Lunch dan dinner sedap di Restoran Cheese Banjir , Desa Pandan

Lama dah aku usha Facebook mamat ni ! Dia dok gambar makanan yang bisa bikin air liur aku meleleh dengan lajunya turun mencecah ke lantai rumah ! Aduhhhh.. Kok bisa aku hack jugak FB dia dan delete semua gambar ! Mana boleh jadi giniiii !
Aku pun gi la ke Desa Pandan. Terletak di G Village , sebelah dengan Shell Out , Restoran Cheese Banjir kelihatan seperti restoran biasa biasa aja bagi aku ! Simple.. apakah makanannya juga sesimple itu ? Ok...jom tengok ! Apa yang aku order di sana ??? Semestinya makanan pilihan utama Cheese Banjir !
Berkonsepkan SuperHeroes , semua menu mereka berkaitan dengan nama nama hero yang terkenal. Hiasan dalaman , masih dalam proses lagi. Maka aku fokus pada makanan dulu... 

1. Lamb Grill The Hulk ( RM40 )
Signature Restoran Cheese Banjir. Mahal ? Jangan risau... anda boleh berkongsi 3 orang untuk satu menu ini ! Aku sendiri tak mampu abiskan walaupun aku kelaparan ketika menjamu selera ! Dan ternyata ianya menepati selera aku. Cheesenya pun sedap. Ada rasa pedas juga. Ditambah dengan ada spegetti dan sayur , menu ini dah memadai bagi aku jika aku datang makan seorang , selepas putus cinta !

2. Udang Gorgon (RM30 )
Makan panas panas kat situ , berbaloi ! Size besar.. 4 orang leh makan sekali harung. Maka soal harga tak perlu gusar.. Memang tujuan untuk makan berjemaah ! Hahahahah.. Boleh ajak aku kalau segan nak makan sorang sorang yer.. hehehe..

3 Ikan Merah Starlord (RM20 )


Yang ni kan , aku tapau bawak balik umah. Dia punya bauuuuuuuuuu.. hahahaha.. tak sampai hati makan sorang sorang kat situ. Teringat mak dan wife kat rumah. Boleh makan bersama.. aku pun leh join sama. hehehehe..
Dan di rumah... perghhhhh ! Giler punya berapi ! Tapi tetap nak makan dan makan sehingga selesai. Pastu berasap telinga. Puashati woiiii ! Hahahaha...

Lain- lain makanan.


Air Minuman 


Keseluruhan , bagi aku Restoran Cheese Banjir ni seperti yang diviralkan... berbaloi ! Mahal ? Bagi aku harganya sepadan dengan makanan. Tak perlu rasa tertipu. Kalau rasa tak puashati , panggil manager jer ! Hahahaha.. Bagitau apa tak kena. Diorang ok jer.. Tak perlu nak marah marah tauuuu..

Maklumat lanjut , boleh tengok Facebook Restoran Cheese Banjir. Jom gi makan beramai ramai ! Hahahaha.. 

11 ulasan:

  1. Adesss dapnya ben..i olsss tengah bertabah tgk gambar2 ni

    BalasPadam
  2. Tadi rasa lapar.. sekarang perut terus berbunyi-bunyi bila tengok udang gorgon tu.

    BalasPadam
  3. wah..bestnya..nampak sedap pulak tu..bila lah LN nak dpt makan kat situ..

    BalasPadam
  4. harga standart tu . kalau sedapp... nak rasa la nanti ... :D

    BalasPadam
  5. Memang banjir betul. sedapnya nampak

    BalasPadam
  6. sedap tu tp mahal juga harganya

    BalasPadam
  7. Meleleh air liur tengok cheese yang banjir tu.. Aduhhh.. dugaan dugaan..

    BalasPadam
  8. Perghhh terliur tengok semua makanan, air bandung tu yg menggoda.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009