DIGI WWWOW Awards kembali lagi !

by - September 25, 2015

 

image

DIGI WWWOW.. aku pernah sertai beberapa kali ! Dan 2 kali ke pusingan akhir. Satu pengalaman baru dan berguna buat aku kerana di sana aku berjumpa dengan mereka yang punya aura dalam dunia internet. Tiada penyesalan walaupun tak pernah menang anugerah. Yang penting ialah tonjolkan apa yang aku ada !

DIGI WWWOW adalah salah satu medium untuk menghargai mereka yang benar benar punya pengaruh di dalam dunia maya seterusnya memberikan kesan di dunia realiti. Seingat aku ramai dah yang berjaya memenangi anugerah ini dan memberikan kesan positif pada mereka termasuk juga mereka yang tidak menang , seperti aku ! Hehehe.. Kesan positif !

Menariknya kali ni , kategori yang dipertandingkan dalam DIGI WWWOW memang  membuka mata aku. Sememangnya ramai di luar sana tu layak untuk sertai DIGI WWWOW kali ni.

Sebanyak 8 kategori dipertandingkan pada tahun ini. Dan 8 kategori itu ialah :

  1. Videos & Photography
  2. Social Influencers
  3. Independent Publishers
  4. Web commerce
  5. Mobile app commerce
  6. Social media commerce
  7. Social impact
  8. Social gathering

Salah satu kategori yang menarik perhatian aku ialah SOCIAL IMPACT ! Kenapa aku kata menarik ? Sebab aku dan team aku , blogger Kelab Blogger Ben Ashaari selalu melakukannya terutama dalam kerja kerja amal melalui media sosial ! Pastinya impaknya amat mengagumkan sama sekali !

Mengunakan media sosial dalam kerja amal atau kebajikan sememangnya sangat memberi kesan positif. Ramai je sanggup berkongsi dan memberikan bantuan tanpa banyak alasan. Ini kerana mereka yang menviralkannya adalah orang yang dipercayai. Inilah kuasa media sosial yang memberikan impak yang mengagumkan.

Jika aku tercalon dalam kategori ini iaitu SOCIAL IMPACT  , apakah akan aku lakukan ? Hehehe… Yang pastinya aku akan cari murid kurang berkemampuan di sekolah dan mendapatkan bantuan untuk mereka. Bantuan yang aku maksudkan ialah dari segi belanja , pakaian dan juga bantuan buku persekolahan. Berdasarkan pengalaman aku sebagai guru sandaran satu tika dulu , ramai murid begini di sekolah tetapi kurang mendapat perhatian.

image

image

Amacam ? Korang ada calon yang sesuai untuk kategori yang dipertandingkan ? Atau korang rasa korang juga layak untuk sertai ? Kategori mana yang sesuai ?? Kalau ada , cepat cepat calonkan untuk mereka . Penyertaan bermula pada 14 Sept hingga 12 Oct 2015 dan kemudian , pengundian bermula pada 19 Oktober hingga 30 Oktober 2015. Pemenang akan diumumkan pada 20 November 2015 di malam yang bakal gilang gemilang !

Apakah hadiah yang bakal menanti para pemenang ??? Hadiahnya ialah… RM10 ribu !! Tetapi yang paling menarik ialah para pemenang berpeluang menimba pengalaman dan mendalami selok belok perniagaan dalam HangOut Sessions bersama pakar pakar perniagaan seperti :

image

 

Amacam ? Menarik ? Tunggu apa lagi ! Daftar la cepat di DIGI WWWOW !!! Dan jangan lupa #DGWWWOW !

You May Also Like

26 comments

  1. Menarik! mesti saingannya sengit kali ni!

    BalasPadam
  2. Tak layak lg nak mendaftar tp nak calonkan nama org lain tu ade jer...

    BalasPadam
  3. Wahhh...goodluck bro....niat yang baik insya allag dipermudahkan...

    BalasPadam
  4. RM10 ribu ??? Woowww.....tak habis 7 generasi buat makan!!!!!

    BalasPadam
  5. Wah, bestnye... good luck aben!

    BalasPadam
  6. RM10 RIBUU??!!! WOWW !!!! tak habis 7 generasi buat makan !!!

    BalasPadam
  7. RM10 RIBU ??!! WOW !!! tak habus 7 generasi buat makan !!!

    BalasPadam
  8. sangat menarik.. pengiktirafan buat blogger.. berblog sambil beramal melakukan sesuatu yg baik utk masyarakat. (Reena)

    BalasPadam
  9. wow bestnye ada award sebegini

    BalasPadam
  10. Rn10 ribu . Wow !! Good luck. Nk join. Tp Masih belum berpengaruh. Huhu

    BalasPadam
  11. Nak join , tapi tak tahu nak masok kategori yg mana . Hahaha
    Lagi pun terfikir , "boleh ke aku menang ." Haha .
    Berapa kali dh join, tk pernah menanv mahupun ke peringkat akhir mcm ben :D
    Mungkin tak layak...

    BalasPadam
  12. Nak join ke tak ye tahun ni??? Hhhmmmm....

    BalasPadam
  13. part bantuan utk budak skolah tu sy sokong aben.. masa sy jdi guru sandaran dulu pun byk sy lihat yg kurang berkemampuan dari segi peralatan dan pakaian skolah..

    apapun,, good luck!! :D

    BalasPadam
  14. sosial impact & sosial gathering..
    hehehe..
    ada can tue.

    BalasPadam
  15. wow! support abg ben. nak join tapi rasa rendah diri masih sebab blog pun tak berapa nak blogger sangat. apa pun, support abg ben disitu :)

    BalasPadam
  16. ena rasa a.ben layak...alhmdulillah, suka baca hasrat a.ben jika menang tu.

    10 k? syok sgt!

    BalasPadam
  17. kategori tu sesuai dengan Ben... terbaikkkk

    BalasPadam
  18. menarik...sure saingan hebat belaka ni...

    BalasPadam
  19. semoga abg ben menang kali nih!kipas susah mati abg ben haha

    BalasPadam
  20. Kategori social impact tu memang sesuai dgn ben. Good luck!

    BalasPadam
  21. erm..nk join tp tiada kelayakan mana2 ketegori.. semoga bro Ben berjaya kali nie..kipidap.. (^_^)

    BalasPadam
  22. wah!!.mcm best jer..tapi diri ni rasa tak layak lagi kot...blog masih kanak2 lagi

    BalasPadam