Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 30 September 2015

Penjimatan bermula !

 

Abg Ben nak tukar pelan tak ? Amik pelan burung hantu ! Malam , dari kul 1 pagi hingga 6 pagi , internet unlimited. Tak kacau kuota ! “

Aku.. hurmm.. Yeke ?? Hurmm.. Sambil memandang Qhaliff yang suka melayan Youtube dan game online ( sesekali ).. Dan aku pulak yang suka layan movie online di tengah malam hari..

imageimage

Hurmm… Hurmm.. Cam menarik jer kan ? Aku pun tanya prosedur dan terma serta syaratnya.. Dan , aku pon berpuashati dengan apa yang aku diberitahu lalu.. menukar plan !

Malam tu aku check baki kuota dan menunggu jam 1 pagi.. Baki kuota internet ada 1 GB dan…. aku layan banyak movie serta buat sharing internet dengan laptop serta handphone Qhaliff..

image

Jam 1 lebih , aku check bagi.. Tak berubah.. Dan selepas jam 6 pagi , tetap sama !

Dan bermulalah operasi burung hantu aku setiap malam ! Huhuhuh.. Update blog di kala orang tidur .. Huhuuh.. Dan ditemani oleh Qhaliff..  Er, jimat banyak dah ni.. Kalau tak , setiap 2 hari kena reload RM50 ! Hurmm..

4 komen :

sayaiday mohd nor berkata... [Reply to comment]

unlimited internet? wahhh seronok sangat tu. iday time pukul 1 keatas la baru gigih nak buat artikel. sekarang pakai umobile 20GB, cuma dapat free youtube tonton dari 2am - 10am je.

Dunia Zumal berkata... [Reply to comment]

Wah, bestnya... tapi kena jadi burung hantu la yer ^-^

Dunia Zumal berkata... [Reply to comment]

Wah, bestnya... tapi kena jadi burung hantu la yer ^-^

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Daddy je..qhaliff tidur..hehe..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI