Rabu, 11 Oktober 2017

Lunch dan dinner sedap di Restoran Cheese Banjir , Desa Pandan

Lama dah aku usha Facebook mamat ni ! Dia dok gambar makanan yang bisa bikin air liur aku meleleh dengan lajunya turun mencecah ke lantai rumah ! Aduhhhh.. Kok bisa aku hack jugak FB dia dan delete semua gambar ! Mana boleh jadi giniiii !
Aku pun gi la ke Desa Pandan. Terletak di G Village , sebelah dengan Shell Out , Restoran Cheese Banjir kelihatan seperti restoran biasa biasa aja bagi aku ! Simple.. apakah makanannya juga sesimple itu ? Ok...jom tengok ! Apa yang aku order di sana ??? Semestinya makanan pilihan utama Cheese Banjir !
Berkonsepkan SuperHeroes , semua menu mereka berkaitan dengan nama nama hero yang terkenal. Hiasan dalaman , masih dalam proses lagi. Maka aku fokus pada makanan dulu... 

1. Lamb Grill The Hulk ( RM40 )
Signature Restoran Cheese Banjir. Mahal ? Jangan risau... anda boleh berkongsi 3 orang untuk satu menu ini ! Aku sendiri tak mampu abiskan walaupun aku kelaparan ketika menjamu selera ! Dan ternyata ianya menepati selera aku. Cheesenya pun sedap. Ada rasa pedas juga. Ditambah dengan ada spegetti dan sayur , menu ini dah memadai bagi aku jika aku datang makan seorang , selepas putus cinta !

2. Udang Gorgon (RM30 )
Makan panas panas kat situ , berbaloi ! Size besar.. 4 orang leh makan sekali harung. Maka soal harga tak perlu gusar.. Memang tujuan untuk makan berjemaah ! Hahahahah.. Boleh ajak aku kalau segan nak makan sorang sorang yer.. hehehe..

3 Ikan Merah Starlord (RM20 )

Yang ni kan , aku tapau bawak balik umah. Dia punya bauuuuuuuuuu.. hahahaha.. tak sampai hati makan sorang sorang kat situ. Teringat mak dan wife kat rumah. Boleh makan bersama.. aku pun leh join sama. hehehehe..
Dan di rumah... perghhhhh ! Giler punya berapi ! Tapi tetap nak makan dan makan sehingga selesai. Pastu berasap telinga. Puashati woiiii ! Hahahaha...

Lain- lain makanan.


Air Minuman 


Keseluruhan , bagi aku Restoran Cheese Banjir ni seperti yang diviralkan... berbaloi ! Mahal ? Bagi aku harganya sepadan dengan makanan. Tak perlu rasa tertipu. Kalau rasa tak puashati , panggil manager jer ! Hahahaha.. Bagitau apa tak kena. Diorang ok jer.. Tak perlu nak marah marah tauuuu..

Maklumat lanjut , boleh tengok Facebook Restoran Cheese Banjir. Jom gi makan beramai ramai ! Hahahaha.. 

11 komen :

Minionlicious Enterprise berkata... [Reply to comment]

Adesss dapnya ben..i olsss tengah bertabah tgk gambar2 ni

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Lamb grill tu....menggodanya!

Aisya Ismail berkata... [Reply to comment]

Tadi rasa lapar.. sekarang perut terus berbunyi-bunyi bila tengok udang gorgon tu.

Bella Idura berkata... [Reply to comment]

Sedapnya!!!

Leyla Nurjatiey berkata... [Reply to comment]

wah..bestnya..nampak sedap pulak tu..bila lah LN nak dpt makan kat situ..

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

harga standart tu . kalau sedapp... nak rasa la nanti ... :D

nadhie wueen berkata... [Reply to comment]

Memang banjir betul. sedapnya nampak

Delimasari berkata... [Reply to comment]

sedap tu tp mahal juga harganya

Lynda Che Lah berkata... [Reply to comment]

Gorgon tu aduhai!

TATI MANSUR - WIFE SOSAB MAMA SAZSO berkata... [Reply to comment]

Meleleh air liur tengok cheese yang banjir tu.. Aduhhh.. dugaan dugaan..

mas saari berkata... [Reply to comment]

Perghhh terliur tengok semua makanan, air bandung tu yg menggoda.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI