasrat a.ben jika menang tu.

10 k? syok sgt!

Anil Wanina berkata... [Reply to comment]

kategori tu sesuai dengan Ben... terbaikkkk

Amanda Suria berkata... [Reply to comment]

menarik...sure saingan hebat belaka ni...

anak denesor berkata... [Reply to comment]

semoga abg ben menang kali nih!kipas susah mati abg ben haha

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

bestnyaa.. nk join laa

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Kategori social impact tu memang sesuai dgn ben. Good luck!

SyAmSuL AnUaR berkata... [Reply to comment]

erm..nk join tp tiada kelayakan mana2 ketegori.. semoga bro Ben berjaya kali nie..kipidap.. (^_^)

Afidah Azmi berkata... [Reply to comment]

wah!!.mcm best jer..tapi diri ni rasa tak layak lagi kot...blog masih kanak2 lagi

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI